reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

u mnie tez z rozmiarami przeroznie... wiec ja raczej na oko kupuje :tak:, na pewno nie schodze ponizej 80 :happy: a buciki 21 rozmiar a po azjatycku 130mm jakos tak :blink:

a buciki to bym znowu mlodej jakies kupila ...i moze dresik dodatkowy... zobaczymy jaka pogoda bedzie :tak:

reklama
Mam problem z sandałkami dla Basi-mała nosi rozmiar 19, a prawie wszystkie zaczynają się od 20, a więc mały wybór, albo w ogóle:-( Na razie nic nie kupiłam, bo z tych do 100 zł. brak rozmiarów, zostają tylko te droższe (ok 140 zł:szok:)... A Wasze dzieci jakie mają rozmiary bucików?

KASIU - Kuba tez ma 19, ale sandalki kupilam 20 :tak: Sa troszke za duze, tzn ma troszke miejsca przed paluszkami, a to mu w niczym nie przeszkadza.....
W kazdym razie w Bartku te wszystkie sandalki ktore ogladalam byly tez w rozmiarze 19, dla dziewczynek tez - cena niestety jest Ci znana ;-):sorry2:

Co do rozmiarow - Kuba ma jakies 80 cm......pasuje na niego 80, duzo ubranek 74 ktore mamy tez nadal pasuje.....a jakies nieliczne np body rozmiar 86 tez jest ok.

SAMI nic się nie przejmuj, Patryś też rozmiar bucików ma 23 bez względu na to czy to sandały czy kryte.
Jeśli chodzi o ubranka to rozmiar 86, 92. Te bez konkretnego rozmiaru to 18-24 miesiące :szok:

sami juz kiedys wlasnie o tej rozmarowce pisalam....
fakt fajnie pomyslane:tak:tutaj takich wynalazkow nie widzialam:-(

jestem i zla i smutna bo tyle bluzeczek i spodenek Emilci kupilam i okazalo sie ze wszystko za duze:no::wściekła/y::szok::-(z hm roz 80 jest na 9-12 m-ac a spodenki za szerokie:-(regulacje dalam na maxa a i tak spadaja z pupki a bluzeczki i sukieneczki te bez rekawkow sa tak szerokie pod paszka ze moja glowa by tam weszla:szok::-(i nie mam Emilci w co ubierac:-(musze pozaszywac troszke te otworki a spodenki poczekaja albo mama cos mi poradzi na to a tymczasem roz mniejszy kupie:tak:wogole to gatki z hm roz 68 sa teraz idealne a bluzeczki z dlugim 74 no i 80 tez sa ok-dziwna ta rozmiarowka:crazy:

no a z butkami to roznie z elefanta pasi roz 19 a z bartka np 20

wlasnie znalazlam slicze sandalki dla Emilci ale 50yro kosztuja:szok:M sie nie zgodzi:-:)-:)-(

Kupiliśmy wózek :-p:unsure::rolleyes2::huh:
Tzn zamowilismy i zaplacilismy i czekamy.....Ale po kolei.....

Dlugo sie zastanawialismy nad tym podwojnym wozkiem Phil&Teds....Najpierw ja M przekonywalam, ze jest on warty swojej ceny....a potem jak ja zaczelam miec watpliwosci czy bedzie on nam w ogole potrzebny....to M przekonywal mnie ze koniecznie tak :-D No wiec decyzja zapadla, ale z jego kupnem chcielismy sie wstrzymac do listopada, albo jego okolic ;-)
Tyle, ze ja zrobilam rozeznanie i okazalo sie ze za granica mozna go kupic sporo taniej (w Polsce jest juz dostepny - ceny masakryczne :baffled:).
A ze brat M wlasnie wyjechal sluzbowo do UK, stwierdzilismy ze to dobra okazja na tanszy zakup.
Niby wczesniej niz mialo byc, ale co tam, na wakacje przyda nam sie pojazd zajmujacy mniej miejsca w samochodzie:-p
No aleeee....znalazlam w UK sklep gdzie mozna kupic on-line i normalnie nam przysla.....tylko nie bylo do konca wiadomo czy bedzie ok, bo jest niezgodnosc adresu z karty kredytowej z adresem dostawy.....a oni taki wymog stawiaja.
Wiec zamowilismy, a jakby sie okazlo ze sie nie da, to w rezerwie byl brat M :-D
No ale wyglada na to ze wszystko sie udalo, dostalam potwierdzenie o wysylce i link gdzie moge sledzic droge wozka z UK do PL :tak:

Sorrki, za ten dlugi wywod, ale sprawa zakrecona i nie umialam krocej :sorry2:

A teraz prezentacja :-p No wiec za taki komplet zaplacilismy prawie 800 zł taniej niz zaplacilibysmy w Polsce (koszty calkowite, czyli razem z wysylka)....Mysle, ze sie oplacalo, co?

1496u82.jpg

reklama
Do góry