reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo

buzz ma teraz fajne kolorki- na jaki się zdecydowaliście? i podoba mi się to rozwiązanie z spacerówką dla mniejszych i większych dziec iaczków ;-)

reklama
Piękny bardzo mi sie podoba jak byliśmy po nasz to akurat obok niego stała taka słodka cytrynka:tak: maxi cosi jeszcze z kolorystyką kuleje jak sie go do buzz-a porówna bo speedy juz nie ma takich kolorków... Cuż fajnie że nasze maluch będą miały takie wózki bo jak się patrzy na ulicach to raczej takie szaro bure są w przewadze:)
a tego buz-a macie 3 czy 4 kołowego???

Cześć dziewczyny!

Ale fajniutko, że pojawił się temat quinny buzz. Mi też on się bardzo podoba, a szczególnie ten kolorek. Martynko napisz proszę czy gondolka jest wysraczająco duża na nasze opatulone zimą dzieciaczki. Jescze zastanawiam się nad tym koszem na zakupy (czy jest duży i mocny?- bo na zdjęciu trudno ocenić). Dla mnie to bardzo wazne, zz doświadczenia wiem że duży kosz się przydaje. A swoją drogą bardzo podoba mi się pomyś z tą torbą na rzeczy maluszka. :-)

Gondolka Kiriam ma długość 77cm, szerokość 37cm i głebokość 18cm, więc wcale nie jest aż taka malutka, ale do super dużych też nie należy.
Kosz na zakupy jest w miare obszerny i wytrzymały, a pomysł z Buzz Box tak jak mówisz to strzał w dziesiątke! :)

Odpowiem o kolderce.
Wedlug tutejszych poloznych (UK) dziecko moze sie zaplatac w kolderke, moze pod nia sie udusic i inne straszne rzeczy. Polecane sa leciutkie kocyki- azurowe, spiworki, rozki. Nastespnie tez mowili mi na "przedszkolu" rodzenia, ze nie powinno sie okladac z bokow lozeczka tymi matami. Kazda mama zadecyduje czy tak czy inaczej.
Ja rozumiem, ze zima w Polsce sroga byc potrafi, ale podobno dziecko powinno przebywac w temperaturze 16-20st C optymalnie 18. Moze pod kolderka moze byc mu za cieplo?

O rety :szok:! Nigdy tak nie myślałam o kołderce. U nas można dostać naprawdę bardzo leciutkie i cieplutkie kołderki. Ja uzywałam i mój 4 latek żyje ;-). A swoją drogą wiedziałam że anglicy preferują zimny wychów ale 16 - 18 stopni dla noworodka :confused:? Zgadzam się z jednym, że nie wolno przegrzewać bo przegrzewane dzieci częściej chorują. Co kraj to obyczaj...

A przy okazji wczoraj kupilam śliczny pajacyk z kubusiem puchatkiem oraz kombinezonik na wyjście ze szpitala. Może uda mi się dołączyć fotki.. :tak:Rzeczywiście w 5-10-15 dla ciężarowek 10% zniżki.

reklama
Widze ze z tymi kolderkami to jest tak samo jak z lozeczkami, kazda ma inne zdanie, ja w razie czego mam 2 rozki, wiec jak kolderka bedzie zla, to pojda rozki w uzycie, ale ta temperatura 16-20st troche mnie przeraza, u mnie w domu w zimie nie jest za goraco, bo z mezem wolimy jak jest chlodno, ale dla dziecka to chyba za zimno jest?? a co do kapieli to ja mam taki poradnik dla rodzicow i w nim jest napisane ze temp wody do kapieli powinna wynosic 36-37, a temp pomieszczenia 22-24st
Kiriam wstaw te zdjecia, ja uwielbiam wszystko z kubusiem puchatkiem, pewnie sliczny ten pajacyk

Do góry