reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

A ja dziś dostałam @. Cykl 27 dni, bzykanko było w dni płodne i nic z tego.Coś czułam ze te starania o drugie dziecko też nie będą łatwe dlatego dobrze ze mam takie nastawienie jakie mam bo przynajmniej się nie dołuje jak przy pierwszych staraniach.W sumie to tylko 3 cykl starań.

reklama
Bafinka kiedy ja się nie nastawiam ze się udało, czuję raczej ze za wcześnie żebym zaskoczyła,nie mam parcia na dziecko,nie myślę o tym za bardzo bo nie ma kiedy,bzykamy się w dni kiedy mam największą ochotę a sa to dni płodne więc kalkulacji tez nie muszę robić,po owulacji pije piwo i wino, nie biorę nawet kwasu foliowego,niczym się nie wspomagamy.Czyli totalne przeciwieństwo pierwszych naszych starań.Ja wychodzę z założenia ze jak mam być w ciąży to będę a jak nie to trudno.Nie chcę świrować jak wcześniej.

Bafinka mam nadzieję ze teraz to i mi sie uda.
Robilas druga bete?

Kacha masz bardzo dobre podejscie. Ale na twoim miejscu kwas bym brala. Czasami jest z całym kompleksem witamin. I powinno ci wyjść na dobre.

cytrynowa robiłam drugą betę i wynik 450 więć dobrze:) byłam u gina nic jeszcze nie widać ale mam się nie martwićco to jeszcze czas... dostałam luteinę i zwolnienie.. następna wizyta za 2,5 tyg... jak ja wytrzymam...

Bafinka cykl raczej na straty pójdzie bo 7 września mam ginkę (liczę na cytologię więc 2 dni przed nie można współżyć a to moje dni płodne będą). Dziś mam 13 dc. Wczoraj (12dc) było bzykanko i na tym będzie koniec, jeśli chodzi o sexik w dni płodne.W sumie to ciąża w tym miesiącu nie jest mi na rękę bo w następnym roku w czerwcu mój brat się żeni więc jakby się udało to poród wypada na jego ślub. A jak Ty się czujesz? Ile jeszcze do wizyty Ci zostało? Jak tam mały w przedszkolu?Nasz parę dni chciał iść a dziś już mu się nie chciało i stwierdził, że on chce jechać do babci i z żalem że dlaczego on ma tam iść znowu.

kacha może po cytologi zaszalejcie:)

co do mnie to beta już prawie 9 tys w czwartek wizyta.. niepokoje się ale i staram sie myśleć pozytywnie... to już będzie prawie 8tydz więc powinno byc serduszko..

reklama
Bafinka na pewno będzie serduszko i wszystko będzie w porządku.Limit nieszczęść już wykorzystalas.A mnie dziś naszły myśli czy nie wycofać się ze starań.W sumie to się specjalnie nie staram.Tylko licze dni cyklu.Tak sobie myślę czy chcę to wszystko od początku przechodzić.Ty jak sie staralas byłaś na 100% pewna ze chcesz drugie dziecko a ja cały czas się wacham i to mnie trochę dobija.Wiem jak bardzo chciałam być w ciąży za pierwszym razem, teraz tego nie czuję i to mnie przeraża.

Do góry