reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Ja tak mialam w 1-ym cyklu ale niestety zakonczylo sie okresem .... Ale Tobie zycze,aby bylo to na ciaze [emoji4]
U mnie dzis 20 dc i po wystapieniu owulacji czuje takie jakby szczypanie w sutkach,staly sie wrazliwe...Ale nie chce juz krakac. [emoji39][emoji39][emoji39][emoji39]

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Ja stwierdziłam że nie robię testu do niedzieli , sutki mnie bola o wiele mniej i test owulacyjny dzisiaj nie pokazał nawet słabej kreski więc myślę że jest spadek i okres przyjdzie na dniach ja się chyba na to nie nadaje tak jak z pierwszym udało się za pierwszym razem a teraz nic i tylko się doluje , a tak mi dobrze szlo ale czym bliżej okresu to jestem chodzącym kłębkiem nerwów !

reklama
kociaczek spokonie może to jednorazowe plamienie i się nie powtórzy.. jeśli długo brałaś tabsy to pewnie gin ci zaleci badania hormonalne..

sunshine ja zawsze przed okresem byłam kłębkiem nerwów i chociaż w głębi siebie miałam nadzieje że się udało to zawsze rozpaczałam ze znowu się nie udało.. tak więc to normalne:) spokojnie:) już niedługo do testu:)

brałam zaledwie przez pól roku. ciagle boli mnie brzuch jak przy miesiączce:( zastanawiałam się czy to może być plamienie owulacyjne ale też raczej nie. Chciałabym prowadzić zapiski i kontrolować swój cykl ale chyba wygląda na to,że będę musiała poczekać do pierwszego normalnego krwawienia.

Tak,zaczekajj do 1go normalnego krwawienie. Moje ost krwawienie po odstawieniu nie bylo jeszcze mocne-takie normalne a to drugie a zarazem pierwszy prawdziwy okres juz bez antykoncepcji cos strasznego.. ilez krwi stracilam hehe. Ala za to obserwujac cykl idzie tak jak ma no i owulacja byla wiec wrocilo wszystko do normy ( odpukac w niemalowane)
Ogolem ja tez schizuje i jestem klebkiem nerwow,do testowania jeszcze 10 dni. Ochujeje heeee

Ja stwierdziłam że nie robię testu do niedzieli , sutki mnie bola o wiele mniej i test owulacyjny dzisiaj nie pokazał nawet słabej kreski więc myślę że jest spadek i okres przyjdzie na dniach ja się chyba na to nie nadaje tak jak z pierwszym udało się za pierwszym razem a teraz nic i tylko się doluje , a tak mi dobrze szlo ale czym bliżej okresu to jestem chodzącym kłębkiem nerwów !
Ja jeszcze 10 dni.
Ogolem pierwszy cykl (ten z odstawienia):wydawal mi sie normalny,ale poroownujac go teraz doo tego drugiego byl inny. W tym pierwszym temp sie roznily, brzuch mnie stale napierniczal , w ogole jajniki dawaly siie we znaki. Sutki mnie bolaly od owu az do okresu.
Tym razem w tym "prawdziwym" cyklu bez anty temp sa takie jakie powinny byc w normalnym cyklu,tzn byly bardzo niskie a dopiero po owu urosly i to duzo.
Przedtem raz rosly raz malaly wiec to chyba byla jeszcze wina anty.
Teraz wszystko jest Oki, bola mnie tylko sutki ale przy dotykaniu,a tak to nic nie czuje.
Zaciskam kciuki za Sama siebie i za Was kobiety [emoji39] damy rade

Dziewczyny a możecie polecić jakieś strony gdzie dokładnie jest opisane jak mierzyć temp, obserwować cykl i robić wykresy?tak żeby było wszystko bardzo dokładnie napisane :p

Ja jeszcze 10 dni.
Ogolem pierwszy cykl (ten z odstawienia):wydawal mi sie normalny,ale poroownujac go teraz doo tego drugiego byl inny. W tym pierwszym temp sie roznily, brzuch mnie stale napierniczal , w ogole jajniki dawaly siie we znaki. Sutki mnie bolaly od owu az do okresu.
Tym razem w tym "prawdziwym" cyklu bez anty temp sa takie jakie powinny byc w normalnym cyklu,tzn byly bardzo niskie a dopiero po owu urosly i to duzo.
Przedtem raz rosly raz malaly wiec to chyba byla jeszcze wina anty.
Teraz wszystko jest Oki, bola mnie tylko sutki ale przy dotykaniu,a tak to nic nie czuje.
Zaciskam kciuki za Sama siebie i za Was kobiety [emoji39] damy rade

Trzymam kciuki więc za Ciebie tez !!! Wiecie co odkąd odtawilam antykoncepcję mam straszne bóle podbrzusza od owulacji właśnie po okres to jest męczące strasznie ... Muszę się wybrać do ginekologa tak czy inaczej zobaczyć co tam się dzieje w środku , jak dostane okres to pójdę w połowie cyklu . Serio ten stres wychodzi mi bokiem już . Ja powiedziałam mojemu że jak w tym miesiącu się nie uda to robię przerwę na pół roku bo nie chce żeby sie nalozylo w razie czego mój poród i pójście mojej małej do szkoły więc zobaczymy co będzie

Temp mierzyc zawsze rano o tej samej godz ( ja mierze o 07:20)
Mierz przed wstaniem z lozka,bo wynik sie sfalszuje. Termometr poloz pod poduszka albo na komodzie jezeli masz przy lozku ,pamietaj nie wstawaj hehe
Zapisywac mozesz w notesie sobie lub na ovufriend.pl
Ja zapisuje tu i tu.
Na ovufriend wykres Robi sie automatycznie jak wpisujesz kazdego dnia pomiar tempki.
Kochaj sie najlepiej jeden dzien tak,drugi nie[emoji39] plemniki w ten sposob beda silniejsze
Mozesz tez pic Inofolic lub Inofem. To to samo tyle ze Inofem kosztuje duzo mniej, pij jedna saszetke na dzien.
Reguluje cykl,obniza cukier no i ma kwas foliowy ktory pomaga w zajsciu w ciaze. Kup na allegro albo na ebayu

reklama
Trzymam kciuki więc za Ciebie tez !!! Wiecie co odkąd odtawilam antykoncepcję mam straszne bóle podbrzusza od owulacji właśnie po okres to jest męczące strasznie ... Muszę się wybrać do ginekologa tak czy inaczej zobaczyć co tam się dzieje w środku , jak dostane okres to pójdę w połowie cyklu . Serio ten stres wychodzi mi bokiem już . Ja powiedziałam mojemu że jak w tym miesiącu się nie uda to robię przerwę na pół roku bo nie chce żeby sie nalozylo w razie czego mój poród i pójście mojej małej do szkoły więc zobaczymy co będzie
Ja tez Po odstawieniu mialam okres z odstawienia wiadomo,a potem jak sie skonczyl to brzuch nadal bolal, zaczelam pic Inofolic i nie boli!!!
Teraz zamowilam sobie Inofem Bo mnie j kosztuje, 60 saszetek za 69zl i 25 przesylka, tutaj we wloszech za 20 saszetek dalam prawie 20 euro wiec oplaca sie z netu.
Jak mieszkasz w pl to oplaca sie ponoc z apteki gemini.

Do góry