reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Frezja
wózek fajowy, ale czy masz windę, bo jest to bardzo ciężki wózek
chyba najcięższy z tych, które oglądałam ::)

reklama
Mam windę, a najcięższy on nie jest bo waży 18 kg ;), city woyager waży 21kg więc są cięższe na pewno.
Jak jest bez dzidzi to się bardzo lekko prowadzi, zobaczymy puzniej z zawartością.

no fajny... szczególnie kolor...
u mnie prawie wszystko jest zielone: ściany, dywan, lezaczek nawet wanienka... ;)
niestety swojego wózka w zieleni nie dostalam...

a co do ciężaru, to mam nieodparte wrazenie, że cięższy wózek wbrew pozorom łatwiej sie prowadzi...
tak mi sie kojarzy, jak w przypadku np. kuli do kręgli - im cięższa, tym lepiej trzyma sie toru i łatwiej ją prosto nakierowac używając mniejszej siły niz przy lekkiej kuli, która trzeba mocno pierdulnąć, żeby nie znosiło... ;)
chyba z wózkiem jest tak samo, im lżejszy, tym bardziej reaguje na nierówności i trzeba mocniej trzymać, żeby równo jechał...

...ale to może ni się tak wydaje... ;)

Frezyjko,
Śliczny kolor, wydawało mi się, że już się chwaliłaś takim wózkiem, ale w innych kolorach. Zmieniłaś zdanie?
Lindsay,
Z Oleńką przeszliśmy przez 4 wózki. Dwa Bebe confort, 1 inglesine i 1 chicco. Mam pełno koleżanek po urodzeniu dzieciaczków i stąd wiem sporo. Poza tym bardzo dużo podróżujemy i korzystamy z róznych urządzeń które tą podróż powinny i nam i dziecku uprzyjemnić, więc kupujemy rzezcy praktyczne (przynajmniej się staramy), a co do wózków mam wiele wątpliwości, gdyż modele zmieniaja sie tak szybko jak sprzęt komputerowy, i szybko sie starzeją. Dla każdego coś dobrego, ale ceny to mam w jednym paluszku, jezeli chodzi o wózki zagraniczne.
Sami chcieliśmy wrócic do bebe confortu, bo bardzo sobie chwwalimy ten wózek. Jeszcze do końca lipca byliśmy pewni, że kupimy high treka, lub karta z bebe confortu, ale po kilku próbach praktycznych zrezygnowaliśmy. Ceny (w Warszawie) tych dwóch najnowszych modeli to ok 1500 zł za spacerówkę z 2 - letnią gwarancją, sama gondola to wydatek ok 10000 zł też na 2 - letniej gwarancji, ale używane w tym samym sklepie, brane w komis, są już za 300 zł, do tego fotelik nastepne 400 zł. Jednakże model hightrek to model, który można uzywac od momentu narodzin, więc nie potrzeba gondoli.

chyba nie tak do końca cięższy wózek się lepiej prowadzi ;)
ale w końcu tyle różniastych wózków jest na rynku i każdy znajuje swych amatorów, no nie?

ja do niedawna jeszcze chciałam kupić tako natalię, bo są super
ale znalazłam coś podobnego, tańszego no i mieści się na tył cinquecento ;), waży też 4 kg mniej, a to dla mnie ważne

Małgosiu, ponieważ masz doświadczenie, którego mnie brakuje pozwolę sobie zadac jedno pytanie - czy Twoim zdaniem ma sens dokupowanie adaptera, żeby można było zamontowac fotelik samochodowy na stelażu wózka? Tzn. jak sądzisz, ile razy może się to przydać lub inaczej - w jakich sytuacjach? Mam watpliwośc czy to będzie mi potrzebne, kosztuje niecałe 100 zł, może warto te pieniądze przeznaczyć na coś innego? Zamówiliśmy emmaljungę smart, a fotelik maxi cosi cabrio..

reklama
Magdusiek,
Tak naprawdę to zależy tylko i wyłącznie od tego jak często będziessz z Dzieciątkiem podróżować.
Gdyż pamiętać należy o tym, żę:
Sam fotelik można nosić i stabilnie postawić, ale waży to jakieś 4 - 5 kg (jak kupiliście emaljunhge, to mniemam, że fotelik macie maxi cosi) + to co w foteliku siedzi. Do przeniesienia z samochodu do domu, dasz radą.
Jeżeli będziesz z dzieckiem jeździła np. na zakupy, do lekarza, do znajomych itp. (bo nie masz z kim zostawić i będziesz je ciągnąć wszędzie ze sobą), to noszenie takiego pokaźnego wagowo koszyka może szybko wykończyć i tak już nadwyręzony przy porodzie kręgosłup. Można zawsze w bagażniku wozić gondolę z podwoziem, tylko czy masz miejsce. Jak masz to nie kupuj. Przepinasz malucha z fotelika do wózka i mu jest git.
Także musisz wszystko rozważyć. Jak masz wątpliwości, to poczekaj aż się małe urodzi i ewentualnie adaptery zawsze, możesz dokupić, a może faktycznie nie będą Ci potrzebne?!

Do góry