reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

"W pierwszych dobach warto używać pieluszek tetrowych, aby mieć kontrolę nad ilością wypróżnień. Potem decyzja należy do rodziny. Zwykła tetra, na której wychowały się całe pokolenia dzieci ma swoje zalety. Jest przepuszczalna dla powietrza, nie uczulająca i ekologiczna. Pieluchy jednorazowe mają również sporo zalet. Przede wszystkim są bardzo wygodne, zwłaszcza w nocy i na spacerze czy w podróży. Powinno się dawać dziecku dwie pieluchy, aby stwarzać warunki dla prawidłowego rozwoju stawów biodrowych. Jeśli używamy pieluch jednorazowych, trzeba włożyć dodatkowo jedną tetrową"

reklama
mmm ja pislalam o hurtowni "Kaja" doskonaly sklep, sa dwie filie w Gliwicach jedna na ul. Zwirki i Wigury, a druga ( ta gdzie ja robilam zakupy) na Witkiewicza, to ta jednokierunkowa za dworcem :) aaa i ceny tych bodziakow to ok. 12 PLN.

magdusiek ja tez mam ten fotelik, podobal mi sie ten bezowy kolor, ale w koncu mamy taki morski niebieski....no ale chcialam zapytac jak go sie montuje na emmaljunge, bo tez ja mam, trzeba jakis adapter? fotelik na szafie, wiec nie mam jak poprobowac ;)

jesli ktoś nie bedzie montował fotelika na wozku to polecam Impalst.cena tez chyba niezła - nowy kosztuje około 365 zł
www.implast.com.pl nazywa sie easybob. wzięłam sobie do serca to co kiedyś pisała Orzech, ze fotelik zaleca sie nowy, bo tez myslałam nad uzywanym

mmm ja pislalam o hurtowni "Kaja" doskonaly sklep, sa dwie filie w Gliwicach jedna na ul. Zwirki i Wigury, a druga ( ta gdzie ja robilam zakupy) na Witkiewicza, to ta jednokierunkowa za dworcem :) aaa i ceny tych bodziakow to ok. 12 PLN.

Orzech To własnie moj ulubiony sklep, ostatnio spędziłam tam 2 godziny :) Dzięki

Orzech - trzeba dokupić adapter. Ja się do niedawna wahałam czy na tyle często będe chodziła z nosidłem, żeby dokupować, ale wystarczyło się porozglądać i zastanowić - w domu długo nie wysiedzę, pogna mnie choćby na zakupy czy gdziekolwiek, policzyłąm ile waży fotelik, dodalam kilka kilogramów na dziecko i przestałam się zastanawiać nad sensownością dokupowania adapteru :)
U nas Tata Natalki nie lubi ciemnych kolorów, w zasadzie On lubi głównie beżowy, więc inne kolory raczej nie wchodziły w grę ;) wózek też mamy taki oliwkowy, on się nazywa wimbledon.

mmm szkoda, ze wczesniej nie zgadalysmy sie, moglysmy sie spotkac...teraz juz mnie nie ma w Gliwicach :(

A bylas w sklepie "wojcika" w Zabrzu w "platanie" jakie tam sa sliczne te ciuszki, tylko zaczynaja sie od 62 i nie ma nic z bielizny, ale ubranka sa cudne.

Hej brzuchatki!!!
Ja wczoraj znó zrobiłam małe zakupy kupiłam smoczek, nożyczki, obcinacz, szczoteczkę, grzebyk, gruszkę, płyn do kąpieli, oliwkę i puder.

dzieki magdusiek to ja nie dokupie adaptera, bo i tak jak tylko dzidzia bedzie mogla jezdzic bez glebokiego wozka kupujemy spacerowke lekka
ja nie powiem, ze nasz fotelik jest ciemny.....jest w tym watku na str.20. nie ma czarnych dodatkow oprocz budki, dlatego mi sie spodobal :)
Twoje kolory pasowalyby nam do auta, to byl argument za nimi ;)

reklama
Frezja sliczny, widzialam go w sklepie, tez mi sie podobal, ale kupilam w koncu cos innego. Tylko wlasnie tak jak oni pisza, ja kupilam takie dwa kompleciki na 56 i one sa strasznie wielkie....moge zmierzyc jakia dlugosc ma np. body z HM na rozmiar 56 ale na pewno nie 34 cm ;) ale w moncu dzidek dorosnie do tych ciuszkow ;)

Do góry