reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Anula a jakiej firmy masz ten wózeczek?

...a ten leżaczek też zajerzasty:-)

...i jaka jest gwarancja zakupów na allegro bo ja jakoś nieufna jestem... często tam coś kupujecie?

reklama
A my dzisiaj poszlismy rozejrzec sie za łóżeczkiem i komodą i co juz zarezerwowaliśmy (łóżeczko to widzielismy na samym początku ciaży i pamietam jak powiedzieliśmy to i żadne inne-no i tak zostało).
Znalazłam takie samo w internecie więc wam pokażę tylko kolor ciemniejszy bo olcha (i co mnie zaskoczyło o 200zł tańsze niz na allegro).

i do tego jeszcze taka komode też w kolorze olcha.
Szkoda, że nie ma zdjęcia w tym kolorze bo wygląda slicznie

javascript: ShowBigPicture(current_picture) moze byc jeszcze w takiej wersi:

ten przewijak mozna pózniej zdemontowac
Kórcze to wszystko bedziemy miec jeszcze w tym tygodniu, juz się nie moge doczekac. Jak tylko przywioza to zaczynam pranie , prasowanie i układanie.
Zresztą muszę bo mi lekarz powiedzieł, że bylebym wytrzymała do 36 tyg, a to już za 5 tygodni:szok:

ANULA bujaczek super, ja własnie taki licytuje na allegro:happy:
A co do zakupów własnie tam to HANA ja od zarejstrowania sie (styczen) to co chwile cos kupuję (dzisiaj pani listonosz to zapytała czy duzo jeszcze tych paczek?) i jest ok.
W ostatnim czasie to nawet zrobilismy zakup za prawie 700zł i tak sie bałam zeby nie było jakiejs lipy ale towar przyszedł szybciutko i jest super.
Zawsze sprawdzam opinię o sprzedającym i nie kupuje od ludzi którzy maja negatywy.
A 15min temu przyszedła mi kombinezonik dla maleństwa-jest swietny:laugh2:

znalazlam ta smieszna wanienke, gdzies slyszalam ze dzieci to lubia,
a ten przewijak z przybornikiem bardzo mi sie spodobal w sklepie ale kosztowal ponad 6 stow:szok:
tylko jak dziecku w tej misce glowe wyplukac ??? do gory nogami chyba ;-)

KORAL sliczniutka karuzela.
M ktosia śmieszne to troche, to tak jak bym dziecko w wiadrze kapała:laugh2: i kaieś takie mi się ściśnięte wydaje, ale może żeczywiście takie maluchy to kręci:-D

A ja widział taką fajna mate edukacyjna na allegro za małe pieniążki i nie wiem czy ja licytowac bo to chyba za wczesnie na takie rzeczy, co ?

Muszę się pochwalic bo moja komoda wreszcie jest:

1002370jb3.jpg

1002371eo3.jpg

cieszę się jak małe bobo, bo wyszła bardzo fajnie, jest pakowna cała ma szerokość 60cm, mam miejsce do przewijania i kosztowała tylko 400zł.

a do komody zamówiłam jeszcze szafki nocne
20797384mm2.jpg

reklama
M- ktosia widziałam te wiaderka do kąpania - tylko jak noworodka do tego zanurzyć? przecież on nie siedzi jeszcze i z gojącym się pępkiem? A główkę myje się osobno trzymając maluszka zawiniętego pod pachą w jednej ręce- a drugą się myje (tak nas przynajmniej uczyli na szkole rodzenia).

Koral - fajna zabaweczka - to nad łóżko do zawieszenia.

Mona - wcale nie za wcześnie. Maluch położony na brzuchu na takiej macie wyrabia mięśnie podnosząc główkę do góry. No może nie od razu po powrocie ze szpitala, ale po kilku tygodniach...

Do góry