reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

tez bym takie chetnie kupiła, ale na bazarku to ja mam akurat same łexclusivne budy... ;)

a poporodowe jak dorwiesz takie XXL albo 46... to daj znać, że w ogóle istnieją... :)

reklama
dam znać, jasna sprawa...
a ja ostatnio kupiłam 3 pary w biedronce
mój małżon się śmiał, że nawet spadochrony z biedronki teraz robią ;D
chudy zbój!

ale dyskusje dzis rozgorzały..ufff. a mnie nie było.
wiec Efunia i Teddy majtasów poszukajcie na targu u Wietnamczykow, Ruskich itp. Kupilam ostatnio duze za 3,5 , a byly jeszczce wieksze....
Efunia widzialam ze brakuje Ci gąbki do wanienki. Nie lepiej taka foczka z plastiku ? W tej gabeczce to sie grzybki brzydkie pasą, a foczke mozna kupic juz za kilkanascie zlotych . To tylko tak moim skromnym zdaniem...
Co do fotelikow. Mysle, ze przepis przepisem, ale chodzi o bezpieczenstwo naszych dzieci. Mnie przekonuje to co pisze Małgosia. Wierze, ze jak sie nie ma samochodu to kupowanie fotelika jest bezsensu. Ale zastanowcie sie czy nie mozecie pozyczyć od kogoś tylko na dzien przywiezienia dzieciaczka do domu. Tak jak pisze Małgosia mozecie jechac super ostroznie, ale inni juz nie. Po co potem sobie w brodę pluć. Niestety znam takich co sobie teraz plują w brode.... Zreszta i tak kazda zrobi po swojemu. Ale skoro wymieniamy sie opiniami- to tak wlasnie mysle.

A co do brakujacych rzeczy to brakuje mi:
-koszuli i chyba kupie tę z Kubusiem
-pierdolek czyli kosmetykow itp
I to wszystko. Jak zaczely sie moje problemy to nabralam tempa, bo sie balam ze nie zdaze. :)

lindsay, prawda jest taka, ze jak kto Ci w samochód przydzwoni, to czy fotelik, czy co innego, to i tak może byc nieszczęście...

z resztą po co w ogole zakładać, że akurat tego jednego jedynego dnia musi się co wydarzyc... ;)

Teddy świeta racja. Tylko czlowiek jest tak skonstruowany, ze potem sie zastanawia czy mozna bylo cos zrobic.
Zreszta masz racje - po co zakladac najgorsze. Ale ja jestem typowym Raczkiem i jestem zwolenniczka dmuchania na zimne. Zreszta powtorze raz jescze - mnie przekonuja argumenty Małgosi, a nie przepisy.

no właśnie lindsay...
ja zawsze zakładam najgorszą wersję wydarzeń...
zresztą w czasie ciązy jak już byłam na zwolnieniu zaczęłam często jeździć z moim mężem w polskę :)
tzn na jego wyjazdy służbowe. i powiem wam, ze przeraża mnie jak niektórzy jezdżą! najspokojniejsi są tirowcy... najgorsi warszawiacy... sorry dziewczyny :) ale to prawda, pojada tacy z warszawy do poznania czy gdańska i sie im wydaje, ze to takie wsie, a oni z warszawy to mogą robić co chcą... no i ci przedstawiciele handlowi co sie wciąż spieszą...
zresztą wolę żeby mówili o mnie "panikara" niż zeby mojemu dziecku coś się stało... dlatego załatwiłam już fotelik i jestem spokojniejsza...

reklama
efunia pisze:
a tak w ogóle to setka nam już stuknęła na tych zakupach  ;D

Jak patrzę na stan mojeko konta to mam wrażenie, że nie tylko ta jedna na stronmie tylko jeszcze kilka innych ;D ;D

no dobra, zbieram się do pracy....

Do góry