reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Kasiu ja ostatnio duzo czytam o fotelikach i bezpiecznej jezdzie.
Nie chce cie martwic ale nie mozna jeszcze takich malych dzieci wozic przodem bo w razie wypadku ....:-:)no::-:)no:
my rowniez maly teraz tanie siedzonko ale te od 9 kg to bedziemy dobre kupowac, ktore bylo przetestowane :tak:

a tak z innej beczki to ostatnio u nas (w Polsce) byl straszny wypadek zginelo 2 braci i ich kuzynka :-:)-:)-(
matka tych chlopakow wyladowala w szpitalu - bo miala ich tylko dwoch :-(a teraz ....
teraz tyle jest wypadkow, ze szok - i ja wole drozsze siedzonko ale pewniejsze

reklama
KASIU - a na pewno dobrze zapinasz ten fotelik?
M_KTOSIA tez pisała ze ma za krotkie pasy tylko one byly zle zapiete....Wlasnie M_KTOSIU czy Ty moze probowalas zapiąc ten fotelik wg wskazowek ktore Ci napisałam?

Koral my mamy fotelik Chicco wiec nie taki znowu zly.

Aneta dobrze chyba zapinamy bo nawet znajomi co maja tez dziecko pokazywali nam jak oni zapinaja i probowalismy tak jak oni. A czy mozesz to jakos opisac na wszelki wypadek? Moze sie uda?

No dzieki Aneta. Patrzac na zdjecie Mktosi to tak wlasnie poribowalam zapiac nasz fotelik. no nic. Jeszcze raz sprobuje, moze sie uda. moze wtedy cos zle kombinowalam. na szczescie niewiele jezdze z mala samochodem. Jeden plus w calym tym zamieszaniu. A jesli faktycznie okaze sie ze nie da sie porzadnie zapiac tego fotelika u nas w samochodzie to i tak niedlugo kupimy nowy foteliki, ten wiekszy. wtedy nie powinno byc problemow.

Ja używam naszego fotelika do noszenia naty no i również do karmienia, mamy fotelik Deltim Grillo i jest fajny, jak to fotelik:tak::blink:, ale teraz w sobotę to chyba pójdziemy kupić ten większy, bo Nacie glowa trochę wystaje, a ktoś tu z Kwietniówek pisał, że jak głowa wystaje, to trzeba zmienić:-p:szok:. No to kupimy chyba w ten weekend, poszukam wśród tych modeli, co Koral (chyba Koral:happy2::happy2:) pisała, że są dobre, bo rzeczywiście jest juz w tym małym niebezpiecznie.

W sklepie "fachowiec" nam mowil, ze nogi faktycznie moga wystawac i ze to nie oznacza, ze fotelik jest za maly, natomiast wazna jest waga dziecka i ze jak jest np. od 9kg to dziecko nie moze absolutnie wazyc mniej niz te 9kg.
A co do fotelikow 9-36kg to mozna je stosowac do dzieciaczkow ktore siedza. Musze przynajmniej kilka sekund same siedziec.
My narazie czekam az maly dobije do 9kg i potem pomyslimy jaki fotelik kupic.

Ja tam fachowcem nie jestem....ale wydaje mi sie to dziwne co ten facet powiedział....przeciez zdarza sie ze dzieci są szczupłe i lekkie (mozna powiedziec chude) ale długie......juz pal licho te nogi, ale jak w tym przypadku głowa wystaje to to jest bezpieczne? Dziwne....(ja sama w tym wieku co teraz Kubala jest wazylam tylko jakies 6400 a mniejsza nie byłam....:confused:)

Nata jeszcze sama ładnie nie siedzi:-(, a ma już prawie 9 kg, boję się za każdym razem, jak przenosze ją w tym foteliku, a duzo wyjeżdżamy, że mi ta rączka pęknie:dry::dry: albo coś się stanie, raz ją włożyłam do fotelika, to mi się jakoś tak przechyliła przez to, że głowa trochę wystaje, i myślałam, że wypadnie:szok::szok:. Nie wiem, ale chyba jutro lub w przyszłym tygodniu pojadę i się porządnie rozejrzę :tak::tak::tak:.

reklama
Nasz fotelik ten do 13 kg jest juz za maly i chociaz Nikdoem wazy dopiero jakies 8kg ale jest dlugi 73cm i byl juz w nim caly powyginany i dostalismy taki od 9 do 18 to narazie go mamy i tylem do kierunku jazdy wozimy. On jest taki jeszcze nie siedzacy tzn. dziecko jest w nim w pozycji pollezacej. a jak Nikodem bedzie siedzial to rozgladniemy sie za nowym.

Do góry