reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

ale madre rzeczy tu dzisiaj :)

Doxa przede wszystkim super uwaga jest z tym, ze rozlozyc lozeczko powinno sie wczesniej na wypadek, gdyby czegos w nim brakowalo....musimy sie zatem za to zabrac w tym ygodniu, chociaz poskladanie dla proby.

z tym praniem, to ja zostawiam to raczej na koniec sierpnia, ale teraz sobie pomyslalam, ze tego bedzie sporo, bo to nie tylko ubranka, ale i posciele i np pokrowiec z fotelika.....ladnie, ladnie

A co do ubrania maluszka na droge ze szpitala, mysle, ze ja uzyje kombinezonika,trzeba miec chyba tez jakis kocyk, zawsze nim mozna przykryc maluszka po zapieciu w pasy.

reklama
Ja to sobie planowałam mieć wszystko gotowe miesiąc przed porodem, łacznie z torbą do szpitala :). Te wszystkie łózeczka, materace, foteliki myślę że też z miesiąc wcześniej powinny już być powyjmowane z foli i się wietrzyć! Mój materac jeszcze w foli, żeby się nie zakurzył ;)

Orzech masz rację z tym kocykiem na wierzch! I tak będę siedziała z dzieckiem z tyłu to w razie jakby się kocyk obsunął to poprawię!

w aucie to juz pol biedy - jest cieplo i nie wieje, najwazniejsze chyba zeby na dworze go gdzies nie przewialo...rany, ale to bedzie.........przezycie

Oj będzie, będzie ;) Najgorsze będą pierwsze tygodnie, bo potem to już się wprawimy!!

Dziewczyny czym wykłądacie dno wózka, bo w tej gondoli co dostałam nie ma nic na dnie, goła deska, tzn. jest tylko materiał - taka wyściółka na boki i dno na gumce zdejmowana do parnia, a pod spodem goła deska. Jak jest w Waszych wózkach?

Doxa ja w wózku mam takie coś z flizeliny ( fizeliny ?) i bawelny co wyścieła najpierw gondole i to sie zakłada na brzegi wózka. na to jest materacyk z gąbki z bawelnianym przescieradłem.
A co z Twoją szyjką bo chyba coś przeoczyłam :(?
W weekend przejżałam cały wątek zakupowe szaleństwo zeby znależć troche wskazówek. Zdecydowaliśmy sie jednak na materac kokos-gryka ( Orzech Ty chyba masz), bo w sklepach duzo dobrego mówią i w internecie też. W końcu to nie az tak duzy wydatek :)

Hej,
Jakoś wszystkie jesteście bardziej zaawansowane w zakupach:) Nam udalo się w sobotę zamówić wózek - emmaljungę smarta, fotelik samochodowy i łóżeczko - Radek II z funkcją kołyski. Nie wiem tylko czy ono ma wyjmowane szczebelki czy co? Zgłupialam w sklepie i w końcu nie spytałam. Wiecie coś na ten temat? i po co te szczebelki się wyjmuje albo bok opuszcza? Oprócz tego zamówiliśmy materac gryczano-kokosowy, syszałam, że taki jest dobry i komplet pościeli ze śpiącym misiem. Jak go zobaczyłam to nie mogłam już odpuścić. A oprócz tego na allegro dokupiłam drugi komplet z wypełnieniem i czuję się lżejsza o kilka stówek. Mam juz sporo ciuszków, ale poruszyłyście coś, co mnie nęka, w czym do domu ze szpitala? Ja mam w komplecie do wózka śpiworek zimowy, ale to chyba a zimę i do wózka, a nie normalny kombinezon. A w kombinezonie to ciepło będzie, nie? I nie wiem co z wanienką i przewijakiem. Macie pomysł? Bo na stelazu raczej nie wchodzi w grę, nie ma gdzie trzmać, sama niewygodnie, poza tym w wannie będzie stala? Mamy narożną, więc trochę głupio. A komody z wanienkami sa krótkie. Może stanowisko kąpielowe? TYlko to z kolei mało stabilne mi się wydało i nie wiem ile kosztuje....

magdusiek ja mam podobną sytuacje z wanienka. po prostu nie mamy gdzie kąpać synka. i wiesz co dostaliśmy takie stanowisko kąpielowe - stelaż i na tym wanienka i powiem Ci ze super. jestem trzecia posadaczką tego cuda i wszyscy zachwalają. a przede wszystkim mozna wodę wylać do wiaderka przez rurkę a nie nosić ciezką wanienkę z wodą. wiadomo ze to doadtkowy wydatek ale czasami niezbędny. trzeba tylko sprawdzić stabilność w sklepie. zerknij na to - to tez fajne rozwiązanie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59241155 to jest stelaż z ikei i my sie zastanawiamy nad nim jako przewijakiem - tylko tego nie złożysz.
a na wanienkę mielismy fajny pomysł - kupiliśmy metalowa pólke w ikei i podwiesilismy w lazience prawie pod sufit. wanienka wchodzi i nie zajmuje miejsca pod nogami. ale to zawsze zalezy jaka jest lazienka.

dziewczyny a co sądzicie o nawilżaczach powietrza ? wiadomo ze to dodatkowy wydatek, ale ja mieszkam w bloku gdzie kaloryfery buzują w zimie i wiadomo ze jest suche powietrze . moze któraś juz ma takie coś ?

Lindsay, czy Ty widzialas ta wanienke ze zdjecia na zywo ? Bylismy ostatnio w IKEA i ja ogladalam, jest bardzo funkcjonalna jesli chodzi o ochrone przed poslizgiem - gumowe paski w wanience, ale malutka.. Jak dlugo kapie sie malenstwo w wanience i jak duza powinna zatem byc?

lindsay pisze:
a na wanienkę mielismy fajny pomysł - kupiliśmy metalowa pólke w ikei i podwiesilismy w lazience prawie pod sufit. wanienka wchodzi i nie zajmuje miejsca pod nogami. ale to zawsze zalezy jaka jest lazienka.
Lindsay u nas podwieszana wanienka nie przejdzie, bo mamy w łazience podwieszany sufit:) Jak projektowaliśmy mieszkanie to niby z opcją - dziecko za kilka lat, ale tak naprawdę to zostawiliśmy na dziecko wnękę, z myślą, że na łózeczko. Teraz wyszło, że we wnęce zabudujemy szafę dla dziecka, a łózeczko stanie obok naszego łózka, obok tej właśnie szafy. Na stanowisko kąpielowe mam miejsce między dużym pokojem, a kuchnią, muszę się ejszcze temu przyjrzeć w innym sklepie, bo w tym, w którym zamawialiśmy w sobotę to sie dramatycznei chybotało. I jak sobei wyobraziłam an tym chybotaniu przewijanie to mi się słabo zrobiło.
Nic, musze poszukać.

reklama
Mati wanienke możesz kupic większą i nawet ja taką wolę. tej ze zdjecia nie widzialam na zywo. a w wanience nie wiem jak długo sie kąpie pewnie zalezy jak lubi dzidzia. moj mały bratanek jak tylko zaczął siedzieć to wanienka poszła w odstawkę ( około 6 miesiecy) i kąpali go w takiej duzej misce (!) wstawionej do brodzika i tak robia moi znajomi z corka.
magdusiek sprawdze nazwe mojego stelaza i Ci wyślę, ale gdzies za dwa dni . ok ?

Do góry