reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

A mnie wlasnie trafilo chyba moj M mi glowe urwie bo kupilam na aukcji Chicco london dla mojego synka jakies wariactow ale fakt wszytkie parasolki mam juz wykonczone okaze sie ze moj syn znyral 4wozki... niezly agencik...:tak:

reklama
W lipcowym numerze "M jak mama" jest artykuł o kołyskach i piszą w nim o wadach i zaletach.Wady to głownie cena, oraz to że starczają na krótko, bo maluch szybko z niej wyrasta, a zalety to( prócz tego że doskonale uspokaja maluszka przyzwyczajonego do kołysania w brzuszku) odkryty przez neurologów wpływ kołyski na układ przedsionkowy mózgu malucha, który reguluje napięcie mięśniowe, odpowiada za przyjmowanie prawidłowej postawy ciała i równowagę, wspiera również postrzeganie wzrokowe i słuchowe oraz umiejętność koncentracji uwagi.
Jest też napisane że maluch wyrasta z kołysania ok. 3-4 miesiąca życia i problem przyzwyczajenia sam się rozwiązuje.
Ja chyba jednak dam się skusić i kupię kołyskę do sypialni właśnie na pierwsze miesiące życia, a z czasem postaram się przyzwyczaić maluszka do spania w łóżeczku we własnym pokoju.
Zobaczymy czy będę żałować ;-)

Udało mi sę dzisiaj kupić spodnie ciążowe H&M mama na allegro. Jeansy, takie same jak mam tylko większy rozmiar bo w te sie już nie mieszczę:zawstydzona/y::-DJuż nie mogę się doczekać jak przyjdą:tak: No i przez allegro kupiłam prawie wszystkie ubranka dla maleństwa. Mam tylko nadzieję, że nie zmieniła płci:-Dbo wszystko różowe i dużo sukieneczek;-) Ale jutro ide do lekarza więc zobaczymy.

fajnym rozwiazaniem dla kolyski a lozka jest kupno takich "biegunow" do lozeczka ok 50 zl na allegro fajny pomysl ja chyba sie skusze na takie rozwiazanie jak bede miala chwiole to wstawie link...;-)

W lipcowym numerze "M jak mama" jest artykuł o kołyskach i piszą w nim o wadach i zaletach.Wady to głownie cena, oraz to że starczają na krótko, bo maluch szybko z niej wyrasta, a zalety to( prócz tego że doskonale uspokaja maluszka przyzwyczajonego do kołysania w brzuszku) odkryty przez neurologów wpływ kołyski na układ przedsionkowy mózgu malucha, który reguluje napięcie mięśniowe, odpowiada za przyjmowanie prawidłowej postawy ciała i równowagę, wspiera również postrzeganie wzrokowe i słuchowe oraz umiejętność koncentracji uwagi.
Jest też napisane że maluch wyrasta z kołysania ok. 3-4 miesiąca życia i problem przyzwyczajenia sam się rozwiązuje.
Ja chyba jednak dam się skusić i kupię kołyskę do sypialni właśnie na pierwsze miesiące życia, a z czasem postaram się przyzwyczaić maluszka do spania w łóżeczku we własnym pokoju.
Zobaczymy czy będę żałować ;-)
dikładnie o ten artykuł mi chodziło:tak: ja również mam nadzieję że nie będę żałowała, i oczywiście takie płozy są dobrym rozwiązaniem jak nie mozna sobie pozwolić na kołyskę:happy: wiadomo raz cena dwa miejsce! a nie wyobrazam soie nie mieć łóżeczka.

Cześć dziewczyny!
otrzymałam koszulę którą sobie zamowiłam na allegro. Jest super polecam, bardzo miękka bawełna, i dużo miejsca na brzuszek :tak:. A przede wszystkim bardzo kobieca! jestem zadowolona:-).

No i mój wózkowy problem się rozwiązał. Kupiłam na Allegro starą Inglesinę z dużą gondolą. Teraz bez obaw mogę kupić ten wózek który mi się tak podobał. Jak się córcia nie zmieści do tamtej gondoli, albo będzie nią za bardzo trzęsło to będzie jeździć klasycznym wóziem:-) Do tego mam jeszcze dwa pokrowce na nóżki, dwie folie i gruby materacyk do gondolki. Za całość zapłaciłam 26 zł:-D:-D:-D

reklama
Ja już na szczęście mam z głowy problem z wyborem wózka.
Po długich rozważaniach wszystkich za i przeciw zdecydowałam się na Hauck Traxx Jaguar. Ma wszystko to czego brakowalo mi w wózku Chicco który miałam dla Mikołajka. Prawdopodobnie będzie we wtorek to będę mogła więcej o nim powiedzieć. A oto wózek Świat Dziecka :: Wózek Jaguar 4 firmy Hauck Group TRAXX kolor Lime[1]=%2F1%2F100792%2F4763838%2F4763869&sortuj=kod

Do góry