reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

Anetko bardzo dziękuję za odpowiedz.
niestety ten link który podałaś to dziwnie mi się otwiera tzn. nie ma tam ani słowa o wyprawce natomiast pojawia się tylko jakaś reklamowa stronka systemów sieciowych.

Więc nastawiam się głównie na body pajace i śpioszki. Kaftaniki może ze dwa kupię. Domyślam się że body lepsze bo się nie "podwija" na do góry jak się dzidzia wierci :)

reklama
Witajcie ,
jestem Lipcówką 2008 i pozwoliłam sobie do Was zawitać . Mam do sprzedania pieluchy ponieważ mój Maluch już z nich wyrósł a za duzo ich mieliśmy. Pieluch łącznie jest 176 sztuk w tym 108 sztuk Huggisów Classic 2 ( 3-6kg ) ( 72 sztuki 1 paczka i 36 sztuk -połowa drugiej ) oraz 68 sztuk Dady Premium ( 3-6 kg) ( pieluchy z Biedronki ). Moja sugerowana cena to 45 zł + ok.10 zł za przesłkę. Poniżej zamieszczam foto. Gdyby któraś z Was była zainteresowana to proszę o wiadomość na prv albo na maila liwka84@gmail.com :

POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE I ŻYCZĘ LEKKIEGO ROZWIĄZANIA :-)

ANUTKA - no kurcze faktycznie cos sie link schrzanil.....a jeszcze niedawno dzialal :-(

LIWUS - od tego typu postow jest dział GIEŁDA/SPRZEDAM badz OGŁOSZENIA.......A pisanie takich rzeczy tutaj jest niezgodne z regulaminem forum :baffled:

Anutka!
Ja podobnie jak Aneta preferuję body i pajace. Dla takiego malucha są najlepsze. Dziecko jest dobrze zapakowane i nic się nie podwija nic nie uwiera - super. Dla Mikołaja kupilam rzeczy w rozmiarze głownie 62 cm i były dobre (bo urodził się bardzo duży) Mialam do szpitala pajaca na 56 cm i ledwo go dopiełam w kroku !!! :-). Ale teraz biorąc pod uwagę że może nie doczekam do terminu zaopatrzyłam się w rozmiar 56 (zresztą zauważyłam że rozmairówki są nierówne - polscy producenci robią znacznie mniejsze i mimo tego że dziecko wcale nie miało 62 cm body na 62 było już zamałe :confused:, rzeczy angielskie albo cherokee itp. bardziej odpowiadają relanym wymiarom). Teraz nie kupiłam wogóle śpioszków i kaftaników. Mam same body i pajace. Pajace mam bawełaniane do spania i kilka welurowych na wyjscie (albo wciągu dnia). Zamiast śpioszków na wyjście mam kilka par mięciutkich ogrodniczek rozpiannych w kroku.
Mimo mojego doświadzcenia (bo to przecież drugi raz) ciągle uważam że mam wszystkiego za malo ;-)więc co do ilości nie będę ci radzić, ale na pewno wiem co jest parktyczne, a co wogóle nie przydatne. Jak masz pytania to dawaj będziemy radzić...
A co do wózka to dobry wybór. będziesz mogła nim śmigać po nierównościach i zaliczac leśne spacerki! Ja zdecydowalam się na podobny Traxx Jaguar. Początkowo rozważałam również Buzza ale ponieważ mieszkam na obrzeżach miasta pod lasem nie bardzo mogłabym nim jeżdzić po lesńych korzonkach. I zmartwiła mnie trochę spacercówka w buzzie ponieważ nie można jej rozłożyć. Ale buzz bardzo mi się podoba i do miasta się na pewno nadaje.

A i jeszce chciałm wam powiedzieć, że dzisiaj przyszła moja spódnica i jestem bardzo zadowolona:tak:. Jutoe pójdę na pobraie krwi śliczna poprostu :-D:-D

Kiriam :) właśnie buszuję na allegro :-D hihihi wczoraj zakupiłam kilka używanych rzeczy... trochę się bałam, bo nigdy nie wiadomo w jakim stanie są rzeczywiście, ale dałam 38 zł z przesyłką za 4x body z dł. rękawem całe rozpinane 2x komplet: kaftanik, koszulka i śpiochy. Jeden komplet jest z czapeczką drugi z łapkami niedrapkami. wszystko w rozmiarze 56, 56/62 i 62 więc teraz się skupie głównie na bodziakach, śpiochach albo ogrodniczkach i pajacach. :-) bo już w sumie mam w domu 4 kaftaniki i 2 koszulki. Nie wiedziałam że to takie trudne, to kompletowanie garderoby maleństwa :baffled: tym bardziej, że nadal nie wiem czy to dziewczę czy chłopak ;-):-D
a co do wózka Buzz - ładnie wygląda, ale nadaje się raczej na gładkie podłoże.... ja wybierając wózek kierowałam się tym, że mieszkam pod lasem no i jak do teściów jeździmy to tam też raczej tereny wiejskie i leśne :)

