reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Anusia o!!! i dobry sposob ;-):-) na przyszlosc jak bede kupowac butki to skorzystam :tak:
Stejpa - Ewkowa zimowa rozowa zbroja - cudna :-)

reklama
Stjepa-fajne buty i ładny kombinezon:tak: My też w weekend wybierzemy się z Basią na zimowe zakupy, bo ciepło to już chyba nie będzie:sorry2:
Co do rozmiaru butów, to widzę, że Basia ma malusie nóżki:szok:;-) Zaczęłam się nas tym zastanawiać w sklepie, gdy kupowałam jej buty... Przyszła mama z dziewczynką ok 1 roku, ta dopiero uczyła się chodzić, no i kupiła jej buty rozmiar 20:tak: A ja się zastanawiałam dla mojej 1,5 rocznej Basi nad 19, w końcu zakupiłam 20:cool2: Ale widzę, że Kubuś Anetki też ma niedużą stópcię (a on też z tych drobniejszych dzieci) więc jest ok:happy2:

kupilam dzis Nikusiowi taka czapke, bylam sama w sklepie i dopiero w domu ja przymierzylam (rozmiar 86) i powiedzcie mi szczerze czy ona nie wyglada smiesznie, bo M mowi ze zabardzo na twarzy ma Nikodemek ja, mi sie podoba jest slodka ale sie tak zastanawiam czy rzeczywiscie nie wyglada smiesznie, bo jak tak to ja oddam ;-)

nfps1l.jpg

wshe1.jpg

sami M sie nie zna:tak:dobrze czapeczka lerzy a przeciez ona na zime wiec z odslonietym czolem nie bedzie Nikos biegal bo kataru sie nabawi:tak:nie oddawaj:-D
aneta my tez mierzymy czesto gesto w sklepie bo co firma to inny rozmiar potrzebujemy:-D

dziewczyny pytanko
Wiadomo, trzeba zakupic kombinezon zimowy i czy patrzylysie na sklad materialu? czy poliester jest ok, bo wszystkie ktorem ogladalam sa wlasnie poliester 100%, znalazlam jakis co mial jakis procent bawelny ale i tak wiekszosc poliester.

Niczka nie mam pojecia :sorry2:
Szminka dzieki :tak: ale pojdziemy dzisiaj na inny kolor zamienic bo jednak taka biala to chyba nie zabardzo praktyczna no i tak se pomyslalam ze bardziej dla dziewczynki ;-)i tak wrazie czego przymierze rozmiar mniejsza - zobaczymy :tak:

sami jak dla mnie jest ok...i kolor tez mi sie podoba...taki jasny to bardzo meski:-)...tylko chyba troszke za duza??????????????my mielismy rok temu za duza i w tyk roku doiero jest dobra.......:tak:uszy ciagle byly na wierzchu a to utrapienie

zastanawiam sie rowniez nad kombinezonem......kolezanka mowila ze w ubieglym roku spodnie zalozyla dwa razy....a tak to dziecko smigalo w jakis jeansach na polarku....ale to chyba kiepski poysl????????????????
musimy cosik poszukac ....

SAMI - i jak tam czapeczka? Ja mysle ze fajna, tylko moze faktycznie powinna byc troszke mniejsza...?
NICZKO - ja tez spotkalam sie glownie z poliesterem wsrod kombinezonow, ewentualnie z nylonem....Coccodrillo np ma wszystkie z poliesteru, a od srodka bawelna - mysle ze tak jest ok :tak:
SMART - ja w zeszlym roku kupilam dla Kuby kombinezon rozm. 74......i w sumie sniegu cala zime nie bylo - mial go ubrany tylko raz :sorry2:, a tak chodzil w jeansach, rajstopkach i kurtce...
Ale to jeszcze nic - przymierzylismy mu ten kombinezon - i jest w sam raz :szok:

A poza tym dokonalismy dla Filipka ostatnich zakupow - jak jeszcze bylam "na chodzie" malusia czapeczka na zime, skarpetusie, reczniczki.
A pare dni temu zamowilam lezaczek i fotelik - dzis powinny dotrzec :tak:
Taki lezaczek - jest do 18 kg wiec i Kuba bedzie mogl skorzystac ;-)
http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=453915898
453915898

I taki fotelik:
http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=455983013

34jeioj.jpg

reklama
anetko zakupy super......szczególnie leżaczek i jaka super cena...pamietam jak chcialam kupic dla Igorka to kosztowaly ponad 300pln:szok:
a kombinezonik juz wybralismy ...tylko musze skonczyc do Tchibo na targówek i odebrac
kw39_15227_phase.jpg
mam nadzieje ze mi go nikt nie sprzeda...bo koleżanki z pracy byly na zakupach i go upolowaly i zarezerwowaly..........jeszcze tylko kozaczki szalik i snieg moze padac:-D

Do góry