reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Tak to i ja bym chciała. Ja tylko proste rzeczy uszyję, a jak kiedyś zabierałam się za coś poważniejszego to nie do końca mi się te moje wyroby podobały :(
Za to mój mąż szył kiedyś - kiedy jeszcze jego mama miała swój zakład to dorabiał sobie na overlocku w wakacje ;D
Śmieję się, że zawsze jakby co to pracę znajdzie.

reklama
Dziewczynki,
Pogratulowac zdolności! Ja mam kłopoty z przyszyciem guzika, więc o szyciu jakimkolwiek mogę pomażyć, chyba, że u krawcowej. To co innego. Wiekszość rzeczy szyję u krawca, niewymiarowa jestem Suknię ślubną tez miałam na miarę, kostiumy, spodnie, spódniczki, płaszczyki. Leżą jak należy. W sklepie bym takich nie kupiła.

Kochane!! Jesteśmy w pełni przygotowani na przyjęcie maluszka  ;D huuuraaaa!!!
Kupiliśmy materacyk, nakładkę do przewijania, stelaż do baldachimu, 2 pieluchy flanelowe-kolorowe śliczne, czapusię na zimę, i rękawiczki dla noworodka(żeby się nie drapał po buzi). Aaaa i kupiliśmy taką przytulankę-pieska, jest tak przyjemnie milusi, że na pewno dzidzia będzie zadowolona. Ale jestem szczęśliwa  ;D
W dodatku dostałam dziś paczuszkę z allegro z tym niebieskim korzuszkiem na zimę :)

haha!! dostałam właśnie paczuszkę z allegro :)
te wielorazowe wkładki aventu... bardzo fajne... z koroneczką i woreczkiem do prania...
mam też jednorazowe (20 sztuk ktoś mi dołożył jako gratis do paczki...) i te jednorazowe wezmę do szpitala. a te będę używać po porodzie :) świetne są no i kupione za 15 złotych + 5 złotych przesyłka ;D
ale się cieszę :)

:laugh: A ja sie troche grzebie z tymi zakupami i zdobywaniem wyprawki. Do dzisiaj pracowalam a pzoa tym to takie przyjemne, ze chce to jak najbardziej rozwlec, no ale czas troche juz nagli :) DZisiaj sie dowiedzialam, ze sa spiworki oddzielne do samochodowego fotelika i do wozka. Czy wy kupilysicie/kupujecie 2 spiworki? czy uwazacie, ze w samochodzie wystarczy tylko kocyk? Nie chce tez za duzo spedzac czasu na pocztaku w samochodzie, no ale ze szpitala i czasem do lekarza czy cos, trzeba jednka zalozyc ze troche bedziemy jezdzic samochodem. Bo ja juz jestem zupelnie skolowana, kazdy mopwi co innego. A moja mama uwaza, spieroek w ogle za przesade i mowi, ze cieple ubranko i gruby koc starczy, no ale tu sie chyba z nia nie zgadzam. Prosze o madre rady! A swoja droga zdziwilam sie dzisiaj w jednym sklpei jak chcialam kupic grubszy kaftanik i pani mi powiedziala, ze jeszcze nic takiego nie ma i najwczesniej bedzie po 15-tym.

reklama
Do góry