reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

szczęśliwamamuska a długo się starasz? Ile masz lat?Może napisz krótko coś o sobie.
Bafinka może faktycznie zmień lekarza. W sumie specjalista od tych spraw powinien być lepszy. Ja czekam na zapisy do ginki bo teraz są wakacje i nie zapisują, chce się wybrać do ginki na nfz na badania kontrolne i cytologię bo prawie 2 lata nie byłam.Doszłam do wniosku, że nie będę przepłacać za coś co mi się należy za darmo. A jak przytrafiłaby mi się kiedyś ciąża to wrócę do swojej ginki, która przyjmuje prywatnie.

reklama
ja szczerze owiem że tracę nadzieję.. z Gabisiem dużo schudłam stymulowałam cykl i się udało.. teraz po drugim poronieniu postanowiłam że znów wezmę sie za siebie schudłam 8 kg wszyscy mi mówią "o boże jak schudłaś" i choć marzy mi się stracić jeszcze z 3-5 kg to już motywacji nie mam bo mi ludzie mówią że nie ładnie będe wyglądać ćwiczę biorę leki stymulujące cykl pije inofolic i co ??? nic.. może druga dzidzia nie jest mi pisana...

Bafinka my sexiliśmy się 12 i 13 dc, 12 dc bołał mnie jajnik na owulkę, 13 już nie bołał więc zobaczymy co i jak. Termin @ mam na 24 sierpnia.W sumie to myślałam że nawet nie poszalejemy w owulkę bo upały, praca, wyjścia na basen, w sob. jeszcze jechałam na urodziny ale wyszło jakoś spontanicznie, mieliśmy przerwę więc ochota była no i mały pospał w dzień. Ja mam cały czas przeczucie,że to jeszcze nie jest mój czas i że długo mi to zajmie, jeśli w ogóle coś z tego wyjdzie.Dlatego nie nastawiam się.

Odświeźżam!!

Witam, zdecydowałam się zasięgnąć porady bo od kilku dni intensywnie o tym myślę.
Mam 23 lata, stosowałam antykoncepcje hormonalną około 5 lat z może dwoma przerwami. Najpierw pigułki, był nawet epizod z krążkiem dopochwowym, oraz plastry Evra.
06.07.15 odkleiłam ostatni plaster od 09.07-13.07 trwała miesiączka z odstawienia. W tym czasie współżyłam z narzeczonym bez zabezpieczania. 04.08 byłam na wizycie u ginekologa, który uznał, że wszystko jest w porządku, a na podstawie USG dopochwowego wywnioskował, że niedługo powinnam dostać miesiączkę. Od 06.08 zaczęliśmy intensywne starania o maleństwo. Dzisiaj jest już 14.08, a miesiączki nie dostałam. To 37 dzień cyklu. Testy z moczu wychodzą negatywne.. Na badanie z krwi mogę się udać w przyszły czwartek. Bardzo się niepokoję czy brak miesiączki jest spowodowany rozregulowaniem po plastrach? Dodam, że podczas robienia przerw miedzy antykoncepcją nigdy nie czekałam tak długo. Zazwyczaj normalną miesiączkę dostawałam w po 28 dniach. Czy jest prawdopodobieństwo, że jednak może się udało i jestem w ciąży? Pracuje ciężko fizycznie przy silnych środkach chemicznych. Chciałabym wiedzieć o ewentualnej ciąży jak najszybciej. Ale kiedy test będzie wiarygodny w mojej sytuacji?

W ogóle witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem nowa na forum.

Muszę wspomnieć, że od czasu do czasu boli mnie podbrzusze. Jakby na okres choć trochę delikatniej. Albo jajniki..

Ostatnia edycja:
Kaana dopiero beta ci powie czy to ciaza czy rozregulowanie.
Mogło się udać a równie dobrze mogą to być upaly plus reakcja na odstawienie.

Ja po odstawieniu mam cykle powyzej 70dni.

kana ja też myślę ze to problem hormonalny ale ( po różnych lekach reakcja odstawienna może być inna) ale dla pewności zrób betę:) faja ny była niespodzianka:)

cyktynowa a ty nadal nie masz okresy!?:szok:

kacha jak u ciebie??

kwiatuszku co tam słychać??

Bafinka u mnie dzis 21dc,nic się nie dzieje.Za tydz.24 sierpnia termin @,więc zobaczymy.Moje nastawienie bo pierwszych staraniach jest beznadziejne.Co cykl zakładam ze na pewno się nie uda bo ja muszę długo się starać.Te myślenie pewnie będzie mnie blokować bo moja psycha może duzo.Jeszcze dochodzą obawy czy mieć drugie dziecko.A jak u Ciebie?
Cytrynowa długie masz te cykle.Musisz znaleźć dobrego lekarza bo z takimi cyklami trudno zajść.
Kana witaj.Ja też myślę ze może to być sprawa hormonalna.niektórzy po tabletkach mają problemy do powrotu normalnych cykli.

reklama
Kacha ja wiem. Ale w uk ciężko żeby lekarz się tym zainteresowal. Byłam parę razy. Powiedziano mi ze po odstawieniu moze do roku sie stabilizowac. Więc mam czekać.
Teraz ide do gina w pl. Chcę zrobić badania. Zobaczyć czy nie ma pcos. Ale czy on pomoże to nie wiem. Bo jednak będę w pl tylko 9dni.
Jak będę miała wyniki badan to łatwiej mi przyjdzie wyprosic jakieś działanie tu w uk.

Do góry