reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

po slubie obiecuje wkleic kompelt zdjec w szpilkach :laugh:

my tez nie mamy zadnych prezentow, ale duzo zakupow nas nie czeka szczegolnie, ze spedzamy swieta sami w dwojke, wiec w pewnym sensie prezenty nas omina.....niestety dziala to w dwie strony ;) :p
na szczescie podobno jakas paczka z pierniczkami do nas jedzie ;D

oj,a ciasto bym sobie zjadla!!!moja mama swietnie piecze, az slinka leci na sama mysl!
ale w pierwszy dzien swiat idziemy na "proszony obiad" i tam powinno sie pojawic, jako gwozdz programu, czekoladowe ciasto, ktorego nie da sie opisac jest tak pyszne!!!!
a pani autorka tego cuda nie chce zdradzic przepisu!!!!

reklama
Ja prezenty też już mam, nawet dla Maluszka!! Ze łzami w oczach spędziliśmy z mężem godzinę między regałami z ciuszkami wybierając cudeńka :) Nawet on sie wzruszył :) Ja to bym mogła tam całą pensję zostawić :)

Co do gotowania, to rodzina zgodnie orzekła, że mam przeleniuchować Święta, a nie stać przy garach i zabronili mi cokolwiek robić. Tak więc Wigilia z teściami, pierwszy dzień Świąt u mojej rodzinki - w wielkim gronie, pewnie z 15-20 osób - na drugi znowu do teściów. Po rozmowie z obiema parami rodziców zaczynam nabierać pewności, że po Świętach juz mi się waga nie utrzyma :) A plan miałam robić Święta w domu dla obu rodzin! :) Ale nie narzekam - bardzo mi dobrze, jak mnie tak wszyscy rozpieszczają - a rozpieszczają niemiłosiernie :) :) :)

A ja nie wytrzymałam i kupiłam dresik dla Maluszka i śpiszki + skarpetki z kłapouszkiem i tygryskiem..ale słodycz...nie moge się powstrzymać od zakupów a łapię się corazwięcej na tym,że szukam ciuszkówdla chłopczyka nie wiem czy ta intuicja ...
No i byłam w sklepie z wózkami zachorowałam na wózek firmy ICOO jest super:
52wn.jpg

21nt.jpg

g17ul.jpg

Olu.K - wózek fajowy!
Ja dzis kupiłam sobie spódniczke sztruksowa- jasny braz frimy hennes- śliczniunia!Zaopatrzyłam sie w rozmiar większa- póki co jest luźna - ale ładnie opada na bioderka- cudko:)
i kupiłam sobie staniczek..., ale juz mi sie nie podoba:(..a zerwałam metkę i wymiana, czy oddanie nie wchodzi w gre..:/ coż..jakas mało zdecydowana w ciaży jestem:)
Kupiłam sobie tez ładniutki wisiorek z kamieni..eech..a poszłam po prezenty dla bliskich:)..
Jutro mam nadzieje, ze juz cos wypatrze!MUSZE!:):):)

Ola, super ten wozek!!!mnie wkurza, ze wiekszosc jest czarna :/
widzialam nawet czarny kojec dla dziecka z czarno-srebrnymi zabawkami!!!!!!!!szok!
ja tam jestem za tym, zeby dzieci mialy wszystko w zywych kolorach :D

dzisiaj odwalilismy kolejna czesc wgilijnych zakupow, brakuje jeszcze karpia, ale to w piatek :D

za to wczoraj bylam zdjac miare na sukienke slubna(potrzebuje cos pod plaszczyk ktory kupilam :D )
jeszcze przed swietami musze kupic material, widzialam sliczny rozowawy jedwab, ale trzeba znalesc taki sam tiul albo organze!Kolezanka uszyje sukienke, a znajomy zmajstruje mi welonik jakis prosty :D

po Gwiazdce powinnam byc w pelni wyposazona panna mloda, szczegolnie, ze sukienka bedzie usztywniana i stanik odpada :D

Agatatje brzmi bardzo ciekawie- już nie moge się doczekać zdjęć sukni:)))) zresztą całej kreacji:)

ja sie nie moge doczekac, zeby wszystko bylo gotowe!!!
ta kreacja to mi sie czasem juz po nocach sni hehe ;)

no nie dziwię się, pamiętam moje przymiarki, oj oj co to było:)), jeszcze na dzień przed slubem skracałam suknię , okazało się, że jest za długo i nie jestem w stanie w niej kompletnie tańczyć- zrobilłam próby z tatą:))) A że chodziłam przez rok na kurs tańca to zamierzałam pokazać co potrafię:))) chociaż i tak było ciężko zatańczyć tango czy cza-cze:))

reklama
Agatko a kiedy masz termin ślubu?
Jak tylko poznam płeć mojej dzidzi to "lecę" szybciutko i zaszaleję kupując jakiś słodki śpioszek...taki typowy słodziutki dla dziewuszki lub z samochodem dla chłopaczka..ale póki co to muszę wytrzymać do jutra..

Do góry