reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

I ja i Frezja mamy dokładnie ten z linku Dorothy, ja jeszcze dokupiłam taki ciemno -beżowy (z lewkiem) , błękitnego nie.

Dorothy ta gumeczka jest bardzo delikatna, właściwie ona tylo zaznacza gdzie zaczyna się stópka w tych sodenkach, ni sądzę, żeby urażała malucha.

reklama
Dziewczyny - jak prałyście ubranka welurkowe? Nie zniszczą się w pralce? Jakoś tak mi ich okropnie szkoda wrzucić do pralki, nawet na to krótkie pranie w 30 stopniach, ale mam tego tyle, ze recznie ducha bym chyba wyzionęła, alibo co gorsza już urodziła ;D Jak prac takie ubranka?

Ja nie wyprałam wszystko w pralce na 30 stop i nic się temu nie stało wygląda jak wcześniej :) Czy wy kupujecie tą wkładkę do noworodka do fotelika...czy można się bez tego obejść?i czemu ona służy?

Muszę już ciuszki zacząć prać powoli, bo dzidziołek coraz bliżej ;D Kupiłam Lovelę. O właśnie - jakiego proszku uzywacie dla dzidziołkowych rzeczy? Bo np. Dzidziuś jest o połowe tańszy, ale dlatego własnie wydał mi się troche podejrzany ?

Dzidzius to nasz polski proszek. Lovela - nie.
Mamy z innych miesięcy polecaja dzidziusia, inne uważają że Jelp to rewelacja.
Moim zdaniem, musisz sprawdzić, co tak naprawdę dobrze działa na dziecko.
Ja piorę wszystko w Persilu sensitive. Zobaczymy. Jak bedzie uczulała, to sie zaczne martwic i zmnieniać. Oli nic nie uczulałao, może i teraz sie uda!

Ja wyprałam ubranka welurowe i z polarku, kocyk, kołderkę w 40 stopniach, nawet odwirowałam i są w porządku. Nic się nie rozciągnęło, nie zmechaciło. Do prania używam proszku Jelp - biały i kolor, ustawiam pralkę na dodatkowe płukanie i odwirowanie. Do płukania nie stosuję żadnych płynów zmiękczających - podobno uczulają.

reklama
ja prałam w mleczku lovela i nie używałam żadnych płynów do płukania... suszyłam na słoneczku i wszystko jest pachnące i świeżutkie :)

Do góry