reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Vertigo,
zamiast oliwek i innych chemicznych kosmetyków, używasz parafiny do nacierania maluszka. Jest bezwonna i nie uczula nikogo (podobno).

reklama
dopiero wróciłam od mamy :)
vertigo parafina zamiast oliwki jak pisze małgosia... a poza tym odkryłam, ze jest ona głównym składnikiem preparatów oilatum podobno ABSOLUTNIE REWELACYJNYCH ale rewelacyjnie drogich też przy okazji :) a tą parafinę to wiele osób poleca...

Na szkole rodzenia położne polecały parafinę, ja na razie kupiłam parafinę, oliwkę zdążę dokupić.
Dzisiaj zakupowe szaleństwo dotyczyło mnie, kupiłam trzy bluzki dla siebie, nie sa ciążowe, ale bez problemu się w nich mieszczę, na dodatek dwie z nich spokojnie będe mogła nosić już po ciąży. I bardzo sie z nich cieszę, bo już na te ciązowe namioty patrzeć nie mogę, a te przynajmniej sa zgrabne, szczególnei jdna, wąziutka (hihi, szczególnei w brzuszku teraz), ma dekolt jak się patrzy i milutka jest.
Oprócz tego kupiłam majtki wielorazowe, też polecane przez położną, takie z siateczki, i podkłady belli.
A teraz idę piec placek z malinami, bo już dzisiaj... nie będę spała sama ;)

Lucky pisze:

Lucky, bardzo ładna. Ja mam dwa komplety, uznałam, że nie ma co szaleć, i tak na początku Natalia będzie spała w rożku (też mam dwa), wiem, że rodzina będzie chciała coś kupić, więc już nie będe kupowała więcej, przynajmniej jak nas spytają co byśmy chcieli to będe miała kilka rzeczy na ew. liście dodatkowej. I przybornik też kupiłam, wydaje mi się, że się przyda, ja nie mam jak zrobić półek niedaleko łózeczka, więc szukałam takiego, w którym się sporo zmieści. No i łóżeczko w związku z tym kupiliśmy z szufladą.

duralex ja kupilam ten z buteleczkami, pomyslalam, ze nie wiem, czy bede go uzywac i czy w ogole bede uzywac butelek, ale jak sie okaze, ze mam duzo za duzo pokarmu, to dokupie pojemniczki a butelki sie i tak przydadza, jak sie okaze, ze nie moge karmic piersia i bede odciagac pokarm przydadza sie buteleczki.
poza tym ten z buteleczkami jest tanszy a tak jak mowie zakladam, ze sie nam nie przyda ;)

Lucky pościel prześliczna.
Ja na razie kupiłam jeden komplet + rożek za drugim się rozglądam.
Widziałam też takie wałeczki do spania między które umieszcza sie dzidziusia i to zapobiega przewróceniu się na brzuszek.
Może zetknęłyście się z czymś takim? Zastanawiam sie czy warto coś takiego kupować.

reklama
Słuchajcie widziałam identyczną pościel w sklepie jak kupiłąm na allegro i kosztowała w sklepie 270 zł chyba pogłupieli.
Dzisiaj kupiliśmy przewijak, chusteczki nawilżające, body, komplecik czapeczka kaftanik śliniaczek i podkoszulka, rękawiczki,
kocyk polarowy, koszulę do karmienia 4 pieluchy tetrowe i 1 flnelową.

Do góry