reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

My od 3 m-ca używamy J&J lawendowy (płyn do kąpieli+mydło do mycia)bedtime ubóstwiam ten zapach :tak:

reklama
a i jeszcze olejek z tej samej serii ( czy u was też nie ma go w sklepach ) mam jeszcze co prawda stare zapasy ale juz się kończą a tu w żadnym sklepie nie widziałam tego olejku.

My używamy mydełko babydream (po wypróbowaniu różnych to nam lepiej podpasowało)
płyn do kąpieli, szampon i balsam (balsam bardzo rzadko do kolanek-ostatnio wcale) -J&J,
do pupy mamy Skarb matki ale się kończy i penaten-też bardzo sporadycznie używany
Do opalania Nivea 30 z filtrem mineralnym
W sumie na co dzień wystarcza nam mydło i szampon bo Karol ostatnio preferuje branie prysznica zamiast kąpieli :)

My uzywamy musteli (kapel, balsam,do opalania) i weledy(balsam,oliwka,pasta do zebow). W suie procz plynu do kapieli i pasty do zebow reszta kosmetykow staniowi raczej dekoracje na poleczce;-) Podobnie z bepantenem na odparzenia.
A w podrozach to zdaza sie nam uzywac tego co mamy akurat pod reka.
No chyba czas zakupic cos od komarow i innych przyjaznyc owadow;-)

Wlasnie Cicha powiedz mi dobra ta pasta Weledy?My narazie ta "sucho" myjemy zeby ale chce kupic paste...Tylko powiedzcie mi jak dziecko plucze buzie???czy zjada ta paste??:-D

A inne mamy-jakie pasty uzywacie do mycia zabkow??

Mati też colgate 0-2 i też zjada:-) A dziś kupowaliśmy nowe buciki i przezyłam szok bo rozmiar 22:szok:normalnie te buty wyglądają jakby na moją córkę były:-D

Tak sobie mysle jak plyny do kapieli zjada,czysciki i inne swinstwa to po pascie nic jej sie nie stanie:-D tylko nie wiem jaka wybrac...:crazy:

reklama
U nas tak samo z pastą - Colgate, ona ma specjalnie tak mało fluoru że może dziecko połknąć i nic nie będzie

Ania - Karol ma jedne 22 a drugie 23 :) A jak mu jakis czas temu kupowałam 21 to może ze 3-4 tyg ponosił....

Do góry