reklama
izis
Fanka BB :)
Kordzina ogromne gratulacje
a ja własnie mam zamiar zacząc tez odstawianie katmię tylko do końca maja i zaczynam :
napewno muszę zrobic to etapowo tylko jak to zrobić ???
Popołudniu dwa karmienia sa już z Bebilonu o 17 i 19 po kąpieli najgorsze noce bo Kuba budzi się kilka razy co mu dawać mleko czy herbatki?
a potem rezygnować z jednego karmienia co kilka dni? może tak być?
a nadmiar pokarmu odciągac laktatorem czy jak?
chcę odstawić go przed latem bo podczas upałow niemożna odstawiać
a ja własnie mam zamiar zacząc tez odstawianie katmię tylko do końca maja i zaczynam :
napewno muszę zrobic to etapowo tylko jak to zrobić ???
Popołudniu dwa karmienia sa już z Bebilonu o 17 i 19 po kąpieli najgorsze noce bo Kuba budzi się kilka razy co mu dawać mleko czy herbatki?
a potem rezygnować z jednego karmienia co kilka dni? może tak być?
a nadmiar pokarmu odciągac laktatorem czy jak?
chcę odstawić go przed latem bo podczas upałow niemożna odstawiać
M
Melanie
Gość
Izis
nie podchodź do tego tak....
pełna obaw
Powiem Tobie, że ja nie odciągałam ani kropli
poprostu rezygnowałam z 1 karmienia piersią dziennie - tak mniej więcej
jak będziesz miałą pełne piersi to nakarmisz Kubę a jak nie będziesz potrzebowała odciągania, to nie karm i tyle
A co do nocy, to sama zobaczysz co Kuba będzie chciał
u nas numer z herbatką nie przeszedł
kamimy nutramigenem 1 lub 2 razy w nocy - po ok 150 ml
nie podchodź do tego tak....
pełna obaw
Powiem Tobie, że ja nie odciągałam ani kropli
poprostu rezygnowałam z 1 karmienia piersią dziennie - tak mniej więcej
jak będziesz miałą pełne piersi to nakarmisz Kubę a jak nie będziesz potrzebowała odciągania, to nie karm i tyle
A co do nocy, to sama zobaczysz co Kuba będzie chciał
u nas numer z herbatką nie przeszedł
kamimy nutramigenem 1 lub 2 razy w nocy - po ok 150 ml
martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
Kordzina gratulacje dzidziusia ;D
JA sie nie wypowiem bo sama jeszcze karmie piersia i nie wiem jak to bedzie z odstawieniem.
Mam zamiar do roczku ja karmic a potem odstawiamy No to jakeis ponad 4 miechy mi zostaly
JA sie nie wypowiem bo sama jeszcze karmie piersia i nie wiem jak to bedzie z odstawieniem.
Mam zamiar do roczku ja karmic a potem odstawiamy No to jakeis ponad 4 miechy mi zostaly
Ja odstawilam Nikusia z dnia na dzien jak mial 6.5 miesiaca, a wlasciwie on sam sie odstawil bo juz nie chcial cycusia, plakal, kopal, odwracal glowe- no i przeslismy na butle. Mleko sciagalam jeszcze przez ok 3 tygodnie, ale bardzo male ilosci ok 20-30 ml.
a ja poprzednio jednak nie odstawiłam Majki ;D bo szkoda mi było i serce mi pękało jak sie darła wniebogłosy, ale teraz już prawie 5 dni nie cycoliła i mam nadzieję że tym razem się uda bezboleśnie pokarmu nie odciągam, bo nie muszę, ale jeszcze coś tam zostało - wczoraj sprawdzałam :
reklama
Podziel się: