reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakończenie karmienia

Kordzina gratuluję cudownego stanu - ja czasem tęsknię za ciążą :D

A na temat odstawiania od piersi sie nie wypowiadam bo jeszcze przez to nie przechodzilismy :)

reklama
Kordzina ogromne gratulacje :)

a ja własnie mam zamiar zacząc tez odstawianie katmię tylko do końca maja i zaczynam ::)
napewno muszę zrobic to etapowo tylko jak to zrobić ???
Popołudniu dwa karmienia sa już z Bebilonu o 17 i 19 po kąpieli najgorsze noce bo Kuba budzi się kilka razy co mu dawać mleko czy herbatki?
a potem rezygnować z jednego karmienia co kilka dni? może tak być?
a nadmiar pokarmu odciągac laktatorem czy jak?

chcę odstawić go przed latem bo podczas upałow niemożna odstawiać ;)

Izis
nie podchodź do tego tak....
pełna obaw

Powiem Tobie, że ja nie odciągałam ani kropli
poprostu rezygnowałam z 1 karmienia piersią dziennie - tak mniej więcej
jak będziesz miałą pełne piersi to nakarmisz Kubę a jak nie będziesz potrzebowała odciągania, to nie karm i tyle :)

A co do nocy, to sama zobaczysz co Kuba będzie chciał
u nas numer z herbatką nie przeszedł
kamimy nutramigenem 1 lub 2 razy w nocy - po ok 150 ml

Kordzina gratulacje dzidziusia ;D

JA sie nie wypowiem bo sama jeszcze karmie piersia i nie wiem jak to bedzie z odstawieniem.
Mam zamiar do roczku ja karmic a potem odstawiamy :) No to jakeis ponad 4 miechy mi zostaly :p

Ja odstawilam Nikusia z dnia na dzien jak mial 6.5 miesiaca, a wlasciwie on sam sie odstawil bo juz nie chcial cycusia, plakal, kopal, odwracal glowe- no i przeslismy na butle. Mleko sciagalam jeszcze przez ok 3 tygodnie, ale bardzo male ilosci ok 20-30 ml.

a ja poprzednio jednak nie odstawiłam Majki ;D ;) bo szkoda mi było i serce mi pękało jak sie darła wniebogłosy, ale teraz już prawie 5 dni nie cycoliła i mam nadzieję że tym razem się uda bezboleśnie :) pokarmu nie odciągam, bo nie muszę, ale jeszcze coś tam zostało - wczoraj sprawdzałam ::)

Beatka ja już nie ściągam od prawie 2 miesięcy i też coś tam jest.-sprawdzałam ;D . :p ciekawe jak długo ? :)

reklama
Do góry