reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo

nad siedzonkiem to sie nie ma co zastanawiac. Wojtaszek dostal na chrzciny i powiem tylko tyle ze nie wyobrazam sobie bez tego zyci;) bo jak cos robie w kuchni to maly do siedzenia i bawi sie miseczkami. a jesli chodzi o to czy na dlugo ci wystarczy to ja mam takie drewniane, z ktorego pozniej jest stoliczek i krzesełko;]

reklama
hmm... ale słyszałam,że drewniane nie spisuje się tak dobrze jak plastikowe, chociaż no nie pamiętam czemu, w każdym razie kuzynka kupiła drewniane a w końcu pożyczyła od kogoś plastikowe..

a czy jest stabilne? dziecko nie przechyli się ani też nie wyjdzie z niego?

Agnieszka1986: jesli chodzi o krzesełko drewniane to jego wada to jest to ze go nie mozesz zlozyc.
Stabilne jest, a wiadomo maly urwis zrobi wszysko zeby sie uwolnic z niewoli ;P wiec trzeba miec zawsze na niego oko;)

A ja kupilam sobie kojec - mielismy nie kupowac bo zbedny wydatek mi sie wydawal ale jednak jak na urlop jechalismy to sie przydalo bo zastepowal nam lozeczko:) no i malo miejsca zajmowal w bagazniku samochodu:)

Mam pytanie.

Jak wygląda Wasze przygotowanie do jesieni i zimy...
W sklepach pojawiają się już kolekcje jesienno - zimowe, w cocodrillo widziałam ostatnio kombinezony i ponoć to już czas na to żeby się zaopatrywać. Ja na razie kupiłam jesienne trzewiki w Bartku, gdzie już jest jesienna kolekcja, kurteczkę mamy wiosennę i myślę, że będzie dobra.
Prosze o rady czy to naprawdę już czas, co kupujecie pociechą - kombinezon czy kurtkę?

serdecznie pozdrawiam

Ja właśnie rozglądam się za kombinezonami. Najbardziej podobają mi się Wójcika, ale ceny trochę nie na moją kieszeń:baffled:

Ja właśnie rozglądam się za kombinezonami. Najbardziej podobają mi się Wójcika, ale ceny trochę nie na moją kieszeń:baffled:
Ja myślałam raczej o zakupie kombinezonu 2 częściowego żeby były spodnie na szelkach i kurteczka, ale jeszcze się nie rozglądałam, w zeszłym roku kupiłam w smyku na przecenie zeszłoroczny tak na początku listopada...
największy problem mam z tym jaki rozmiar wybrać:baffled:

Krzesełko do karmienia miałam drewniane i nie byłam z niego zadowolona . Cięzko było wyjąć z niego dziecko bo miało nie ruchomy blat, dopiero jak Julka podrosła to rozłożyłam na oddzilne krzesełko i stolik . Krzesełko rozpadło się bardzo szybko, stolik mamy do dziś. Sebastianowi kupiliśmy plastikowe z regulacją oparcia, wysokości i z ruchomą tacką . Przede wszystkim ma pasy a drewniane nie miało.
Na jesień mam kurtkę a na zime spodnie na szelkach z kurtką - rozmiar 80.Po poprzedniej zimie powiedziałam kombinezonom jednoczęsciowym NIE.
Hanus mam bardzo podobną huśtawkę jeszcze po córce i mały tez baaaardzo ją lubi ;-)

reklama
Hanus78 też uważam,że huśtawka jest fajna, ale miej oko na jedno. Mój syn chodził w chodaku po domu, hustawka była rozłożona,nie wiem jak to zrobił bo jak zwykle odwróciłam sie na chwilę, a ona się na niego przewróciła, drąg znalazł się na szyi a huśtawka sie złożyła. Fakt,że zdarzyło sie to dopiero po 3 miesiącach chodzenia w chodaku ale no ja byłam przed zawałem. Na szczęście nic sie nie stało. Także niby bezpieczne ale nigdy nie wiadomo..

Do góry