reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Więc siostra stwierdziła że ona chce kupić to łóżeczko i koniec więc nie mogłam wybrzydzać. łóżeczko już stoi i jestem szczęśliwa a jutro zostanie do nas wysłany wózeczek tak się cieszę :)

reklama
Koleżanki Warszawianki,
W sprawie wyprawek dla malucha i cen warszawskich:
Byłamw wielu sklepach, min. tym polecanym przez Doxę w Babicach Starych. Sklep bardzo sympatyczny, faktycznie można kupić wszystko co się chce i wyjść z całą wyprawką ze sklepu. Ja zakupiłam:
3 body z długim rękawkiem (rozmiar 56 cm) zapinane na napki z boku i wkroku od 11 zł do 24 zł (zależy od grubości bawełny i aplikacji);
3 kaftaniki bawełniane zapinane na napki (rozmiar 56 cm) od 8 zł do 13 zł;
3 pary śpioszków bawełnianych (romiar 56 cm) rozpinane w kroku na napki 10 zł - 15 zł;
I wszystko tak samo na rozmiar 62, ceny te same.
Do tego bawełniane czapeczki od 4 zł do 8 zł
rekawiczki bawełniane 1,90, (te do szpitala, żeby nie obcinac tam paznokci),
"buciki" bawełniane chociaz dla mnie to jest coś w rodzaju skarpetek od 3,50 (aksamitne) do 4,50 (z miesistej bawełny.
Duży wybór koszul dla mam (nocnych). Nietety koszile nocne dla mam, nie są zbyt urodziwe, ale ceny zaczynają się tam od 20 zł do 60 zł. Wszystkie akcesoria i kosmetyki + pieluchy+ proszki do prania.
Ja za wyprawkę bawełnianą zapłaciłam (+ koszulka nocna dla mnie) 140 zł.
Nie kupowałam welurowych śpioszków i pajacyków, gdyż mam ich całe mnóstwo, ale ceny zaczynają się akurat tam od 20 zł w górę za śpioszki, czy kaftaniki, a pajacyki od 30 zł w górę.
Natomiast z czystym sercem polecam Calineczkę na Grochowskiej. Nie wiem jakie są ceny ubranek dla maluszków, gdyż nie dojechałam i już pewnie mi się to nie uda, ale kupiłam tam wózek, fotelik samochodowy, rożek Drewexu z wkładem kokosowym (w Babicach kosztował 70 zł) 55 zł. Za płacenie gotówką rabaty. Ja mam już przeszło 12%. Można kupić łóżeczka Drewxu, taniej niż na allegro, wózki o około 300 zł taniej (oczywiście zależy jaki wózek), niż na allegro. Materacyk kokosow jest tam za 75 zł. Butelki Aventu, Nuka, Nianie Philipsa, taniej niż w Philipsie. Mają sklep internetowy, ale tzw drobnicy przez neta nie sprzedają. Każdy kto przychodzi i płaci gotówką dostaje na dzień dobry rabat.
www.calineczka.pl

Malgosiu to zaszalałaś na całego :-)
Ja z ubrań kupiłam dwa komplety śpioszki+kaftanik i jedną koszulkę. POzostałą część ubrań dostałam od siostry i jest tego na tyle dużo, że prawdopodobnie niektórych nawet nie będę miała okazji założyć.

Z najważniejszych rzeczy to brakuje mi: drugiego kpl. pościeli, koca grubego, wanienki, termometru i pewnych kosmetyków i leków

Joliku,
Mam pełna komodę welurowych pajacyków, sztruksowych komplecików i ciuszków "dorosłych" robionych w rozmiarze 62 cm - w górę, ale ani troche bielizny i tzw. dupereli. Także bawełniana bieliznę musiałam kupić. Wszystkiego po 3 komplety, to chyba nie tak źle, birąc pod uwagę zapasy naszych Koleżanek.
Nie mam jeszcze kosmetyków dla Małego i czegoś ciepłego na zimę, ale to kupię jak juz sie urodzi.
Jeszcze trochę drobiazgów dla mnie, no i oczywiście kilka pieluszek. Reszta gotowa.

No właśnie, ja też zaczynam odzyskiwać spokój ducha :-) Nie mam już takiego "stracha", że nie zdążę z przygotowaniami. Ostro wzięłam się do pracy i widać już pierwsze efekty :-) Dzisiaj oprócz trzeciego prania mam zamiar: po pierwsze zadzwonić do szpitala co będzie potrzebna, a po drugie rozpocząć pakowanie torby.

No a ja miałam kupić kombinezon zimowy ale teściowa mi namieszała i twierdzi że w beciku można co najmniej do 3 miesiąca dziecko wozić.No a becik to mam dostać jeszcze po moim mężu.Wy kupujecie kombinezon?

Karen,
Kombinezon, to na pewno nie. Ale są takie śpiworki z łapkami "zaklejonymi", czesto, gęsto mają pośrodku worka - dziurę na pasy fotelikowe. Mam taki polarowy, jak wrócą moi z wakacji to zrobie zdjecie i zamieszczę. Bardzo przydatna rzecz. Ale chcę to kupić (przynajmniej do wczoraj miałam taki zamiar) kupić go w listopadzie!

No własnie kombinezon !
Ja mam tylko polarowy, ale on będzie przydatny do konca października. Na zimę to ja żadnego nie mam ! Zapomniałam o tym !
Na szczęście jeszcze mam trochę czasu. Może siostra coś podrzuci, a jak nie to się kupi :-)

reklama
Jolik,
Sa naprawdę fajne, ceny mają nawet przyzwoite. I można o nie poprosic znajomych na pępkowe, zrzucą się i nie kupią nic niepotrzebnego.

Do góry