reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo

A ja zamierzam wszystko kupić we wrześniu. Już mi głowa puchnie od myslenia o tym i ogladania;-). Tylko wózek chcę kupić najpóźniej, bo ciągle nie moge sie zdecydować:dry:.

reklama
Wkleje Wam linka z opiniami na temat wózka quinny - przyznaje sie nie czytałam wszystkich bo naczytałam się już o tym, na który ja sie zdecydowałam czyli emmaljunga smart. I ja juz mam dośc - kupujemy ten i o jakimkolwiek innym nie chce slyszec :tak: chociaz wiem, że będę miała spory problem ze znoszeniem go z 2 piętra no ale trudno - dla wygody dziecka cos sie wymysli, no i jeszcze mały bagażnik w moim samochodzie ale chyba trzeba i tak bedzie zmienic na kombi.

a Tu link: https://www.babyboom.pl/forum/tu-za...czy-ktos-posiada-jakies-opinie-pomozcie-6265/

A tutaj mój wybranek:
http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=293

Ostatnia edycja:
Martynka1987 ja też patrzyłam na te łóżeczka i też mi się bardzo podobają, chociaż nie widziałam na żywo. Chyba się na nie zdecydujemy bo cena jest w miarę przystępna :-)

My najprawdopodobniej zdecydujemy się na wózek JEDO FYN 3. bardzo mi się podoba no i cena jest też zadowalająca, tylko ciągle sie zastanawiam jak się bedzie prowadziło taki wózek trójkołowy... przed nami cała długa zima ....

A my wstepnie wybralismy Nestor Sport i chyba tak zostanie. Ogladalismy w sklepie, sprzedawca pokazywał wszystko dokładnie, wagowo tez nie jest zle, bo około 13 kg. Co do koloru to chyba bedzie granatowo- niebieski albo cos w tym stylu, nie wiem jeszcze :biggrin2: Zna ktos jakies opinie o tym wozeczku??

witam. wczoraj sie rzuciłam na zakupy na alegro i kupiłam kombinezonik dla córeczkiEVIL BABY :.kombinezon dla maluszka ok.62 róż (413668169) - Aukcje internetowe Allegro
a takze wyprawke na wyjscie ze szpitala
SUPER WYPRAWKA 62 dla noworodka __ JAKOŚĆ I __ (412747853) - Aukcje internetowe Allegro
i sobie koszule KOSZULE DLA KARMIĄCYCH VIENETTA SECRET roz. L (420890441) - Aukcje internetowe Allegro
mam troche rzeczy które podostawałam od znajomych ale wszystkiego tam nie ma a ja tak bym chciała miec wszytsko przygotowane i poprostu zaczełam działac. mam zamiar jeszcze kupic łóżeczko te turystyczne na alegro
ŁÓŻECZKA / KOJCE ARTI MAX -PEŁNE WYPOSAŻENIE (416100621) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo mi sie podoba i mam nadzieje ze mi sie uda je kupic.

ICEDAL - a Twoja corka majac niespelna poltorej roku wytrzymywala np 3 godziny na nozkach podczas spaceru????? Bo jesli tak to podziwiam i ja i Ciebie :tak: Ja nie wyobrazam sobie - wtedy to nie bylby spacer tylko ciagla gonitwa.....

Powiem ci tak - dopoki nie była wyjmowana z wózka ( np podczas zakupów czy wypadu do babci) to siedziała sobie grzecznie jakieś 30 minut czasami w porywach do godziny... ale jak tylko postawiło sie ją na nogi to nie było mowy o powrocie do wózka. Dokładnie we wrześniu zeszłego roku wybierałysmy się pieszo na spacery do parku na jakies dwie trzy godziny bez wózka , sama nie wiedziałam jak ona to wytrzymuje ale cóż :)) na początku 2008 roku poprostu na dobre zrezygnowałam z wóżka bo to nie miało sensu , sama sie bardziej męczyłąm pilnując jej i worząc wózek więc schowałyśmy go głęboko . Każde dziecko jest inne i każda mama sama najlepiej wie co jest dziecku potrzebne :)

CLUE jeśli chodzi o karuzele z projektorem to mam mieszane odczucia, jakś nie widzi mi sie ten projektor, ale to tylko moja opinia, jeśli moge coś doradzic to zwróć uwagę żeby karuzela miała regulowaną głośność i kilka melodyjek a nie jedną ( uwierz mi czasami szlag może trafic od jednej melodyjki grającej w kółko i to jeszcze tak głośno że czasami własnych myśli nie słychać) :-)
Wanienka - ja akurat przy córce miałam taka najzwyklejszą , wkładalismy do niej gąbke albo pieluche tetrową żeby się mała nie slizgała, i nie narzekam, teraz też będę miała taka samą. Nie wiem czy przy profilowanych można wyjmować ten środek jak maluch podrośnie a my ze zwykłej korzystalismy tak długo ( wstawiając ją do dużej wanny) aż Julka poprostu przestała sie w niej miescić i sama zaczeła wychodzić. Mała wanienka z hamaczkiem - nie wiem nawet co to jest więc nic nie powiem :-)
Leżaczek- jak dla mnie ( sprawdzony zresztą) pięciopunktowe pasy, podpurka na główke dla maluszka , bujany ale z mozliwością blokady!!! i dobrze by było gdyby miał jakieś zabawki . Nie miałam akurat leżaczka z mozliwością wibracji ale wiem że u kilku moich koleżanek się taki leżaczek nie sprawdził.

Jeśli macie jeszcze jakieś pytania chetnie cos podpowiem :)

Aha podziwiam was dziewczyny za wybór łóżek turystycznych, ja chyba jestem staroświecka i jak dla mnie łóżeczko musi byc drewniane ze szczebelkami, wydaje mi sie takie bardziej dziecinne i słodkie, a łóżko turystyczne tez mam ale tylko na wyjazdy ewentualnie na nocki u babci luub dziadka :) Pozdrawiam

reklama
Ja póki co nie zamierzam kupowac leżaczka.
Najpierw i tak dziecko podobno musi leżeć na płasko. a potem funkcję leżaczka bedzie spełniał fotelik samochodowy. Może tak byc? Wyprowadźcie mnie z błędu jesli sie mylę.

Do góry