reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
hm myślę, że jest tego za dużo żeby wszystko pokazać, poza tym już poukładałam sobie i nie będzie mi się chciało wszystkiego wyciągać na nowo.:) Może jutro jak mnie najdzie wena to kilka ciekawszych rzeczy wam pokaże:)

no napisz co kupilas, bo ,,zakupiłam prawie wszystko,, nic nam nie mowi, tzn mi :rofl2: moze inne lutowki wiecej z tego zdania wyczytaly :-D

No więc na życzenie cortiny moja lista rzeczy które zakupiłam wczoraj:

Ubranka
tych nie bede wymianiała szczegółowo napiszę tylko że mam wszystkiego po kika kompletów cienkich i grubszych w rozmiarach 56 i 62 i juz nic nie muszę dokupić bo starczy mi, az nadto:) A zapewne jeszcze cos dostanę jak będą nas znajomi i rodzina odwiedzali jak się małe urodzi Ubranka wam sfotografuję jutro.
Rożki dwa
kocyk
pościel do łużeczka
Butelki, szczotka do mycia butelek i stojak do ich suszenia
termometr
aspirator
smoczki 2
przybory do czesania
przybory do paznokci
pieluchy tetrowe i franelowe
ręcznik z kapturkiem
skarpetki, rajstopki
łapki niedrapki
pościel do wózka

To chyba tyle:) Jakieś zdjęcia wstawię jutro rano
Została mi do zakupienia wanienka i łóżeczko z wyposażeniem do niego jakiś zamienny komplet pościeli i kosmetyki to będzie kompletna wyprawka:) No moze jeszcze jakieś drobiazgi pominęłam ale to juz groszowe sprawy

Ostatnia edycja:
jesssso ja nawet listy nie mam, kupuje na czuja tzn to co sie sprawdzilo przy pierwszym :tak: jutro zrobie liste, albo podeslijcie jakas to zmodyfikuje pod siebie :laugh2:
nam zostalo niewiele, materac do lozeczka, poduszka klin, przewijak, przescieradlo na przewijak, kosmetyki, proszek, cazki i szczota do fryzurki i chyba tyle ... :sorry2:

cortina no mnie ciężko kupować na czuja bo nie mam doświadczenia jak ty- miałas juz jedno małe dziecko i tak jak piszesz wiesz co sie sprawdziło:) Ja dopiero sprawdzam:) albo razej będę sprawdzała

No więc na życzenie cortiny moja lista rzeczy które zakupiłam wczoraj:

Ubranka
tych nie bede wymianiała szczegółowo napiszę tylko że mam wszystkiego po kika kompletów cienkich i grubszych w rozmiarach 56 i 62 i juz nic nie muszę dokupić bo starczy mi, az nadto:) A zapewne jeszcze cos dostanę jak będą nas znajomi i rodzina odwiedzali jak się małe urodzi Ubranka wam sfotografuję jutro.
Rożki dwa
kocyk
pościel do łużeczka
Butelki, szczotka do mycia butelek i stojak do ich suszenia
termometr
aspirator
smoczki 2
przybory do czesania
przybory do paznokci
pieluchy tetrowe i franelowe
ręcznik z kapturkiem
skarpetki, rajstopki
łapki niedrapki
pościel do wózka

To chyba tyle:) Jakieś zdjęcia wstawię jutro rano
Została mi do zakupienia wanienka i łóżeczko z wyposażeniem do niego jakiś zamienny komplet pościeli i kosmetyki to będzie kompletna wyprawka:) No moze jeszcze jakieś drobiazgi pominęłam ale to juz groszowe sprawy

niezłe zakupy.......

skomentuję jak pozwolisz co wg mnie się nie przyda, a bynajmniej u mnie było zbędne:)

butelki, szczotka, stojak - butelki będą potrzebne jak zakładasz że od początku nie karmisz piersią, jeśli chcesz karmić to może się okazać że dziecko nie będzie chciało pić z butelki tak jak u nas, ja mam chyba z 10 nowych aventu:szok:, szczotka jest niepotrzebna, myją się dobrze gąbką do naczyń, a stojak, no cóż jak dla mnie to naciąganie rodziców i fanaberia;-)

smoczki -kupiła bym 1 aby był w razie czego, nie każde dziecko chce smoczek, u nas tośka pluła na odległość:rofl2:
przybory do czesania-wystarczy miękka szczotka chyba że dziecko ma naprawdę bardzo bujne włosy :-)

do paznokci -my obcinamy cążkami:tak:

pieluchy -miałam 10 tetrówek i latałam dokupić kolejne 10, 20 szt. jest ok bo nie trzeba ich wtedy tak często prać, flanelowych miałam 5, używałam ich pod główkę do spania i kładłam na przewijak

rajstopki takiemu maleństwu ciężko założyć, lepiej u mnie się sprawdzały półśpiochy

niedrapki niepotrzebne, dziecko tylko się w nich poci i męczy

pościel do wózka, jak dla mnie nie potrzebna, poduszki się dziecku nie daje, a co kołderką chcesz przykrywać? kombinezon/śpiworek i kocyk wystarczy;-)

do wanienki polecam kupić stelaż, na początku przydatny jak się nie ma na czym wyższym wanienki postawić

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry