reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

chyba jednak dobrze policzyłam, znalazłam kaklulator, który liczy wiek ciąży
Który to tydzień ciąży? - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl

także sobie poczytaj

reklama
carlosta zrób bete i poczekaj ja byłam w 5 tc i nic widać nie było tylko strata kasy i zawiedziona byłam bo nawet nie mógł potwierdzić do końca ciąży powiedział tylko że jest pęcherzyk... idź tak w 7tc to może już coś zobaczy... jak tyle razy była ta blada II kreseczka to ja już GRATULUJE:) fajnie że tak szybko ci się udało...

ja testuje jutro na nic nie licze chce mieć tylko pewność ze to po prostu PCO a nie ciąża...

bafinka widzę, że masz suwaczek odnośnie diety... powiedz mi jaką dietę stosujesz? a tak poza tym to też się starasz?

nula po pierwsze mniej jem a teraz chciałam wrócić na dukana dla tego też robie test..

co do ciąży u mnie sytuacja jest taka chcemy rodzeństwo dla Gabisia ale woleli byśmy większą różnice wieku ale że ja mam PCO i przy synku nie mogłam zajść prawie rok i to na wspomagaczach więc teraz postanowiliśmy wcześniej odstawić hormony i po prostu czekać na efekty ale raczej niczego się nie spodziewam bo ja bez hormonów nawet okresu nie mam

rozumiem, myślałam że jesteś może na jakiejś konkretnej diecie. My się staramy dopiero 2 miesiąc... mam nadzieję, że się uda bo bardzo chcemy być już rodzicami, ale wiadomo czas pokaże co będzie.

A co do diety to ja nigdy na żadnej nie byłam choć ostatnio mi się trochę przytyło i przydało by się pozbyć tego ale nie wiem do końca jak...

bafinka dzieki ;) jutro rano ide na bete :) juz bym chciala miec pewnosc. napisze wam co i jak trzymajcie kciuki ;)

a ja za Was trzymam :d nula napewno sie uda ;)

carloska powiem Ci jak to bylo u mnie... jak nie dostałam okresu to zrobiłam test, następnie go powtórzyłam po 2 i po 3 dniach :-) dopiero jak wyszedł mega wyraźny to zapisałam się na wizytę i poszlam ostatecznie w 7-8 tygdniu jakoś na przełomie i bylo ładnie widać i pęcherzyk i serduszko... moim zdaniem nie ma po co iść wcześniej ponieważ lekarz może wtedy potwierdzić tylko czy jest pęcherzyk ale serduszka raczej nie usłyszysz
a na beta HCG osobiście nie bylam ale jak chcesz mieć 100% pewności to idź, ale wtedy nie jeden raz a z 3 razy pod rząd żeby widzieć czy wzrasta to wtedy bankowo jest ciąża... ale ja zawierzylam testom i się nie zawiodłam :-)
aaaaa no i oczywiście gratki kochana! bo ciąża to moim zdaniem bankowo jest, a teraz oby wszystko pięknie się rozwinęło!!!!

wiecie co bylam w przychodni zrobic badanie oczywiscie dzisiaj nie pobieraja krwi tylko jutro, wiec poszłam do szpitala zapłaciłam za badanie wchodze patrze a tam chyba z 50 ludzi w kolejce ! nie mogłam czekac bo mialam dzis odbior kluczy do mieszkania wiec wrocilam za godzine kolejka nie zmalała, wkurzylam sie bo w szpitalu zeby było tylko jedno okienko do pobrania krwi skandal! Jak mieszkałam w innym mieście to mieli tak chyba z 7 okienek i szybko to szło, tylko sie podchodziło z ręka i pach juz a tu godziny stania i czekania, wkurzyłam sie i to bardzo, jutro rano pojde jeszcze raz... nie dosć ze płacisz to jeszcze stój 3 godziny. :wściekła/y::[

mam jeszcze jeden test to go zrobie moze kreska bedzie wyrazniejsza:D a teraz lece trzymacjie sie laski :*

ja dzis test zrobiłam i tak jak sie spodziewałam I krecha.. i mimo ze przeczuwałam że tak będzie to troche mi żal nawet na twarzy męża widziałam lekkie rozczarowanie co mnie zdziwiło... no cóz poczekam jeszcze troche i zapisze sie do gina po coś na wywołanie...

reklama
carloska ja bylam u ginki w 7 tyg. ciazy.sama nawet wczesniej nie chciala mnie widziec.i tobie tez radze tak isc- najwczesniej 7 tydz.c.krew pobieralam w 30 dniu cyklu i wskazalo mi 4 tydz. i wszystko sie zgadzalo.wiec jak najbardziej da sie okreslic tydz. ciazy.
bafinka nie doluj sie kochana.masz synka a na druga dzidzie przyjdzie jeszcze czas. ty zaszlas szybciej ode mnie a mialas problemy a u mnie bylo wszystko super i zaszlam dopiero po roku i 5 miesiacach staran.uda Ci sie w krotce tylko za b. nie koncentruj sie na staraniach bo psycha tez moze duzo.

Do góry