reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

A ja zamierzam wszystko kupić we wrześniu. Już mi głowa puchnie od myslenia o tym i ogladania;-). Tylko wózek chcę kupić najpóźniej, bo ciągle nie moge sie zdecydować:dry:.

reklama
Wkleje Wam linka z opiniami na temat wózka quinny - przyznaje sie nie czytałam wszystkich bo naczytałam się już o tym, na który ja sie zdecydowałam czyli emmaljunga smart. I ja juz mam dośc - kupujemy ten i o jakimkolwiek innym nie chce slyszec :tak: chociaz wiem, że będę miała spory problem ze znoszeniem go z 2 piętra no ale trudno - dla wygody dziecka cos sie wymysli, no i jeszcze mały bagażnik w moim samochodzie ale chyba trzeba i tak bedzie zmienic na kombi.

a Tu link: https://www.babyboom.pl/forum/tu-za...czy-ktos-posiada-jakies-opinie-pomozcie-6265/

A tutaj mój wybranek:
http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=293

Ostatnia edycja:
Martynka1987 ja też patrzyłam na te łóżeczka i też mi się bardzo podobają, chociaż nie widziałam na żywo. Chyba się na nie zdecydujemy bo cena jest w miarę przystępna :-)

My najprawdopodobniej zdecydujemy się na wózek JEDO FYN 3. bardzo mi się podoba no i cena jest też zadowalająca, tylko ciągle sie zastanawiam jak się bedzie prowadziło taki wózek trójkołowy... przed nami cała długa zima ....

A my wstepnie wybralismy Nestor Sport i chyba tak zostanie. Ogladalismy w sklepie, sprzedawca pokazywał wszystko dokładnie, wagowo tez nie jest zle, bo około 13 kg. Co do koloru to chyba bedzie granatowo- niebieski albo cos w tym stylu, nie wiem jeszcze :biggrin2: Zna ktos jakies opinie o tym wozeczku??

witam. wczoraj sie rzuciłam na zakupy na alegro i kupiłam kombinezonik dla córeczkiEVIL BABY :.kombinezon dla maluszka ok.62 róż (413668169) - Aukcje internetowe Allegro
a takze wyprawke na wyjscie ze szpitala
SUPER WYPRAWKA 62 dla noworodka __ JAKOŚĆ I __ (412747853) - Aukcje internetowe Allegro
i sobie koszule KOSZULE DLA KARMIĄCYCH VIENETTA SECRET roz. L (420890441) - Aukcje internetowe Allegro
mam troche rzeczy które podostawałam od znajomych ale wszystkiego tam nie ma a ja tak bym chciała miec wszytsko przygotowane i poprostu zaczełam działac. mam zamiar jeszcze kupic łóżeczko te turystyczne na alegro
ŁÓŻECZKA / KOJCE ARTI MAX -PEŁNE WYPOSAŻENIE (416100621) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo mi sie podoba i mam nadzieje ze mi sie uda je kupic.

ICEDAL - a Twoja corka majac niespelna poltorej roku wytrzymywala np 3 godziny na nozkach podczas spaceru????? Bo jesli tak to podziwiam i ja i Ciebie :tak: Ja nie wyobrazam sobie - wtedy to nie bylby spacer tylko ciagla gonitwa.....

Powiem ci tak - dopoki nie była wyjmowana z wózka ( np podczas zakupów czy wypadu do babci) to siedziała sobie grzecznie jakieś 30 minut czasami w porywach do godziny... ale jak tylko postawiło sie ją na nogi to nie było mowy o powrocie do wózka. Dokładnie we wrześniu zeszłego roku wybierałysmy się pieszo na spacery do parku na jakies dwie trzy godziny bez wózka , sama nie wiedziałam jak ona to wytrzymuje ale cóż :)) na początku 2008 roku poprostu na dobre zrezygnowałam z wóżka bo to nie miało sensu , sama sie bardziej męczyłąm pilnując jej i worząc wózek więc schowałyśmy go głęboko . Każde dziecko jest inne i każda mama sama najlepiej wie co jest dziecku potrzebne :)

CLUE jeśli chodzi o karuzele z projektorem to mam mieszane odczucia, jakś nie widzi mi sie ten projektor, ale to tylko moja opinia, jeśli moge coś doradzic to zwróć uwagę żeby karuzela miała regulowaną głośność i kilka melodyjek a nie jedną ( uwierz mi czasami szlag może trafic od jednej melodyjki grającej w kółko i to jeszcze tak głośno że czasami własnych myśli nie słychać) :-)
Wanienka - ja akurat przy córce miałam taka najzwyklejszą , wkładalismy do niej gąbke albo pieluche tetrową żeby się mała nie slizgała, i nie narzekam, teraz też będę miała taka samą. Nie wiem czy przy profilowanych można wyjmować ten środek jak maluch podrośnie a my ze zwykłej korzystalismy tak długo ( wstawiając ją do dużej wanny) aż Julka poprostu przestała sie w niej miescić i sama zaczeła wychodzić. Mała wanienka z hamaczkiem - nie wiem nawet co to jest więc nic nie powiem :-)
Leżaczek- jak dla mnie ( sprawdzony zresztą) pięciopunktowe pasy, podpurka na główke dla maluszka , bujany ale z mozliwością blokady!!! i dobrze by było gdyby miał jakieś zabawki . Nie miałam akurat leżaczka z mozliwością wibracji ale wiem że u kilku moich koleżanek się taki leżaczek nie sprawdził.

Jeśli macie jeszcze jakieś pytania chetnie cos podpowiem :)

Aha podziwiam was dziewczyny za wybór łóżek turystycznych, ja chyba jestem staroświecka i jak dla mnie łóżeczko musi byc drewniane ze szczebelkami, wydaje mi sie takie bardziej dziecinne i słodkie, a łóżko turystyczne tez mam ale tylko na wyjazdy ewentualnie na nocki u babci luub dziadka :) Pozdrawiam

reklama
Ja póki co nie zamierzam kupowac leżaczka.
Najpierw i tak dziecko podobno musi leżeć na płasko. a potem funkcję leżaczka bedzie spełniał fotelik samochodowy. Może tak byc? Wyprowadźcie mnie z błędu jesli sie mylę.

Do góry