reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
aga już kiedyś pisałam, ale napiszę jeszcze raz :) 4runner: Bebé beni nie jest to znane wozidło, ale jest firmowane i na gwarancji roana, zresztą na rynku jest bodajże od 2010 roku więc niezbyt długo, ale jak na tą cenę jestem mega zadowolona i córa też;-)

kiniajaka podoba mi się twój wybór, jedyne co to zwróciłabym uwagę na budę w spacerówce bo jak jest duża (taka że zasłania całe dziecko) to bardzo duży plus:)

LadyDo a ktorego mutsy ty posiadasz ? pewnie pisalas ale wylecialo mi z glowy :|
ja juz nie wiem na co stawiac czy na jakiego wymiary po zlozeniu (duzo jezdze samochodem i fajnie bybylo zeby woz nie zajmowal calego bagaznika) czy wygode i konfort prowadzenia. Bo niestety kupujac Loole krora szalenie mi sie podba nie moge wymagac konfortowej jazdy ktora dalby mi zapewne mutsy :-D no ale mutsy sie nie sklada tak fajnie jak looola :-D aaaaaaaaaa :szok: juz wiem czemu ciaza trwa 9 miesiecy :-)

ja mam dokładnie taki Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://babyboutique.pl/Pub/Allegro_zdjecia/45_urban_activecofee_szampan/thumbs2/IMG_7886.JPG

http://babyboutique.pl/Pub/Allegro_zdjecia/45_urban_activecofee_szampan/index.html

Ostatnia edycja:
Lady koła tak śmiesznie skrętne w tym wózku, jeszcze takich nie widziałam, ciekawe czy dobrze się prowadzi w ciężkim terenie. Ja ze skrętnych przednich, dużych jestem bardzo zadowolona, ani razu nie użyłam ich blokady:tak: Wózek który zamieściłaś też wydaje się ciekawy z tym że wydaje mi się że plastikowa gondola to minus bo dziecko się będzie pociło, czytałam nawet na innych forach że w nieoddychających gondolach pod materacykiem skrapla się woda i ludzie pisali że robią sie czarne kroki pleśni

Lady koła tak śmiesznie skrętne w tym wózku, jeszcze takich nie widziałam, ciekawe czy dobrze się prowadzi w ciężkim terenie. Ja ze skrętnych przednich, dużych jestem bardzo zadowolona, ani razu nie użyłam ich blokady:tak: Wózek który zamieściłaś też wydaje się ciekawy z tym że wydaje mi się że plastikowa gondola to minus bo dziecko się będzie pociło, czytałam nawet na innych forach że w nieoddychających gondolach pod materacykiem skrapla się woda i ludzie pisali że robią sie czarne kroki pleśni

szczerze - nikogo nie chcę urazić ale to jakieś bzdury :) nie ma czegoś takiego jak oddychające gondole, bo akurat na wózkach sie znam, bo moja firma produkuje części do wózków dla kilku fabryk.
:)
wszytskie gondole mają specjalne dopuszczenia i certyfikaty i nawet w tych obszytych materiałem wnętrze zazwyczaj jest z tworzywa. Jest mniej estetyczne tworzywo plus materiał w dowolnym kolorze- bo tak zawsze było. W wózkach starego typu zamiast tworzywa była sklejka - zwykła meblowa. ona często po zalaniu pleśniała i się rozwarstwiała i dlatego z niej zrezygnowano na rzecz tworzywa które często ma właściwości antybakteryjne (czyli powierzchnia nie sprzyja zagnieżdżaniu się pleśni itp). W tanich wózkach jest jeszcze sklejka ale nawet polscy producenci od tego odchodzą.

Na prawdę nie chcę nikogo obrazić ani urazić ale pleśni i różne takie mogą być przyczyną zaniedbania... jak się dziecko przesika to niestety trzeba wszystko wywietrzyć i porządnie wymyć i wysuszyć w każdym wózku. Ja jestem bardzo zadowolona z tej gondoli zwłaszcza na zimę, bo nawet w pluchę i błoto nie miałam problemu z utrzymaniem jej w czystości. A że w tworzywach pracuję 10 lat i wiem, że słowo plastik nie odpowiada tym wszystkim cechom jakie mają nowoczesne materiały. Oczywiście wybór wózka to kwestia gustu i przekonania. Dlatego mogę tylko uczciwie powiedzieć, że ja jestem zadowolona :)

Co do skrętności kół to są extra zwłaszcza po mieście - na plaży można je zablokować a duże pompowane koła dają radę nawet w trudnym terenie :)

Lady napisałam o tych gondolach, bo wczoraj przypadkiem trafiłam na jakimś forum na takie opinie, ale nie dotyczyły one tego wózka tylko ogólnie bez podawania marki, ja sama z czymś takim się nie spotkałam, zresztą używałam tylko jednego wózka i przy nim zostaje;-)

Lady napisałam o tych gondolach, bo wczoraj przypadkiem trafiłam na jakimś forum na takie opinie, ale nie dotyczyły one tego wózka tylko ogólnie bez podawania marki, ja sama z czymś takim się nie spotkałam, zresztą używałam tylko jednego wózka i przy nim zostaje;-)

tak jak wspomniałam, nie chcę NIKOGO urazić ani się wymądrzać po prostu troszkę się na tym znam i jak ktoś ma się obawiać pleśni w wózku to wolę powiedzieć co na ten temat wiem :) poza tym wózki przechodzą taką ilość badań.... matko jedyna - jak samochody!! włącznie z testami zderzeniowymi i innymi :)

reklama
Do góry