reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakończenie karmienia

Ja odstawiłam Julkę od cycka 2 miesiące temu bo musiałąm zacząć się leczyc poważnie, przede wszystkim antybiotykami i hormonami, bo miałam zapalenie układu rodnego i mogło dojść do sepsy, wiec z musu musiałam małą odstaawić... bardzo mi było przykro, że nie mogę jej już karmić ale gin w puławach mnie przekonała, ze zdrowie ważniejsze, i ze tak będzie dla Julki lepiej, zeby miała zdrową mamusie, a nie pełnego cycusia :( :(

reklama
mi sie wydaje, ze to nam jest ciezej odstawic dziecko od cycusia, niz dzieciom. Nicolasek sam sie odstawil ;D nie chcial juz pic z cycka ,a mi bylo strasznie przykro bo chcialam go karmic do roczku i mimo moich prob skonczylo sie na butli.

Luleczko a zdradz szczegoly odstawienia Julki, robilas to stopniowo czy od razu?
i jak ja przekonalas do jedzenia innych rzeczy

my sie niestety uwsteczniamy, cycusia coraz wiecej, jedzenie inne jest beee :(
przez to, ze polozne radzily nie dopajac, a ja nie sciagalam mleka wiec Milenka nie nauczyla sie do dzis ciagnac butli, pije tylko ze szklaneczki lub butelek mineralnej z dziubkiem
dobrze ze choc lubi obiadki z ziemniaczkami ;D

jednak coraz bardziej sie o nas martwie, bo ja coraz bardziej lece z wagi, wszystkie ciuchy na mnie wisza tylko biust sie trzyma ::)
zaczelam zjadac podwojne obiady, wyniki mam dobre, ale ta zapchana szafa za duzymi ubraniami ::)

mam nadzieje, ze to przez te upaly tak cycolimy i pozniej bedzie juz latwiej

Ineczko ja też Roberta do 6-tego m-ca nie dopajałam i nie odciągałam mleczka. A już od jakiegoś czasu pije mi z butelki AVENTA z ustnikiem. Jeszcze niedawno pisałam, że ma z tym problem, a teraz zapomniałam, że w ogóle jakiś problem był. Po prostu pewnego dnia , gdy było tak gorąco podałam mu tą butelkę, a on pewnie przypadkiem, pociągnął i od tej pory pije bez problemu. Na spacerze to jest duża wygoda. Ja Roberta przestałam karmić w ciągu dnia, bo przestał się domagać. Zostało nam poranne i wieczorne karmienia piersią, bo nocki już ładnie przesypia. Nawet teraz zmiana miejsca niczego nie zakłóciła.

Ineczko ja przy tych lekach straciłam pokarm, no i mała już nie miała co ciągnać, oczywiscie jak chciałą cycolić to ją przystawiałąm, ale że jej nic nie leciało, to już wiedziała ze nie opłaca Jej się ciągnać... no i zamiast tego brała butle z piciem i piła, teraz już chyba nie pamięta że piła z cyca ;)

Luleczko podsunelas mi swietny pomysl ;D
jak sie skoncza upaly i mala dalej sie bedzie tak odchudzala to zaczne cos brac na ograniczenie laktacji, moze sie sama odstawi ::)

Ineczko mam to samo uwseczniamy sie z odstawianiem maminego mleka i jedzeniem normalnych posiłków,,, Julek popija tylko niewielkie ilości herbatek (pod warunkiem że mnie w okolicy nie ma) je tylko to co sam moze sobie do buzi włozyc - obwarzanki kawałek jabłka itp- bardzo chce byc samodzielny i pije z normalnego kubka ( ja tez przepisowo nie dopajałam nie sciągałam pokarmu - wszak byłam na macierzyńskim a teraz w domu,,,) też mam dni pełne zmartwień,,, 3 wesela przed nami a Julek uwiązany na moim pokaźnym biuście:)więc musimy go brać wszędzie ze sobą ,,, i rozmiar sukienek 34,,, wszystko wisi jak na haku,,,

a ja mam problem z nockami bo Iga czesto wstaje do cycusia, mimo ze wieczorem "wychleje" około 200ml Bebiko 2GR ::)
w ciagu dnia jest luz moze wytrzymac nawet cały dzien bez cyca, bo ona uwielbia soczki i pije je bardzo chętnie,

Ineczko a próbowałas smoczki NUKa najlepiej 1 , te brązowe ona, Iga sie przekonała do butli dzieki takiemu smoczkowi i soczkowi Hippa ze słodkich jabłek jak miała 4 miechy,

a ja ciągle sie przymierzam do odstawienia Igi i powoli staram sie zmieniac nawyki Igi, bo chce to zrobic stopniowo

reklama
a ja wcale nie chudne mimo iz karmie :p w zadne spodnie sprzed ciązy nie wchodze, no moze na chama sie wcisne ale oddychac nie moge :p a wcale duzo nie jem :mad:

Do góry