reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

reklama
ja zakupki mam już dawno za sobą w sumie to powiem wam że się ciesze bo teraz cieżko byłoby mi latać po sklepach z takim big brzucholem,kupuje tylko jakieś sliczniusie rzeczy jak mi w oczko wpadną :-)

A widzisz MONISIA - czasami sie jakos samo uklada :-) , tak wiec udanych zakupkow :-)

A my tez mamy juz wszystko, lacznie z takiemi pierdolami jak sol fizjologiczna, spirytus, waciki do mycia buzi i takie tam....teraz tylko czekamy :-D

ojj mi jeszcze brakuje tych pierdolek wlasnie jak sol waciki spiryt;-) i pewnei jeszcze polowy nie pamietam czego niemam...narazie przystopowalam z kupowaniem ubranek dla niuni tzn staram sie pzrystopowac....

Ja wczoraj kupiłam łóżeczko DREWEX Kuba II, drugi komplecik pościeli i zamówiłam wóżeczek na allegro:tak: . W zasadzie wszystko już mam, zastanawiam sie tylko jaką wanienkę wybrać. Czy taką nakładaną na wannę czy na stelażu. Ta na wannę zajmuje mniej miejsca, ale trzeba by dzidzie rozebrać w pokoju, zanieść do łazienki, potem z łazienki znowu do pokoju. Ta na stelażu wygodniejsz, bo w jednym pomieszczeniu można kąpać i ubierać dzidzię, ale z koleji więcej miejsca zajmuje...
Co o tym myślicie???

ANUSIA - mysle, ze faktycznie lepiej kapac w jednym pomieszczeniu, ale z drugiej strony ja ogladalam kilka takich stelazy z wanienkami i jak dla mnie one byly jakies takie niestabilne...:-( :confused: Ale sama nie wiem, w koncu wiele osob kupuje cos takiego.....Ja w kazdym razie mam sama wanienke bez stelazu...

Cześć Kochane!!!

Dużo mnie nie ma więc nadrabiam powolutku zaległości....:tak:
Mój M. chory w domku leży i okupuje komputerek... :)
Monika miłych zakupków, nie wpadnij tylko w szał zakupów, tylko wszystko powolutku, spokojnie, aby siebie i dzidzi nie forsować... :)

Ja wczoraj za to - troszkę znaiepokojona waszymi postami o skurczykach itp objawach poleciałam do sklepów dokonać ostatnich zakupków, typu właśnie te drobiazgi do pielęgnacji itp. Już w większości wsio jest na swoim miejscu-i jakaś spokojniejsza się zrobiłam.
Apropos dziewczyny - trzymajcie się całe i zdrowe, brzuchy przy sobie i tak jeszcze chociaż do 38 tyg. wytrzymać!!!

Aniusia jeśli chodzi o wanienkę to ja będę po koleżance miała taką nakładaną na wannę, nie wiem czy to najlepsza pozycja, ale jak się okaże że będzie tragedia to może zamienimy na taką ze stelażem. Osobiście to chyba ta druga fajniejsza, bo nie trzeba się tak schylać, ale czas pokaże...

Ja reż wyszłam z założenia, że nie wiadomo jak to będzie z samopoczuciem w tych oststnich tygodniach, na razie jest super i niech tak dalej, ale chciałam na wszelki wypadek mieć te największe sprawy z głowy i dzięki temu spokojnie sobie czekać aż niunia zapuka że chce już wychodzić na ten świat... !!!:-D

Anusia_ch ta wanienka nakładana na wannę rzeczywiście bardzo praktyczna i fajna ale tak przenosić dzidzie tam i spowrotem to tak troszkę niebardzo no chyba, że masz pokoik gdzieś blisko. Ja mam zwykłą wanienke bez stelaża i pewnie na początku będziemy kąpać maluszka w pokoiku.

Mi tez jeszcze brakuje takich rzeczy typu: spirytus, sól fizjologiczna acha no i jeszcze niewiem jaki krem ochronny do buzi kupić :confused:
Ja pstanowiłam kupić kosmetyki Bambino.
My też praktycznie wszystko kupiliśmy sami, fakt tylko, że babcie dużo ciuszków nakupowały no i też sporo dostałam od kuzynki po jej córeczce.

A dzisiaj zamówiłam na allegro taki oto fotelik:
fotelikdi1.jpg
[/URL][/IMG]

Anusia Ch ja zupełnie z innego wątku ale pozwalam sobie zamieścić opinię o wanience ;-) Mam drugi model wymieniany przez Ciebie. Naprawdę nakładana na wannę jest super. W ciągu dnia wisi sobie na ścianie a wieczorem na wannie :-) Służy nam do tej pory a Marcin ma już 16 miesięcy. Szczególnie polecam przy wysokim wzroście. Mój mąż ma 190 cm i to głównie on kąpie Marcina. I bardzo sobię ją chwali i narazie coś nie ma ochoty żeby zacząć kąpać młodego w normalnej wannie. Zresztą w tej jest dużo miejsca. I nie przeszkadza nam to ze musimy z dzieckiem ganiać z pokoju do łazienki. Dopóki Marcinek był malutki wszytskie zabiegi odbywały się na pralce a potem rzeczywiście już w pokoju.
Pozdrawiam wszytskie mamusie kwietniowe :-)

reklama
Ania 77 dzięki za radę, powiem szczerze że się nie spodziewałam ze takie wanianki sa ok dla osób wysokich. Ale to dobrze-pewnie nam też będzie się podobała. Ja mam zamiar też na początku do przebierania wykorzytywać pralkę, a i pokoik mam bliziutko więc nie będzie problemu z transportam malucha :)

Sami fotelik super!!! Wygląda na baaaardzow wygodniutki!!!!!!

Do góry