reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

hej dziewczyny

Anecia wyniki moczu nie za dobre :( dzisiaj zrobiliśmy posiew moczu. Pani doktór przyznała mi rację że to jest po antybiotyku. I teraz musimy uważać po każdym leczeniu antybiotykami. Zobaczymy co jeszcze wyjdzie z posiewu. Ślady jakie miała już znikły, smarowaliśmy dwoma maściami.
Tak, ubranka uprane, uprasowane i torba już też spakowana :) 21.01 mam wizytę u gina i pewnie będzie już ostatnia. A termin porodu 04.02

ciekawe czy mały nie bedzie uparciuch i czy faktycznie się wyrobi w terminie ;-)
a jakie imię wybraliscie dla dzidziolka?

Anecia kciuki zacisniete.a moj maly tydz.na antybiotyku bo angina go zlapala.ale byl dzis na kontroli i juz wszystko ok.
Agusia juz tak niewiele ci brakuje do porodu.ja z synkiem za 2 tyg.obchodzimy razem urodzinki.mamy w ten sam dzien i bede robic imprezke rodzinna wiec czeka mnie sprzatanie, zakupy,gotowanie.podziwiam cie ze bedziesz miala dwojke malutkich dzieci.ja czasem jestem tym moim urwisem zmeczona ze niewyobrazam sobie miec jeszcze drugie dziecko malutkie obok.maly robi zadyme jak ma sie umyc,wyjsc z wanny,przebrac sie,przewinac,obciac paznokcie.w lozku to tak buszuje ze nas kopie,skacze po nas,pluje i teraz jeszcze gryzie.a tv wylaczam po 23 i jest przez 20 minut szloch.moze to bunt dwulatka albo jest rozbestwiony.

no to może być bunt... pamiętam że u nas był dość mocny ;-) a z dwójką małych dzieci nie jest tak źle jak się wydaje :-)

Kacha no moja nie jest aniołem, ale diabełkiem też nie :) Czasem rozrabia jak pijany zając, ale nie ma problemu żeby ją przywołać do porządku. A co do dwójki dzieci to moja teściowa powiedziała że Wielkanoc będzie u nas, bo ona już nie ma sił robić świąt. Ciekawa jestem jak to będzie bo Marta będzie miała 2 lata, a maluch 2 miesiące.

no to nie zazdroszcze sytuacji z teściową... zamiast Wam jeszcze pomóc to sie na łeb zwali....

mysle nad zmiana kliniki

a dlaczego?

reklama
Anecia mi się podoba imię Jakub [ Kubuś :)], mój m jeszcze się nie wypowiedział. Co do mojej teściowej to się nie wypowiadam.
Strasznie mnie boli w kroku jak za długo siedzę, albo chodzę :(
Dostałam antybiotyk od lekarza pierwszego kontaktu, ale go nie biorę do wizyty u gina. Czekam na jego opinię co do moich dolegliwości moczowych
Ja pamiętam o Tobie i Twoim mężu. Kciuki też &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A jak Adaś???

hej
wpadam tylko na chwile.. nie mam siły.. moja dzidza odeszła... jeśli w ogóle była.. ginekolog postawił wyrok"puste jajo płodowe" jestem po zabiegu.... teraz musimy czekać.. i uporać się z myślami...

Bafinka b.mi przykro.musisz sie jakos pozbierac dla gabrysia.
Anecia ile trwal u was ten bunt?chcemy w wakcje gdzies jechac ale niewiemy czy maly sie bedzie na
dawac.
Karola u ciebie juz prawie 16tydz.ciazy.ale ten czas leci.jak sie czujesz?pracujesz?masz przeczucie do plci?
Agusia imie wybralas b.ladne.co na to m?

Karola u ciebie juz prawie 16tydz.ciazy.ale ten czas leci.jak sie czujesz?pracujesz?masz przeczucie do plci?

czuję się nadal fantastycznie, wszelkie niemiłe dolegliwości ciążowe (mdłości, wymioty) były i są mi zupełnie obce więc ogólnie jest super! :tak:
tak, pracuję i jeszcze parę miesięcy muszę popracować ze względu na awans zawodowy, jeśli przerwę staż na kolejny stopień awansu to mogą mi przedłużyć o max 12 miesięcy, więc zakładając, że będę 6 miesięcy na macierzyńskim to od lutego mogę iść na zwolnienie ale ideałem by było gdybym pracowała do maja, wtedy kończę staż i mogę iść na rok macierzyńskiego bo nie muszę się martwić, że awans mi przepadnie, tak czy siak każdy miesiąc dłużej w pracy to możliwość zostania miesiąca dłużej z maleństwem po porodzie. Niestety takie jest prawo dotyczące szkolnictwa, coś za coś, albo macierzyństwo albo awans zawodowy, trzeba próbować jakoś to pogodzić.

co do płci Bąbelka to ja od początku myślałam, że będzie to chłopiec ale na ostatnie wizycie Gin nie chciał się za bardzo wypowiadać w sprawie płci, powiedział, że można określać w 13 tc lub dopiero w 20 tc a tak po środku to jest gdybanie aczkolwiek na jego oko to może być... dziewczynka! :-D

Dopiero doczytałam.. Bafinko, bardzo mi przykro.. tule do serducha, wiem, że z czasem dasz sobie radę no i jest dla kogo, tule mocno kochana.

reklama
Do góry