reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPOWE SZALEŃSTWO

Też mam tę Klasykę bobasa i mi też się nie bardzo podoba, słuchałam tego tylko raz ;) Ale muzykę bobasa polecam!

reklama
lindsay pisze:
a ja kupialm sobie taka muzyczke pt Klasyka Bobasa i puszczam. Mały srednio to lubi , bo troche za wolne . Najbardziej sie ozywia przy Lady Punk hihih ;D

Hihi mój niemą uwielbia Lady Pank i zalezy kto jest w domu i kto pierwszy włączy. ja puszczam Kubańczyków, a Kamil zbytnio za nimi nie przepada. no, ale ja przyzwyczajam córeczkę do muzyki kubańskiej w swoim samochodzie, więc mam do przodu, niech słucha tego, czego ja. Przy moim ulubionym VooVoo się uspokaja, grzeczne dziecko. Ja się właśnei zastanawiałam nad tymi płytami z serii "... Bobasa". Może którąś kupię.
Świat dziecka - ceny faktycznie mają z kosmosu, ja tam byłam, żeby obejrzeć, porównać i się dowiedzieć. Pamiętam, że na górze było sporo stelazy z wanienkami więc chyba pojadę tam w tygodniu i obejrzę który jest stabilny,a który niekoniecznie i póxniej będe szukała w tańszych sklepach. Inna sprawa, że biorąc pod uwagę ilośc benzyny, którą spalę to nie wierm czy w niektórych przypadkach nie warto kupić czegoś w Świecie Dziecka.
Doxa - A ten sklep w Babicach to w którym jest miejscu? Mam całkiem blisko, bo mieszkam w Ursusie, na Skoroszach, mogę do Poznańskiej i przez pole przejechać.

Z innej beczki - ile razy chcę wkleić zdjecia moich zakupów to forum siada. Chyba się nie pochwalę...

Frezja pisze:
Magdusiek teraz masz okazję więc wklejaj szybko!!!
A ja dalej czekam na nasz wózek i nic  :mad:
Teraz to mi Kamil aparat wyniósł do pracy... jak wrtóci to porobię zdjecia i wrzucę w swój komputer, mamy sieć w domu i zdjęcia zwykle są na jego komputarze, tam są różne dyski startowe i nigdy nie mam szczęscia jak chcę z zdjęciach pogrzebac, bo zawsze wtedy jest nie ten dysk co trzeba. Poczekam... poza tym dziś idę na zakupy, może coś mi się napatoczy i kupię?

Magdusiek sklep w Babicach Starych jest naprzeciwko kościoła. Jeśli chcesz dokładny opis jak dojechać, daj znać.

Oczywiście, że czasem szkoda czasu i benzyny aby jeździć i kupić coś 2-3zł taniej, dlatego jak pojechałam do tych Babic po drobnicę, to nie sprawdzałam cen, tylko brałam po kolei to co miałam na liście. Ale np. oglądaliśmy łóżeczka w Świecie dziecka, bardzo duży wybór i to na które się zdecydowaliśmy kosztowało u nich 478zł! Potem sprawdziliśmy na intrnecie kilka sklepów, znaleźliśmy dokładnie to samo łóżeczko za 409zł, sklep był blisko pracy męża no i tym sposobem zaoszczędziliśmy 70zł! Bez dodatkowych nakładów ;)

Doxa pisze:
Magdusiek sklep w Babicach Starych jest naprzeciwko kościoła. Jeśli chcesz dokładny opis jak dojechać, daj znać.

Oczywiście, że czasem szkoda czasu i benzyny aby jeździć i kupić coś 2-3zł taniej, dlatego jak pojechałam do tych Babic po drobnicę, to nie sprawdzałam cen, tylko brałam po kolei to co miałam na liście. Ale np. oglądaliśmy łóżeczka w Świecie dziecka, bardzo duży wybór i to na które się zdecydowaliśmy kosztowało u nich 478zł! Potem sprawdziliśmy na intrnecie kilka sklepów, znaleźliśmy dokładnie to samo łóżeczko za 409zł, sklep był blisko pracy męża no i tym sposobem zaoszczędziliśmy 70zł! Bez dodatkowych nakładów ;)

Zgadzam się w pełni. Mnie brakuje jeszcze trochę rzeczy, wczoraj byłam u Rodziców, okazało się, że moja Mama jak miała trochę wolnego to chodziła po internetowych sklepach dla dzieci i się rozglądała. Nawet znalazła pościel, którą wybraliśmy i też zwróciła na nią uwagę (taka błękitna ze śpiącym misiem Drewexu, pewnie widziałyście w sklepach, bo ten wzór jest prawie wszedzie).
My główne zakupy robiliśmy w Maluchu na Fieldorfa, pojechaliśmy specjalnie, żeby zamówić duże rzeczy i wyszło sporo taniej. Swoją drogą to paranoja, że ceny są aż tak zróżnicowane...
Dzisiaj planuję kupić dla siebie koszule do karmienia, może znajdę jakieś fajne ubranka i chciałam wejśc do mothercare obejrzeć te nieszczęsne wanienki, póki Kamil nie wyjechał (bo musi służbowo wyjechać na miesiąc, może się uda, że z przerwami).
Dziewczyny, a wy już pokupowałyście laktatory czy czekacie co sie zdarzy? Bo ja nie wiem gdzie lepiej kupować czy w aptece czy w sklepie z dziecięcymi rzeczami.

Ja wczoraj miałam zamiar kupić koszulki i staniki do karmienia (w Babicach koszlulki są już od 12zł, 24zł... i droższe oczywiście też), ale nic nie kupiłam bo w sumie nie wiem jak ten biust będzie się zachowywał, a to jeszcze 2 miesiące! Za jakiś miesiąc dopiero będę kupować.

Ale się zdziwiłam, przed ciążą nosiłam rozmiar stanika 70B lub 75A (zależnie od firmy, modelu ..) a wczoraj mierzyłam staniki do karmienia 75D i były akurat! Rany, mam nadzieję że już mi nie urośnie ten biust, teraz jak brzuch jest duży, to nie rzuca się w oczy biust i nie przypuszczałabym, że już mam miseczkę D!

reklama
Do góry