reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

z tej stronki co podalyście podoba mi się to przykazanie odnośnie wyboru wózka:
Cudów nie ma. Wózek jest albo lekki, mały i dobrze się składa albo jest wygodny dla dziecka i łatwy do prowadzenia w trudnym terenie.

dokładnie to o czym pisałam. mi się mój wózek wizualnie już przestał podobać, ale jednak wygoda dziecka dla mnie jest ważniejsza, a to mu gwarantuje na pewno :-D

reklama
calogera -ja mam pierwsze piętro i wciągam wózek, jak dziecko jest małe nie ma problemu, gożej jak jest większe, ale dalej daje radę i na 2 piętro też bym zaciągnęła:) ale w takiej sytuacji ważna jest też waga wózka, mój waży 10 lub 12 (w zależności od wersji) więc stosunkowo mało.

Ja dzis tez patrzyłam na stronki z wózkami. Jakoś nie mam weny do wyboru, jednak męczące się te pierwsze miesiące ciąży hehe. Ciągle najbardziej mi pasi Graco Symbio ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: SYMBIO GRACO (3w1) wózek spacerowy + gondola DRIVE + fotelik Teutonia TARIO, ale ogromny minus to słaby wybór kolorów- czarny, czerwony i niebieski. Biorę też po uwagę takie modele, lecz martwią mnie piankowe koła:
http://www.swiatwozkow.pl/jane-muum...lik-samochodowy-kolor-violet-1szt-p-8321.html

ja na wage nie patrze bo nie ma schodow, wazne jest tez to zeby wozek do bagaznika sie zmiecil :)
ja 6 lat temu do Cinquecento pakowalam implasta takiego o:
implast_driver.jpg

to byl wyczyn :-D

poli ja z graco wybrałabym czerwony kolor, bo uważam że wózek dziecka powinien mieć żywe kolory;-)
a ten drugi to ładny kolor ma na tej stronce (mój ma podobny:tak:) ale co do kół piankowych to nie wiem, osobiście chciałam pompowane bo piankowe do mnie nie przemawiają, na spacerach widziałam wiele wózków z piankowymi które były strasznie pozdzierane i popękane, ale może to też zależy od jakości tych kół? może poszukaj opinii na temat tych wózków, takie opinie bardzo pomagają choć czasami są skrajne, niestety

a tak z innej beczki, to polecam zakup poduszki -kojca, super sprawa, mega wygodnie sie z nią śpi, chyba muszę swoją na nowo wywlec i doprowadzić o użytku bo się popruła
o takim czymś piszę: http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html

Ostatnia edycja:
Kasiadz, zgadzam się co do kolorów:) Mi ten fiolet w Jane Muum się szalenie podoba. Też mam takie zdanie o pankowych, ale poczytam i popytam, może lepsze firmy tak s ię nie niszczą.

Lady- a jak się sprawują piankowe koła w Mutsy?? I jesteś w stanie napisać, ile waży ten wózek? Czytałam, że Mutsy w większości są lekkie- lecz to pojęcie względne. Ja szukam wózka, którego stelaż z kołami waży max ok. 8,5 kg..

My mamy zwykłego Roana, przy nim pewnie pozostaniemy.
niektóre nowoczesne wózki mi się nie podobały, bo były płytkie i wydawały mi się niepraktyczne właśnie ze względu na dziecko i różne pogody.
niektóre zniekształcały się, bo nie miały sztywnej gondoli (widziałam używane).
niektóre były zwyczajnie drogie i miały smutne kolory.
Roan ma wady i ma zalety, jak każdy wózek.
Z tą pleśnią to się właśnie boję, bo będziemy może trzymać ten wózek w wózkarni a tam jest zimno i może to badziestwo się przyczepić. Myśle nad tym, żeby może jednak wnosić wózek do domu, tylko to będzie wymagało energii (II piętro bez windy) i może zniechęcać do spacerów.

akurat wózki roana znam od podszewki :) są na prawdę super wykonane z niezwykłą dbałością ale właśnie w takim tradycyjnym stylu dla tych co cenią sobie klasyczny wygląd wózków :)
pleśni bym się nie obawiała - poza tym możesz raz na jakiś czas samą gondolę do domu przynieść i przewietrzyć np przy zmianie pościeli w wózku...

Lady- a jak się sprawują piankowe koła w Mutsy?? I jesteś w stanie napisać, ile waży ten wózek? Czytałam, że Mutsy w większości są lekkie- lecz to pojęcie względne. Ja szukam wózka, którego stelaż z kołami waży max ok. 8,5 kg..

mój mutsy ma same koła pompowane wiec o tych nic Ci nie powiem. Faktycznie wózek samw sobie jest lekki nie sprawiało mi porblemu pakjownaie go do samochodu. W vardzo łatwy sposób demontuje sie tez kola jakby ktoś miał wąski bagaznik.

reklama
Kasiadz, zgadzam się co do kolorów:) Mi ten fiolet w Jane Muum się szalenie podoba. Też mam takie zdanie o pankowych, ale poczytam i popytam, może lepsze firmy tak s ię nie niszczą.

mój waży 10 cały z gondolą, a ze spacerówką 12, takie standard to chyba ok 15, im lżejszy wózek tym droższy -chyba

Mutsy evo
wozek-mutsy-evo.jpg

Mutys 4rider z piankowymi kolami
4rider_cargo_grey_l.jpg
ładne wózki ale teraz kupując drugi raz i mając doświadczenie, nie wybrałabym z tak płytką budą w spacerówce. Jak kupowałam wózek wcale na to uwagi nie zwracałam a teraz jestem bardzo z tego zadowolona

Do góry