reklama
nik_i
Entuzjast(k)a
Piękny bardzo mi sie podoba jak byliśmy po nasz to akurat obok niego stała taka słodka cytrynka maxi cosi jeszcze z kolorystyką kuleje jak sie go do buzz-a porówna bo speedy juz nie ma takich kolorków... Cuż fajnie że nasze maluch będą miały takie wózki bo jak się patrzy na ulicach to raczej takie szaro bure są w przewadze
a tego buz-a macie 3 czy 4 kołowego???
a tego buz-a macie 3 czy 4 kołowego???
Kiriam
Zadomowiona(y)
Cześć dziewczyny!
Ale fajniutko, że pojawił się temat quinny buzz. Mi też on się bardzo podoba, a szczególnie ten kolorek. Martynko napisz proszę czy gondolka jest wysraczająco duża na nasze opatulone zimą dzieciaczki. Jescze zastanawiam się nad tym koszem na zakupy (czy jest duży i mocny?- bo na zdjęciu trudno ocenić). Dla mnie to bardzo wazne, zz doświadczenia wiem że duży kosz się przydaje. A swoją drogą bardzo podoba mi się pomyś z tą torbą na rzeczy maluszka. :-)
Ale fajniutko, że pojawił się temat quinny buzz. Mi też on się bardzo podoba, a szczególnie ten kolorek. Martynko napisz proszę czy gondolka jest wysraczająco duża na nasze opatulone zimą dzieciaczki. Jescze zastanawiam się nad tym koszem na zakupy (czy jest duży i mocny?- bo na zdjęciu trudno ocenić). Dla mnie to bardzo wazne, zz doświadczenia wiem że duży kosz się przydaje. A swoją drogą bardzo podoba mi się pomyś z tą torbą na rzeczy maluszka. :-)
Gondolka Kiriam ma długość 77cm, szerokość 37cm i głebokość 18cm, więc wcale nie jest aż taka malutka, ale do super dużych też nie należy.
Kosz na zakupy jest w miare obszerny i wytrzymały, a pomysł z Buzz Box tak jak mówisz to strzał w dziesiątke!
Kosz na zakupy jest w miare obszerny i wytrzymały, a pomysł z Buzz Box tak jak mówisz to strzał w dziesiątke!
Odpowiem o kolderce.
Wedlug tutejszych poloznych (UK) dziecko moze sie zaplatac w kolderke, moze pod nia sie udusic i inne straszne rzeczy. Polecane sa leciutkie kocyki- azurowe, spiworki, rozki. Nastespnie tez mowili mi na "przedszkolu" rodzenia, ze nie powinno sie okladac z bokow lozeczka tymi matami. Kazda mama zadecyduje czy tak czy inaczej.
Ja rozumiem, ze zima w Polsce sroga byc potrafi, ale podobno dziecko powinno przebywac w temperaturze 16-20st C optymalnie 18. Moze pod kolderka moze byc mu za cieplo?
Wedlug tutejszych poloznych (UK) dziecko moze sie zaplatac w kolderke, moze pod nia sie udusic i inne straszne rzeczy. Polecane sa leciutkie kocyki- azurowe, spiworki, rozki. Nastespnie tez mowili mi na "przedszkolu" rodzenia, ze nie powinno sie okladac z bokow lozeczka tymi matami. Kazda mama zadecyduje czy tak czy inaczej.
Ja rozumiem, ze zima w Polsce sroga byc potrafi, ale podobno dziecko powinno przebywac w temperaturze 16-20st C optymalnie 18. Moze pod kolderka moze byc mu za cieplo?
Kiriam
Zadomowiona(y)
O rety ! Nigdy tak nie myślałam o kołderce. U nas można dostać naprawdę bardzo leciutkie i cieplutkie kołderki. Ja uzywałam i mój 4 latek żyje ;-). A swoją drogą wiedziałam że anglicy preferują zimny wychów ale 16 - 18 stopni dla noworodka ? Zgadzam się z jednym, że nie wolno przegrzewać bo przegrzewane dzieci częściej chorują. Co kraj to obyczaj...
A przy okazji wczoraj kupilam śliczny pajacyk z kubusiem puchatkiem oraz kombinezonik na wyjście ze szpitala. Może uda mi się dołączyć fotki.. Rzeczywiście w 5-10-15 dla ciężarowek 10% zniżki.
A przy okazji wczoraj kupilam śliczny pajacyk z kubusiem puchatkiem oraz kombinezonik na wyjście ze szpitala. Może uda mi się dołączyć fotki.. Rzeczywiście w 5-10-15 dla ciężarowek 10% zniżki.
żaneta28
Fan(ka)
mój spał pod kołderka i nic mu nie było..... a co do temperatury, do snu owszem moze 18 stopni ale do kompieli powinna byc powyzej 20
reklama
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Widze ze z tymi kolderkami to jest tak samo jak z lozeczkami, kazda ma inne zdanie, ja w razie czego mam 2 rozki, wiec jak kolderka bedzie zla, to pojda rozki w uzycie, ale ta temperatura 16-20st troche mnie przeraza, u mnie w domu w zimie nie jest za goraco, bo z mezem wolimy jak jest chlodno, ale dla dziecka to chyba za zimno jest?? a co do kapieli to ja mam taki poradnik dla rodzicow i w nim jest napisane ze temp wody do kapieli powinna wynosic 36-37, a temp pomieszczenia 22-24st
Kiriam wstaw te zdjecia, ja uwielbiam wszystko z kubusiem puchatkiem, pewnie sliczny ten pajacyk
Kiriam wstaw te zdjecia, ja uwielbiam wszystko z kubusiem puchatkiem, pewnie sliczny ten pajacyk
Podziel się: