reklama
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
Przepiękne ubranka - dziewczyny będą wyglądały jak królewny:-) A w lumpeksie my też kupujemy - mamy taki jeden "zaprzyjaźniony" z ubrankami z Anglii, większość to nowe rzeczy, a niektóre używane bardzo mało, w stanie idealnym. Kupujemy tam głównie bluzeczki i spodnie, resztę w sklepach.
A ja spieszę donieść, jak się sprawował fotelik Ramatti:-) Marcinek był zachwycony faktem, że jedzie przodem, wyglądał sobie przez okna i był baaaardzo grzeczny:-) W poprzednim foteliku zdarzało mu się marudzić nawet na dużo krótszych trasach. Ogólnie jestem z "zebry" bardzo zadowolona, instalowanie w samochodzie jest proste i bardzo stabilne, regulacja pasów na dziecku łatwa, zapięcie bardzo bezpieczne, nawet najbardziej sprytny mały kombinator nie powinien poradzić sobie z wypięciem się Bardzo podobają mi się też szerokie boczki przy główce - Marcinek opierał się o nie, przytulał podczas snu i naprawdę widziałam, że jest mu wygodnie i przede wszystkim że jest bezpieczny.
A ja spieszę donieść, jak się sprawował fotelik Ramatti:-) Marcinek był zachwycony faktem, że jedzie przodem, wyglądał sobie przez okna i był baaaardzo grzeczny:-) W poprzednim foteliku zdarzało mu się marudzić nawet na dużo krótszych trasach. Ogólnie jestem z "zebry" bardzo zadowolona, instalowanie w samochodzie jest proste i bardzo stabilne, regulacja pasów na dziecku łatwa, zapięcie bardzo bezpieczne, nawet najbardziej sprytny mały kombinator nie powinien poradzić sobie z wypięciem się Bardzo podobają mi się też szerokie boczki przy główce - Marcinek opierał się o nie, przytulał podczas snu i naprawdę widziałam, że jest mu wygodnie i przede wszystkim że jest bezpieczny.
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
No to super ze Marcinkowi przypasowal zakup...Zreszta swietnie w nim wyglada-no i do tego te okulary:-)
A my jutro wybieramy się po pierwsze takie prawdziwe butki dla Karolka - do tej pory miał kapciochy albo butki z materiału a ponieważ wiosnę zapowiadają i chodzic mu się chce to kupimy takie wiosenne do chodzenia. Teoretycznie się już przygotowałam a co w praktyce wyjdzie - zobaczymy...i jak znam naszą metropolię to może jutro jeszcze z zakupów z butami nie wrócimy
Do kapci Karol się zaczął przyzwyczajać - z tym, że one na rzep i skubaniec rozpina go, zapina, buta zdejmuje...ostatnio przyłapałam go z kapciuchem w ręku jak nim robił "brum brum..."
Dziewczyny jak którać może coś doradzic w kwestii zakupu butów to ja jestem otwarta na wszelkie porady!!!
Do kapci Karol się zaczął przyzwyczajać - z tym, że one na rzep i skubaniec rozpina go, zapina, buta zdejmuje...ostatnio przyłapałam go z kapciuchem w ręku jak nim robił "brum brum..."
Dziewczyny jak którać może coś doradzic w kwestii zakupu butów to ja jestem otwarta na wszelkie porady!!!
ell
Baśka my długo szukalismy dla Otylki butów, spasowały nam dopiero te z Kubusiem ze smyka- Otylka ma je na zdjęciach- ale też raczej one są do chodzenia tak po domu- bo podeszwa stosunkowo za miękka, aniżeli na dwór- chyba za bardzo mała czułaby każdy kamień.. Ogolnie butów dla maluchów jest mnóstwo- ale zazwyczaj są one za sztywne, za wąskie i maja niskie podbicie- a dla maleństw takich jak nasze, to butki powinny byc w miarę szerokie i przede wszystkim z wysokim podbiciem. I warto kupić tak o 1 cm większe- właśnie z uwagi na podbicie.
Kupiliśmy też takie butki na dwór- ale są one jednak jak dla mnie za sztywne i w sumie nie wiem czy w ogóle założe je Otylce- postaram się wkleić wieczorem zdjęcie.
Kupiliśmy też takie butki na dwór- ale są one jednak jak dla mnie za sztywne i w sumie nie wiem czy w ogóle założe je Otylce- postaram się wkleić wieczorem zdjęcie.
Dzięki Ell za rady - poproszę o zdjęcia. Widziałąm te które Otylka miała na zdjęciu - właśnie my takie w tym stylu mamy to mu na trochę w domu zakładam zeby się przyzwyczajał no ale na dwór niestety też coś będzie potrzebne jak zaczniemy bez śpiworka jeździć i właśnie takich chcę poszukać. Poza tym jak się zrobi sucho to i będzie pewnie chciał połazić sobie chociażby za rączki po parku (on już by chciał ale warunkó nie ma)...no i obuwie potrzebne
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
My też jesteśmy na etapie poszukiwania butków, bo podobnie jak Karolek - Marcinek chciałby już spróbować chodzenia po parku Oglądałam niedawno buciki w Deichmannie - wyglądały solidnie, ale nie mierzyliśmy, więc nie wiem jak z podbiciem...
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Właśnie ja juz mierzyłam z Wojtkiem kilka par i niestety porazka wszystkie za niskie w podbiciu na wieksze zakupy wybieramy sie w weekend:-)
patrycja24berlin
A my dzis kupilismy dla Noemi pojazd-chyba identyk jak ma nasz rajdowiec Karol-chcialam inny taki od kubusia puchatka ale nie mial zadnej barierki wiec padlo na Chicco...Oczywiscie fajnie bylo sobie posiedziec dopoki nie spadla mloda na "pyszczek"...Zaraz po upadku zasnela:-)
Kupilismy tez skarpety z antyposlizgiem-Ale takim solidnym-nie takim "nakrapianym"...
W naszych zakupach znalazla sie tez pilka oraz dwie pary dresowych spodni-tym razem koniecznie musily byc ciemne co by mnie tak nie razily te czarne kolana;-)
Jak mloda wstanie porobie fotki i powklejam:-)
Kupilismy tez skarpety z antyposlizgiem-Ale takim solidnym-nie takim "nakrapianym"...
W naszych zakupach znalazla sie tez pilka oraz dwie pary dresowych spodni-tym razem koniecznie musily byc ciemne co by mnie tak nie razily te czarne kolana;-)
Jak mloda wstanie porobie fotki i powklejam:-)
reklama
sumka
Mama czerwcowa'06 Mama na cały etat :)
Baśka co do butków to my mamy trzewiki Bartka, mają wysoki zapiętek, profilowaną wkładkę i dobrze się wkładają, ale jak każde niemowlęce butki mają jedną wadę, nijak się nie trzymają pulchniutkiej nogi mimo że są sznurowane i najlepiej byłoby je przymocowywać do nogi dodatkowo taką szeroką taśmą klejącą :-) Jak chcesz to potem cyknę fotkę
Podziel się: