reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Sumka strasznie mi się podoba :) chyba gdzieś taki widziałam ale już sama nie wiem bo mnóstwo oglądam ostatnio na allegro...ale właśnie taki ładny że chyba taki trochę "wyjściowy", ja licytowałam jednoczęściowy H&M szary z dodatkami czarnego wzmocnienia na kolanach i łokciach i żółtego na rekawkach i przy kapturze (to tak dla rozweselenia ;)) - zobaczymy czy się spodoba i sprawdzi :) ale własnie taki trochę "wyjściowy" to bym chętnie coś takiego jak pokazałaś kupiła
a ja po zeszłej zimie widze że jednoczesciowe sa bardzo wygodne - co prawda wtedy Lolo mały był ale darł się niemiłosiernie i wyrywał przy ubieraniu więc głeboko rozpinany kombinezon jedncz. był dla mnie wybawieniem, teraz sie nie wydziera ale zwiewa przy ubieraniu więc też myślę że szybko go się w to wrzuci - na pewno szybciej niż w spodnie i kurtkę osobno

reklama
Dziewczyny, świetne zakupy! Buty Lola super, sama będę chciała cos takiego dla Mikusia kupić:tak:Sumka, świetny kombinezonik. U nas w ubiegłym roku bardzo sprawdził się jednocześciowy, bo szybko sie ubierało, ale w sumie był dosyć sztywny - teraz na pewno taki nie przeszedłby. Uświadomiłyście mi, że czas rozglądac się za jesienno-zimowymi ubrankami/butami...

:-)Baśka bardzo fajne buty, a komplet zimowy Kubusia rewelka

to fakt dziewczyny czas na zakupy jesienne, w sumie od kilku dni rano juz chłodno, ja jeszcze z zakupami finalnymi poczekam jakiś miesiąc. Poki co mamy płaszczyk jesienny uszyty przez babcie, to znaczy to był wiosenny, ale mysle, ze teraz tez będzie ok. Jeszcze poczekam, aż we wszystkich sklepach wywalą swój asortyment:tak: i oczywiście zobaczymy co dostanie nam się po mojej chrześniaczce. A potem fruu..a że kasy potrzeba sporo, to Otylka zbierala na zimowe ubranka do skarbonki od kilku miesięcy;-)Co wytargała z kieszeni babć i dziadków, mama chowała do skarbonki:-)

A co do tego jaki kombinezonik , to będę kierowała sie, tym co ja wolałam w dzieciństwie, a zdecydowanie preferowałam jednoczęściowe:tak::tak::tak:lepiej zjeżdżało mi się na sankach i faktycznie nigdy śnieg nie wpadał, a w dwucześciowym to różnie bywało.Tylko teraz chyba coraz rzadziej produkują duże kombinezony jednoczęściowe, chyba, że takie narciarskie:szok:

Ja kombinezon jednoczęsciowy mam nawet 2 sztuki i myslę ze beda znakomite do tarzania sie po śniegu;-) a taki komplet jest chyba bardziej wyjsciowy Sumka pochwal sie gdzie nabylas?
Baśka butki rewelacyjne ja na takie jesienno zimowe zakupy wybieram sie w weekend:-D ale obawiam sie ze z butami bedzie problem bo Wojtek ma wysokie podbicie i raczej pulchna nózke:szok:
Tak sobie teraz pomyslalam jak taki opatulony troll zmiesci mi sie do fotelika w samochodzie??????:szok::-D

Sumka bardzo fajny komplet:-)

Ja tak naprawde to dopiero jak spojrzalam na tn komplet to uswiadomilam sobie ze tutaj to bedzie jednak prawdziwa zima bo tam gdzie mieszkalismy zimy tak naprawde nie bylo to i ubranka byly raczej jesienne (Julek kurtke mial na sobie w sumie tylko raz jak bylismy na nartach w Lake Tahoe:-)). Teraz trzeba sie bedzie przestawic myslowo i rozejrzec za pozadnym ubiorem:-) No i sanki moze jak bedze snieg... super:-):-):-)

A co do koocka w samochodzie to tez sie zastanawiam. Pewnie tzreba bedzie rozbierac przed wsadzeniem w krzeselko i uberac przed wyjsciem. Choc kto wie moze da sie upchnac goscia w calosci:-)

u nas z butami jest okropny problem i Otylka raczej ma zawsze o numer za duże, niestety właściwa numeracja zawsze za mala z uwagi na podbicie i nieważne jaka firma:eek:

Wiecie co - ja gdybym przypadkiem do tego sklepu dzieciowego nie weszła to by mi jeszcze do głowy nie przyszło że to juz trzeba kupować, a tu jeszcze się okazało że już co "modniejsze" fasony i firmy wykupione...no ale z tego powodu akurat płakać nie będę
dziś już u nas zimno- 15 stopni i zimny wiatr-Karol jeszcze w bluzie wyszedł ale kurtke wiosenna sprawdzalam - na razie jeszcze bedzie ok-do zimowej donosi...także w sumie zostało mi do kupienia tylko coś ładniejszego zimowego-takiego troche "kościółkowego" no i buty potem na zime, ale to jeszcze (chociaż bartki zimowe mają być pod koniec września i pewnie trzeba bedzie kupic wczesniej póki bedzie rozmiarówka i kolory do wyboru)
Sylwia - te bartki co kupiliśmy są szerokie - próbujcie- Karol też ma pulchną nogę i wysokie podbicie ale przy takiej regulacji spokojnie się mieści, z tym że pewnie też dlatego że rozmiar duży , były różne fasony, te chyba były najszersze...

hmmm...to moze na takie turlanie po sniegu tez jakis kombinezon kupie...:sorry2:
A na codzien do auta plaszczyk i kurtke co latwiej by bylo rozebrac i ubrac...

Sumcia mialas oko do tego zakupu...Bardzo mi sie podoba...:tak:

reklama
u nas z butami jest okropny problem i Otylka raczej ma zawsze o numer za duże, niestety właściwa numeracja zawsze za mala z uwagi na podbicie i nieważne jaka firma:eek:
i ja zauwazyłam to u Klaudii- jakieś wysokie podbicie...jak u mnie w rodzinie wszyscy mają no to i moja Zdzisia:sick::-D

Do góry