reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Aga to krzesełko jest spoko, dosyć lekkie i nie zajmuję aż tak dużo miejsca, ja mam bardzo malutką kuchnię więc narazie stoi w pokoju. Jego wymiary to mniej więcej 50x50x100. Można też odchylić oparcie to pozycji pół leżącej jak np. dziecko nie umie jeszcze dobrze siedzieć :-)

reklama
My mamy Maxi Cosi Priori XP na razie jest jeszcze za duży. Na szczęście mamy bardzo obszerny fotelik do 13:-)

572360862

No właśnie a jak robicie z fotelikami? Kupujecie do 18, do 25 czy od razu do 36 kg? Bo nasz się już zrobił za mały i nie bardzo wiem jaki teraz kupić. Tyko wychodzi mi że te do 36 nie są uchylne a my jednak będziemy jeździć na dłuższych trasach i dobrze będzie jak Antek będzie mógł spać wygodniej. Te do 18 to niby na długo mają starczyć, ale jak nasz smyk już waży powyżej 9 kg to trudno przewidzieć do jakiego wieku starczy taki do 18 kg. I chyba w tej sytuacji najlepszy będzie takie do 25kg. Jak uważacie? A może powyżej 18 kg wystarczy tylko taka podkładka pod pupę?

Flawinka ja się dużo naszukałam fotelika i powiem tak ten do 36 to tylko jeden znalazłam który ma 4 gwiazdki bespieczęstwa i się na niego napaliłam (kiddy confort pro) niestety w sklepie nam powiedziano że fotelik jest super bezpieczny tyle że nie jest wygodny i po godzinie jadzy dzieć będzie zmęczony więc zaczełam szukać na nowo... i po analizie testów zdecydowałam się na bebe confort iseos neo. W sklepie powiedzieli żeby kupić fotelik który ma przynajmniej 3 gwiazdki bezpieczeństwa:happy2:

Oglądałam kiedyś program o fotelikach i odradzano te do 36, bo są mało bezpieczne ze względu na to iż nie są " całością" Podobno lepiej kupić do 18 a potem podkładkę pod pupę
Filwinka spokojnie im dziecko starsze tym wolniej rośnie :-)

reklama
No tak, ale na co zwracać uwagę? Czy kupować te które mają najwięcej gwiazdek w testach a prze to są drogie?
Czy każdy fotelik żeby był dopuszczony do sprzedaży musi mieć atest i być bezpieczny?
Jakoś z wózkiem miałam mniej problemów :-)

Do góry