reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

co do gazikow lekoto tez slyszalam ze to dobra rzecz choc dla kamyka uzywalam zwyklych gazikow i spirytu ....
a jesli chodzi o nakrycie to mysle ze tak jak z kamilem bedzie spal pod kolderka jest bardzo cieniutka..a nakrywam tak tylko troszke ...

reklama
wyszlam na zakupki dla malenstwa a wrocilam w nowuch dzinsach ciazowych i bluzeczce, tak nie lubie chodzic ciagle w tym samym, ale juz przestrzeglam pania w sklepie ze widzimy sie ostatni raz w tym rozmiarze :-D
no i znalazlam pieluchy tetrowe, 6szt za 70 zl to troche chyba duzo ale ciesze sie ze znalazlam i mam z glowy, i kilka takich body z krotkimi rekawkami na te upaly, boszzz jakie to slicznie miniaturkowe wszystko :-p az mi sie nie chce wierzyc ze kluseczka ma sie w to zmiesciec...:cool2:

pochwale sie kupilam wozeczek jutro ma dojsc do nas:D:D:D:
i dostalm wreszcie ten laktator tufi :-D
ott co glupota tpo glupota nie ma slow na nia....przywiozl mi kurier pzresylke dostalam ten laktator do sciagania mleczka dla niuni zebym mogla choc buteleczka karmic ale swoim...no i ja genialna ze swoimi pomyslami musialam wyprobowac ale niepomyslalam ze teraz bedzie mi ciagle kapac ...ech normalnie brak slow na mnie

oj dziewczyny rozbawilyscie mnie tymi testami laktatorowymi:-D
m_ktosia- ktos sie na pewno ucieszy jak mu podarujesz swoje ciuszki ciazawe, ze tez cie wzielo na 5 min przed porodem na kupowania gatkow ciazowych:-D
ja chce dzisiaj jechac do ikei , bo pare rzeczy chce jeszcze
kupic: mam nadzieje ze przyjade obladowana torbami i kupie wszystko za jednym zamachem

WIKI - no to wklejaj zdjecie wozeczka jak tylko Ci go dostarcza :-)
MAJKAM - udanych zakupkow.

Co do gazikow to ja tez mam (w aptece kazdej mozna kupic), ale tak jak kiedys juz pisalam podobno dokladniej przemywa sie normalnym spitytusem i patyczkami kosmetycznymi (spirytus ze sklepu spozywczego rozcienczony woda w proporcjach 2:1).

A jesli chodzi o przykrywanie maluszka....to hmmmm zobaczymy, zalezy jak bedzie cieplo.....Mam 2 rozki, 2 kocyki: duzy i maly, poza tym posciel do lozeczka tez......wiec pewnie cos sie wybierze....;-)

No ja po weekendowych zakupach to mam juz prawie wszystko, zakupiłam przez weekend:termometr do kapieli, wanienke, materacyk do kąpieli, myjkę, gruszkę, małą buteleczkę na herbatkę, majtki poporodowe (szt 4 chyba starczy?), kocyk grubiutki, kilka ciuszków.(jutro może wkleję zdjęcia)
Reszta do kupienia w aptece lub po urodzeniu małego.
Wózek wybrany ale będzie kupiony przez moich rodziców po porodzie.
I to chyba na tyle, gdybym o czyms zapomniała to przypomnijcie:-)

Koral moje cycuchy tez jakeiś drażliwe zaczynają się znowu robić - ale u mnie narazie nic nie leci - boję się, że nie będe miała pokarmu. A laktator chciałam kupić dopiero po porodzie ale "teściowa" wczoraj do mnie dzwoniła i powiedziała, że mi kupi chyba dzisiaj elektryczny :-)
A tutaj pare nowości synka:
pajacykki2.jpg
[/URL][/IMG]

kombinezonxp7.jpg
[/URL][/IMG]

reklama
Do góry