reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakończenie karmienia

reklama
mleczne z Was matki - :) nie obrażajcie się ;)

ja prawie nic nie miałam w cycach od poczatku, Kamila darła się niemożliwie, waliła dłonią w cyca, potem karmiłam ją tylko raz dziennie, rano, bo mężowi nie chciało się wstawać i robić butli, aż dokładnie 3 stycznia rano zamiast przyssać się do mnie po spokojnie przespanej nocy, Kamila zaczęła płakać i tatuś rad, nie rad musiał robić jeść - tak oto Kama odmówiła współpracy z cycem w wieku 3 m-cy i 10 dni, a ja po paru dniach już nie miałam w nich kompletnie nic ;D

Weronika odstawiła się w wieku 8 miesięcy zaczęła mnie gryżć i wyginac .Teraz już absolutnie nie chce cyca.A czy tam coś jest nie wiem .Do 9 miesiąca odciągałam więc moze jeszcze cos jest.

Ja do końca lata jeszcze pokarmię raczej niedobrze odstawiac w upały,jak skończy roczek koniec z cycoleniem w teorii gorzej z praktyką :p

Kuba budzi mnie jakies cztery razy w nocy na cyca i jak narazie nic innego nie przechodzi :p
ale w końcu trzeba to zakończyć no nie?

Pozatym niemam jeszcze okresu i jakoś mnie to martwi jak dostane poczuję się lepiej ;)

Ja na razie nawet nie myślę o odstawieniu, bo Maciek je naprawdę coraz więcej - szczególnie teraz w upały czasami pyka dzień tylko na cycu. I mi zamiast ubywać, przybywa pokarmu, z każdym dniem mam coraz więcej odkąd zaczęły się wakacje i spędzamy ze sobą 24 godz na dobę. Na szczęscie dla mnie to żaden problem i w ogóle mi to nie przeszkadza - wręcz przeciwnie, smutno mi będzie jak przestanę karmić.

Ja też nie myślę, jak narazie, o odstawieniu, choć Robert już tak często nie domaga się cycusia. W sumie karmię go ze 4 razy dziennie. W nocy go już nie karmię. A ze względu na jego skazę, tym bardziej zależy mi aby pił moje mleczko :)

a ja chce odstawic Ige od piersi bo ona w nocy potrafi co chwile wstawac a moja cierpliwosc sie juz konczy. na razie próbuje atakowac ją herbatka jak sie przebudza i róznie mi to wychodzi...
w ogóle ja za mało stanowcza jestem nie umiem Igi wychowywac :p :p :p :p

to sie siwasku pozbieraj
bo jak teraz nie zadziałasz i sie nie zmobilizujesz do stanowczości, to później nie będzie łatwiej ::) :)

no własnie u mnie jest ten problem Melcia ze ja niby wiem co i jak powinnam robić ale jak przychodzi co do czego to mi miekkne....dupa nie nadaje sie do wychowywania ....niech ona juz dorośnie to bedziemy sie przyjaźnić bo wychowywanie mi chyab nie wychodzi...

reklama
Do góry