reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

reklama
Dziewczyny a jakich kosmetyków do mycia dzieciaczków uzywacie? i takich innych do pielęgnacji
Ja uzywam prawie od poczatku Musteli, jestem bardzo zadowolona ale teraz szukam czegos od komarów a z Mustelki nie ma czego uzywacie?

My uzywaliśmy Oilatum, bo Miki miał suchą skórę, ale od czasu kiedy się poprawiło i wszystko jest w porządku, to na zmianę Hipp (płyn do kąpieli) i J&J lawendowy (płyn do kąpieli+mydło do mycia). Szampon Oilatum. Czasami jak Miki ma suche kolanka (od raczkowania), to smaruję kremem Physiogel, a na słońce krem z filtrem Klorane (nie wiem czy nie przekręciłam nazwy). I tyle. Przeciw komarom nie używaliśmy jeszcze niczego.

My od poczatku ammy Hippa i jestesmy mu wierni do teraz...Mamy plyn do mycia ciala i maje niuni tez tym wlosy...Mielismy balsam ale uzywalam go ja,oliwke tez cala uzylam ja no i mamy jeszcze krem ochronny...Kupilam na slonce tez Bübchen ale ma filter 30 :/ Na komary jeszcze nic nie mamy...i nie wiem czy miec bedziemy...Zobaczymy jak bedzie na urlopie...

ja mam od słońca tez Mustele z filtrem 30 pani mnie w aptece poinformowała ze dla dzieci musi byc filtr mineralny a nie chemiczny tak jak w tańszych kosmetykach wiec taki zakupiłam:-)

My używamy płynu do kąpieli i szamponu ( 2 w 1) Nivea. Zresztą w ogóle Nivea u nas sprawdza się najlepiej. Na słońce też mamy Nivea z filtrem mineralnym, ale na razie używamy tylko na buźkę i odsłonięte części rączek i nóżek. Na wczasy nad morzem pediatra poleciła nam kupić krem z filtrem 50 ( bo jedziemy do "ciepłych krajów":-)) Mamy też krem pielęgnacyjny Nivea, ale używam go tylko na spacery w chłodniejsze dni, ewentualnie do smarowania bródki, jak się robią plamki od śliny. Poza tym w użyciu jest tylko sudocrem.

My też lubimy kosmetyki nivea , mam taki krem do pupci, po kąpieli smarujemy się mleczkiem pielęgnacyjnym, do kąpieli mam płyn nivea z oliwką jest bardzo podobny do oliatum a tańszy, szampon d włosów mam hippa, do opalania mleczko "lirene" to jest z firmy eris faktor 69 filtr mineralny, na komary off delikate w kremie i "sio" z ziołoleku w sprayu - kupiłam w aptece można stosowac od 1 miesiaca zycia, a jesli juz cos ją ugryzie to smaruje to maścią z wit. A - lekarz zalecił.
i to by było tyle, pudrów cieni i szminek jeszcze moja panna nie używa;-)

Pati, ale rewelacja (cenowa też) - najlepszy rampersik.

My używamy od samego początku mydła Bambino. Wojtek właściwie nigdy nie miał problemów ze skórą, więc nic nie zmienialiśmy. Czasem Oliatum. A włoski teraz myjemy Johnson&Johnson. Do opalania był krem Nivea, a teraz jest Ziajka. Do pupy Linomag.
Więcej kosmetyków nie używamy, bo nie ma potrzeby.

reklama
Ja mam wypróbowane na dwójce dzieci kosmetyki Nivea wszystkie i do wszystkiego:-)na słońce emulsja do opalania z kolastyny a na komary mustidose

Do góry