reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

reklama
Fotelik AutoBaby Safety w komplecie z bazą przeznaczony jest dla dzieci o wadze 0-13 kg. Fotelik z bazą to unikalny, opatentowany system zabezpieczania dający dużą stabilność oraz absorpcję ewentualnego uderzenia. Fotelik jest zgodny z normą ECE R44/03. Fotelik ma wygodne siedzenie z osłoną na główkę. Posiada także ruchomą budkę, wskaźnik poziomu nachylenia fotelika oraz ruchomą ergonomiczną rączkę. Można zamontować na wózku Graco (zgodnym z Travel System). Można zmieniać wysokość zamontowania pasów. W komplecie dodatkowy materacyk dla niemowląt. Jednocześnie fotelik może służyć jako leżaczek lub nosidełko. Dzięki bazie, która jest przymocowana pasami w aucie na stałe, można szybko i łatwo zamontować fotelik AutoBaby.

Karen Ty masz piekny ten komplet wozkowo-fotelikowy :)
My kupilismy maxi-cosi chcielismy bezpieczny i ladny, wysylalam kiedys zdjecie do tego watku. tez ma budke od slonca materacyk dla niemowlaka i funkcje kolyski i nosidelka....latwo sie montuje, wiec mysle, ze bedziemy zadowoleni i malutka tez :)

ja dziś odebrałam fotelik samochodowy ze sklepu. nowiutki. hura. tez implast jak wózek, bo juz mam adaptery do zakładania na wózek.
co do rurek antykolkowych...cóz... dzis podpytałam położną w szkole rodzenia i ona mowi NIE, NIE I JESZCZE raz NIE. Mowi, ze to metoda sprzed 20 lat, a teraz jest tendencja, zeby nie pobudzac niczym odbytu ( za czesto), bo potem dzieci mają nawykowe problemy z oddawaniem kału ( to sie jakoś fachowo nazywa)
co do Maltanu Efunia to mowiła, ze nie zaszkodzi, ale nie ma potzreby hartowania sutek jesli masz je wystające. a w trakcie karmienia to nie szorujemy ycków i nie dezynfekujemy roznymi dziwnymi rzeczami i myjemy czystą wodą ( ewentualnie delikatne dzieciece mydełko) - to własciwie nadaje sie na rady ze szkoły rodzenie
Vertigo ja tez jestem za tetrą i tez jestem w tej materii nie do przekonania. :) Juz kiedys dyskutowałyśmy na ten temat. Ale powiem Ci , ze wcale nie jest taniej przy jednorazówkach( przy założeniu uzywania tzw. orgynalnych, innych nie wiem) . Nam tyłki nie odpadły wiec zakładam , ze mojemu dziecku tez nie ;D, a chemii w zyciu sie jeszcze na dotyka.

efuniu moj fotelik wyglada mniej wiecej tak jak Karen, tyle ze jest granatowy.

lindsay odpasc nie odpadly, ale podraznione pewnie nie raz i nie dwa byly. My bedziemy uzywac pieluch belli (przetestowane na zaprzyjaznionym dzieciatku), a one tak tragicznie drogie nie sa. Poza tym jako jedne z nielicznych typu newborn maja wyciecie na gojacy sie pepuszek (te kosztuja ok19 pln za 42 sztuki). No i naszego testera nigdy nie odparzyly ani nie poranily w zaden inny sposob.

reklama
efunia pisze:
może taniej... sama nie wiem...
ja myślę, że wszystko wyjdzie "w praniu"...
;D
a czy długość pasów ma znaczenie przy montażu fotelika??
Efuniu jak przekonałam się w sobotę długość pasów niestety jest bardzo ważna przy zakupie fotelika. My mamy autko miniaturkę i ma krótkie pasy, więc fotelik musi mieć mocowanie pasami "od dołu" bo na okrętkę nie wystarcza pasów :(

Do góry