reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakup wózka ????

Druga rzecz, że tego większego fotelika już nie wyciagamy raczej, więc baza nie bedzie potrzebna, fotelik może sobie przecież jeździć cały czas w samochodzie, no chyba, że często zmienia się auta ;-)

A co do wózków, to ja stwierdzam, że co by która nie kupiła, to i tak będzie na coś narzekać, ale i tak poleci go jako dobry - nie ma przecież jakichś modeli zupełnie do bani, każdy spełnia swoje funkcje :)

reklama
Potwierdzam fakt, że zakup wóżka również i mi spędza sen z powiek. :eek: Wszystkie, które mi się podobają a jest ich pięć mają jakieś aaaallllleeeee. A czasu coraz mniej.
jeśli chodzi o fotelik to dostaliśmy od brata mojego męża. Ale nie wiem jak to z nim będzie bo może zdecydujemy się na zakup wózka z fotelikiem.
CIĘŻKA SPRAWA.

sprawa wozka zameczy mnie na amen :-D

Juz bylam zdecydowana na tego x-landera XA, potem pomysl uzywanego Mutsy byl, a teraz jak poszlam do filii sklepu "Mama i ja" (Gdansk - Zaspa - w ETC) to zobaczylam ze spokojnie stoi sobie model wozka o ktorym bylam pewna ze go jzu nei prosukuja i zalowalam tego bo myslalam o nim...
Tez x-lander - model X3 - wznowiono produkcje. Wprawdzie pelna kolorystyka ma byc pod koniec kwietnia dopiero, ale mysle o nim... Znalazlam go sobie gdzies w internecie (jeszcze stary model). Ma ten plus ze oparcie sie fajnie rozklada (nie ma tego paska do popuszczania, tylko jest jak w wieszosci wozkow). Nie ma obrotowych kolek przednich, ale skretna os. No i cena jest taka jak innych x-landerow (wersja ze stelazem i siedziskiem spacerowki to okolo 1.300zl).

Spotkalyscie sie z tym wozkiem ?????

Untitled Document

ja chyba widziałam ten wózek w sklepie we Wrzeszczu, na Miszewskiego, obok rynku i w sklepie w Gdyni, obok dworca.
Mysz jak ci się podoba.... to warto chyba?

gaalyiah - meza zaciagne do sklepu i poprobujemy sobie :-D Tam w ETC jest niesamowicie malo miejsca zeby sobei pojezdzic, ale pojedziemy na Grunwaldzka i poszalejemy kilka godzin :-D

No i z wozkiem x-lander sie juz pozegnalam...
Idiotyzm kompletny... Rzucili po kilka sztuk do sklepow i na tym koniec - nastepna dostawa bedzie pod koniec kwietnia mniej wiecej, ale bedzie to dostawa bardzo ograniczona - sprowadza 800 wozkow na okolo 400 sklepow... :eek: :eek: :eek: Wiec nawet nie mozna zamowic sobie wozka bo pewnosci ze bedzie nie ma zadnej (no a pewnosci kiedy bedzie to jzu w ogole).

Spedzilismy w sklepie z wozkami mnostwo czasu i najbardziej sklaniamy sie ku wozkowi Mutsy jednak - nie tylko ze wzgledu na latwosc manewrowania (on ma ta skretna tylna os) ale glownie ze wzgledu na latwosc skladania (w porownaniu z innymi ktore ogladalismy) - nawet ja, slaba kobieta potrafilam sobie poradzic...

Zapora jest cena (okolo 2.400zl plus jeszcze fotelik okolo 600zl), wiec chcemy uzywany... co jednak wcale nie jest takie latwe...

Ale zla jestem na producenta x-landerow - zeby rzucic ledwo po kilka sztuk???? No i przeciez ten sklep (Mama i ja w Gdansku) to chyba najwiekszy sklep z wozkami w Trojmiescie... to co dopiero bylo w mniejszych? dostali po jednej sztuce albo i nic... :baffled:

ja to już sie chyba zdecydowałam na wózek. kupujemy oxforda mikado, bo ma wszystko i jest niedrogi. pewnie i tak nie wiem jak długo bym sie zastanawiała jaki wozek wybrac to w praniu wyjdzie, ze czegos nie ma itd. A chce wreszcie spac spokojnie, ze przynajmniej wozek mam juz wybrany, bo to naprawde nie lada problem:-) . dziewczyny z gdańska a u was są jakieś fajne sklepy dla maluchow, zeby wybor był duzy? jak ostatnio byłam w październiku 2006 i pracowałam w etc na zaspie, nie pamietam zeby tam był sklep dla dzieci. macie jakies strony tych sklepow? moze warto sie przejechac do innego miasta:-)

No wlasnie w ETC jest filia sklepu "Mama i ja" - glowny jest na ul. Grunwaldzkiej naprzeciwko Castoramy. znany jest jeszcze sklep "Akpol" na Jaskowej Dolinie no i jest kilka mniejszych (m.in na ul. Miszewskiego - tuz przy Grunwaldzkiej) - wiem ze w Gdyni sa trzy - jutro pojade sie tam rozejrzec.

A ja byłam za wózkiem w czwartek. Zjeździłam cały Lublin :-p żeby zobaczyć Atlantica Baby Desing w innym kolorz niż szaro-pomarańczowy i znalazłam tylko w jednym sklepie niebieski. :tak: Jakiś zastój z tymi wózkami się zrobił, dopiero gdzieś w połowie kwietnia mają być. MAm nadzieję że zdążę. ;-) Zastanawiałam się jeszcze nad deltimem premierem, bo fokus jest trochę mało wyposażony. Chyba osiwieję zanim coś wybiorę. :szok: Nawet nie przypuszczałam że to może być aż taki problem.

reklama
akpol mam w bydgoszczy i powiem szczerze, ze nie bardzo wybór. ogólnie to kiepsciutko z tymi wozkami u nas. jakbys znalazła u siebie cos ciekawego, generalnie na trzech kołach zapamietaj nazwę jak Ci sie uda:-) moze faktycznie bardziej mi sie opłaci zmienic jeszcze wozek i wybrac sie do Gdańska (a przy okazji na szadółki:-)

Do góry