Ostatnia edycja:
Co do chust to sa zdrowe i przydatne mi najbardziej pomagala w domku ja mialam w firmy premaxx podobna do tej co pokazala Anetka troszke na spacerkach w nietypwoych sytulacjach tez pomogla co do bebelu to ciezko powiedziec te chusty sa najdrozsze ... ale moze cos w tymjest? wozeczki sliczne az milo popatrzec ze tak juz wszytkie jestescie zaawansowanae ja tez przychylam sie do body i pajacykow , ja nie mialam zadnych kawtanikow i spioszkow bo nie wiedzialm w jakiej kolejnosci to zalozyc i nie bylam prfzekonana czy dziecku jest w tym dobrze?!! i tym razem szuflada juz pelna tego dobrodziejstaw skarpeteczki niedrapki rajstopki nawet tez juz sa jeszce kosmetyki , wanienke bardzo mi sie podobaja te z ikei bo te zwerzane sa okropne w uzyciu nalejcie tam wieciej wody i wyniescie to chociaz kawaleczek bez rozlania -jak komus sie uda gratulacje ja mialam wczesniej taka z korkiem i tez z ikei prosta ale wyladowala na dizlce jako basenik dla malucha w zeszlym roku wiec teraz czas na nowa... !!!! powodzenia ja jeszce duzo kozystam z komisow dzieciecych u mnie ich poddostatkiem , niskie ceny pomacac mozna potargowac tez i sopory wybor (glownie firmowki):sorry2:

Powiedzcie mi moje drogie... w jakim rozmiarze najlepiej kupować kombinezon zimowy????? rozumiem że na pewno nie 56 bo szybko będzie za mały. Mam dylemat czy 62 czy może 68 ale czy się moje dziecię w tym 68 nie utopi :/ a z drugiej strony na ile taki 62 starczy...

Wiesz ANUTKO - ja mimo ze juz doswiadczona w tej kwestii tez mam dylemat, bo Kuba w inna pore roku sie urodzil ;-)
Ale tak sobie przeanalizowalam jego wymiary......mial 53 cm jak sie urodzil.....a 68 jakos na pol roczku.....
A obecna dzidzia z tego co widze wieksza nie bedzie, a jak juz to nie duzo - tak wiec raczej kupie kombinezonik w rozmiarze 62 :-):tak: I mysle ze nie taki z nozkami tylko taki łączony na dole - sa takie gdzie mozna przelozyc pasy z fotelika bez problemu....Mysle ze takiemu maluszkowi bedzie wygodniej w czyms takim bo ciagle podkurcza nozki. A jak taki bedzie troszke za duzy to nie bedzie tak widac :-p

CzarnaAnutko - kombinezon zimowy dla dzieciaczka najlepiej kupić na 62 - 68 cm. Warto żeby miał zamiast nóżek taki jakby śpiworek (to jest bardzo funkcjonalne - przynajmniej na pierwszy raz. Zwróć też uwagę aby miał od razu rękawiczki lub tak wywijane rękawki że nie będziesz musiała na te malutkie łapcynki wciskać dodatkowe rękawiczki.
I myślę że nie starczy do końca zimy, ale to już zależy od dziecka i zimy :)
Ja na wyjście ze szpitala kupiłam w 5-10-15 misiowy z nóżkami niestey (malutki) zdjęcie kilka postów wyżej - ale potem kupiłam w Smyku taki właśnie jak ci pisalam moim zdaniem optymalny. Spróbóję załączyć zdjęcie...

Załączniki

• Ciuszek 001.JPG
    Ciuszek 001.JPG
    478,7 KB · Wyświetleń: 70
reklama
ooo... co masz dokładnie na myśli mówiąc, ze nie z nóżkami tylko łączony na dole??? chodzi Ci o taki z odczepianymi butkami czy coś na kształt śpiworka z górą jak w kombinezonie????
z takim że można przełożyć pasy z fotelika się spotkałam, jak gdzieś trafisz na linka lub fotkę to proszę wrzuć na forum :)

Do góry