reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Szczerze wątpię czy jesteś w ciąży. Raczej nastawiałabym się na próbe w kolejnym cyklu ale aby mieć 100% zrób test i się okaże. Trzymam kciuki aby ci się udało.

reklama
zrób test (z porannego moczu), od potencjalnego zapłodnienia minęło już ok tydzień więc test powinien coś wykazać, a nawet jak wyjdzie negatywny to poczekaj jeszcze z tydzień i powtórz go (czasami tak się zdarza, że pierwszy test jest robiony dość wcześnie, hormonów jest mało i nic nie pokazuje, a drugi / trzeci wychodzi już pozytywnie). Rób teściora i daj znać co wyszło ;)

Kacha - jeju, wspolczuje tych spiec z tesciowa... To nie prawda, ze wie lepiej od Ciebie, bo to Ty jestes mama i wiesz najlepiej, co jest dobre dla TWOJEGO dziecka! Moze daj jej to delikatnie do zrozumienia?

Kwiatuszek - hej! :happy:

mary nie moge nic tesciowej powiedzeic bo ona jest mi potrzebna i b. wrazliwa.moj maz sie z nia nie bawi i jak cos jej dosadnie powie to az mi sie jej zal robi.z reguly robi jej sie przykro i szybko wychodzi z mieszkania.nie ze pokazuje obrazenie tylko czuje sie winna i chce nam szybko zejsc z oczu.ona tak uwielbia malego ze czesto z nim wychodzi na spacer. widzi go niemal codziennie.wystarczy ze tylko do niej zadzwonie to przyleci na skrzydlach zeby zajac sie malym.a moj to potrzebuje towarzystwa non stop, w dzien malo spi.sam soba rzadko sie zajmuje a tez cos w tym domu musze zrobic.jak znajde prace to maly z nia zostanie.do zlobka go niechce dawac.

Kacha - po tabletkach byl istny cyrk! Cykle 36, 42, 43, 30 dni!!! :baffled::confused::shocked2::zawstydzona/y::wściekła/y: Po prostu tragedia jakas! Teraz mam nadzieje zaczyna sie powooooli regulowac...

Hej, czy mogę dołączyć? 17 sierpnia odstawiłam Diane35 po 8 latach stosowania (oczywiście robiłam regulaminowe przerwy w braniu), do tej pory mam mega rozchwiany cykl. Pojawiły mi się plamienia w 14 dc, potem przez miesiąc, nic, ani @ ani ciąży nie było. Dostałam Luteinę na wywołanie @. Teraz kolejną @ powinnam dostać ok 12.11 a od 3 dni mam plamienia (20, 21 i 22 dzień cyklu). Myślałam, że już zaczyna mi się wszystko normować po odstawieniu tabsów a tu doooopa... I jak tu zajść w ciąże jak nie wiadomo ilo dniowe są cykle, kiedy i czy w ogóle będzie owulacja... Zwariować można z tymi cyklami po odstawieniu... :baffled:

Karola - hej! Witaj i powodzenia! Ja ogolnie z Diane bylam bardzo zadowolona i zadnych mi problemow nie sprawialy. Ale ja zawsze mialam jakies dziwne historie z moimi cyklami... Regularne byly tylko w tych okresach, gdy bralam piguly. A bez pigulek cyrk na kolkach! :angry: Mam nadzieje, ze wreszcie mi sie zaczyna powolutku normowac, co dla mnie oznacza cykle mniej wiecej co 35 dni. Wowczas bede juz szczesliwa! :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Kacha - a moze z nia pogadac jak z przyjaciolka? Widac, ze to dobra kobieta i nie wtrynia Wam sie ze zlej woli. Pewnie ma jakies swoje cechy charakteru, ktore draznia, a straszym ludziom juz sie jest ciezko zmienic, ale zawsze mozesz siasc z nia, zrobic kawke, ciacho i po prostu jak z dobra kolezanka pogadac! Moze ona tez by chciala, zebyscie sie zblizyly i wowczas latwiej jej bedzie spojrzec na wychowanie Waszego dziecka z Twojego punktu widzenia? W kazdym razie widze, ze nie jest tak zle i mam nadzieje, ze bedzie jeszcze lepiej!

a jak Wasza cera po odstawieniu tabletek? Ja mam wrażenie, że po odstawieniu tabletek jestem jak Krzysztof Ibisz, czym starsza tym młodsza, mam nieregularne miesiączki, wahania nastroju i pryszcze, normalnie jak bym znów miała 16 lat :eek:

reklama
Do góry