reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

ja z doswiadczenia podpowiem wam, ze jesli chodzi o koszule do karmienia to dekoldami sie az tak nie przejmujcie bo i tak caly czas sie w staniku z wkladka laktacyjna chodzi. ja sie martwilam o te rozciecia w koszuli do karmienia- ze mi bedzie piersi widac, a potem sie okazalo ze i tak stanik byl caly czas ubrany bo inaczej to mleczko na brzuch kapało ;-)

reklama
wiecie ja mam troszke inne doswiadczenie co do koszul ja nosilam koszulki z tkz bielizny bezszwowej takie ktore sa blisko ciala i wkladeczki mozna bylo szybko zainstalowac i z karminiem nie mialam problemu i bylo mi wygodnie spac czy szybko sie u brac i wyjsc ..... mam i taka z wycieciem (prezent od siostry) i takie zwykle ale chyba ich poprostu nie lubie.... a co do kombinezonow to chyba faktycznie spiworek na pierwszy rzut bedzie najlepszy a kombinezon jak dzidzia bedzie miala te 2,3m-ce w styczniu lutym... ja mam taki spiworek do wozka a tak to lzejsze ubranko pod spod... ale nie mam dzis sily ani checi na nic nawet na zakupy:dry:

Wcześniej wspomniana kurteczka :)

kurcia2.jpg

A ja dostałam dziś paczkę z paroma rzeczami do szpitala. :) Przede wszystkim podkłady i te ogromne podpaski. Mąż był w szoku jak to zobaczył. Hehe.... ;)

A w przyszłym tygodniu jedziemy po łóżeczko i wyposażenie. Już nie mogę się doczekać!! :)

aneta23 wkleilas link na pierwszej stronie, ile i jakich ubranek potrzeba dla malenstwa, ale on nie dziala, mozesz mi napisac??? bo ubranek mam mnostwo, ale dla takiego nowonarodzonego maluszka prawie nic, i nie wiem ile czego kupic

A ja zakupilam ten komplet poscieli co Martynaag i jestem bardzo bardzo zadowolona. Nie moglam wytrzymac i rozlozylam wszystko na jakas godzine hehe i prezentuje sie tak :

Załączniki

• lozio1.jpg
    lozio1.jpg
    81 KB · Wyświetleń: 38
  • lozio2.jpg
    lozio2.jpg
    76,3 KB · Wyświetleń: 46
No i ślicznie wygląda komplecik maliinka_ev :)
Każdy odcien super sie prezentuje :)
Ja to nie mogłam sobie pozwolić na różową pościel, bo kompletnie nie pasowało by do koloru tapet.
Pościelka warta tych pieniedzy, jakościowo bardzo dobra, staranne wykończenia :)

Martynag - śliczne rzeczy masz dla Julki!! Normalnie mała modelka będzie.
A ja muszę się pochwalić że dzisiaj zakupiłam kołyskę Simplicity...
Jeszcze tylko fotelik samochodowy i leżaczek - koniec tych wydatków :-D!

Dziewczynki super zakupki dla Waszych maluszkow :tak:
Ja mimo ze mam wiele rzeczy to nie moglam sie oprzec i wczoraj kupilismy pare ciuszkow :-D.....i innych potrzebnych rzeczy :-)
A poza tym podobnie jak Ty KIRIAM - musze jeszcze kupic lezaczek i fotelik - to z tych wiekszych rzeczy....aaaa no i kombinezonik i mysle pare cieplejszych ciuszkow tez :-p

MADZIK - odnosnie ilosci tych ubranek - link jak pisalam tamtego posta dzialal - a teraz nie - nie wiem czemu, bo dzialal od czasow ciazy z Kuba :confused:
Ale to nic - kochane wystarczy wpisac w google hasło wyprawka....
I tak np poczytajcie co proponuja np tu:
http://www.rodzicpoludzku.pl/poradnik/podkategoria.php?poradnik_podkategoria_id=23&kategoria_id=3
Te ilosci sa wszedzie podawane mniej wiecej podobnie - moje zdanie jest takie ze jest to takie minimum - ja mialam ubranek wiecej - nie musialam tak czesto prac :-p....a przebierac na poczatku czasem trzeba kilka razy dziennie ;-)

reklama
Hej! Na początek witam wszystkie mamy, oczywiście przyszłe jak i obecne! Ja jestem przyszłą mamą i jeśli chodzi o zakupowe szaleństwo jakoś nic jeszcze nie kupiłam a to już 33 tydzień. Mam tylko kilka ubranek które dostałam od koleżanki( pracowała w sklepie z ubrankami i taki prezencik mi sprawiła:tak:). Całe zakupy także przede mną, co do pokoju nic nie szykuję bo właśnie trwa w domu remont, mam nadzieję że zanim Dzidziuś się urodzi zdążymy wygospodarować mały kącik.
Z rzeczy które muszę kupić najbardziej zastanawia mnie rodzaj łóżeczka... Drewniane czy turystyczne? Chciałabym raczej drewniane ale niektórzy( w tym mąż) twierdzą że to jest niebezpieczne, dziecko będzie uderzało sie o szczeble. A jak Wy uważacie? które lepsze?

Do góry