reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Dorothy ceny ajk ceny wiele rzeczy sie opłąc problem w tym że trzeba doliczyć koszt przesyłki,
więc jest opłącalne przy większej ilości ale jak coś kosztuje ok. 10 zł to się nie opłaca lepiej iść do sklepu.

reklama
Ale mnie nie stac na rampersy za 40 zł prawie +6 zł koszt przesyłki priorytetem. Moja siostra mi takie same kupuje za pół ceny allegrowskiej w Białymstoku  ;) No i w sklepach tez czasem coś ślicznego kupię za połowe tej ceny, która jest na Allegro. A ostatnio kupiłam spioszek Peanuts Baby z bluzeczką, bielutki, nowy, wszystko kopertowo zapinane, czyli po całości, welurkowy własnie za 10 zł. Bardzo się opłacało, choć był taki tani, bo rozmiar 50, New Born czy coś w tym stylu. Ale sliczności, naprawdę  :)

Dorothy ja też nie ejstem za kupowaniem ubranek an allegro po 1 nie moge ich dotknąć a z tą ich 100 % bawałn to różnei bywa a po 2 na zdjeciu wiele wad ubrank mozna ukryć a poza tym sie nie opłaca, teraz jest wiele promocji w supermarketac można na prawdę tanio pokupować.
Ja jedznie pođciel bd na allegro kupowac.

a ja jestem za. oczywiście nie wszystkiego. kupiłam już trochę rzeczy na alegro w swoim życiu i używanych i nowych i ze wszystkiego jestem zadowolona. oczywiście jeśli cena jest taka jak w sklepie to sie w to nie bawię. ale np. jestem fanką firmy GAP i tylko na allegro można coś kupić w rozsądnej cenie.
Ale szukając teraz rzeczy dla mojego synka-landrynka weszłam sobie na stronę http://www.wwf.pl/detox/reduce_your_risks.htm. jest to strona organizacji ekologicznej panda i tam jest taki poradnik jak ograniczać różne substancje chemiczne w zyciu m.in czym sie kierować jak kupujemy butelki, zabawki, ciuszki itp.
dla zainteresowanych w ogóle jest fajny poradnik detox dla domu

ja nie mam oporow co do kupowania na allegro...
w wyszukiwarce wpisuje "now*" i wybieram wsrod nowych rzeczy - najchetniej jeszcze z metka...
nie mam powodow, zeby nie wierzyc w opisy, bo jak ktos ma ponad 100 pozytywnych komentarzy, to chyba nie bedzie ryzykowal negatywa za oszustwo, a taki zawsze przeciez mozna wystawic...

co do jakosci... prawda jest taka, ze to mozna zobaczyc dopiero jak sie zalozy dziecku ciuszek...
czasami bawelna wydaje sie super w dotyku, a okazuje sie, ze w ogole nie uklada sie na cialku... i np. ramionka spioszkow sa za krotnie i cisna pod paszkami, albo nogawki sa o polowe za dlugie...
wiec tak, czy tak, ryzyko jest...

ja do hipermarketow nie chodze, bo nienawidze lazic po sklepie w towarzystwie paruset osob... doprowadza mnie to do cholery... :)
i jedyna promocje jaka trafilam, to raz w mothercare na ubranka Early Days... (oczywiscie o promocjach tez najpierw czytam w necie na stronie ;) )
bo na samie to ceny ubranek czasami bija na glowe najdrozsze sklepy w Warszawie

Dorothy... a Ty to juz drozszych rzeczy nie moglas wynalezc... ;)
takie oczywiscie tez sa, ale mozna nowiutie super ubranka dostac ponizej 20 zl.
i nie mowie o pojedynczych spioszkach czy kaftanikach, a o calych komplecikach, ktorych w sklepie ponizej 30-35 zl sie nie kupi... przynajmniej u nas...

Teddy masz rację wiel rzeczy opłaca się na allegro kupować a najgorsze ejst to że koszt wysyłki trzeba doliczyć.
Ja z mężem kupowałąm przedmioty o większej wartości w tedy się zupełnie opłacało.
A byłaś może w smyku w Warszawie bo ja chyba się tam wybiorę, kilka lat tam nie byłam.

nie bylam w smyku... a wybieram sie od jakiegos czasu... :)

a co do kosztow - to mnie to kosztuje tyle, co bilety autobusowe... bo nie mamy samochodu, a ja nie mam miesiecznego... :)

Teddy jak byś wcześneij sie wybrałą ode mnei to powiedz czy było cos ciekawego.
JK ajk będę do wawy jechałą na USG to zaczepię o smyka na pewno ostatnim razem byłam zmęcozna i już mi się nie chciało tam zaglądć.

Bede jechac po 1-szym... bo teraz, pod koniec miesiaca to nie mamy juz kasy... ;)

a jeszcze co do cen na allegro...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57530971
dokladnie taki sam komplecik widzialam jakis czas temu w sklepie za 41 zl
tu, nawet z kosztami wychodzi 32... a jeszcze jakby inne rzeczy od tego samego czlowieka kupic, to w ogole koszty sie rozloza... :)

reklama
Tak Teddy masz rację ten komplecik się zup3ełnie opłąca kupić, ale nie wszystkie rzeczy są tak opłacalne.

Do góry