reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Czekamy uwazam ze w 5 tyg.nie ma co tam grzebac.tam wszystko jest teraz delikatne i musi sie dobrze zagniezdzic.
Anecia dobrze ze cizeba zrobilimasz to juz z glowy.no to teraz niech juz mala wychodzi, no nie?

reklama
Hej dziewczyny,

dawno sie nie udzielałam, ale nie znaczy ze nie podglądałam was:)
u mnie narazie nic ciekawe, miałam regulacje cyklu bo znów okre sni eprzychodził, i teraz gin zlecił mi monitoring, dzis ide sprawdzic czy cos pekło czy nadal nic... w sumie na nic nie licze, zobaczymy co bedzie,
Anecia a Ty juz chyba urodziłas prawda?:)

hejka, ja nadal w dwupaku :-)

czekamynaigorka ja myślałam że to już dalej... ale skoro to 5 tydzień to poczekaj jeszcze, idź do ginka tak za 2-3tyg to wtedy bedzie cokolwiek widać, bo po co się stresować że np nie widać serduszka itp, bo to po prostu za wczesnie

carloska nieeeee jeszcze się kulam niestety :-) ale na ostatnich nogach hehe

Myślałam że pójde za 2 tygodnie ale niestety moja choroba sie pogarsza i sie boje ze to zaszkodzi maleństwu. W poprzedniej ciązy byłam w 3/4 tygodniu i już coś widziała. Pójde dzisiaj choćby tylko dla potwierdzenia.

Carloska wpadaj do nas czesciej.napisz po wizycie jak tam jajeczko?
Czekamy teraz to piszesz bzdury.w 3 tyg.ciazy zaplodniona kom.dzieli sie idac jajowodem a tam usg nie dociera.w 4tyg.dopiero sie zagniezdza i to masz napisane w swoim suwaczku,wiec blastocysta jest zbyt mala zeby ja dojrzec.stad kobirty najpierw robia testy z krwi i moczu zeby wiedziec na czym stoja.a dopiero potem ida do gina kiedy juz cos widac.chyba ze sa niecierpliwe i leca zaraz po zobaczeniu 2kresek w tescie w 4tyg.ciazy.zaden lekarz nic nie zobaczy na usg.moze stwierdzic ze macica jest pogrubion
a a to moze byc objaw ciazy ale zaden nie powie ze na 100%jest tam zagniezdzona blastocysta.skoro w 3/4tyg.lekarz u ciebie cos widzial to po co pytasz sie nas czy w 5ty.bedzie cos widac na usg.?

Źle to napisałam , bo chodziło mi o 3/4 tydzien od owulacji czyli jakby od miesiączki to 5/6 tydzien.
A teraz liczyłam od miesiączki i wyszło niecały 5 tydzień .

kacha10 teraz bede częściej, jak moge sie starac:) jajeczko pękło, najpierw mnie nastraszył że nie, ale pozniej sie okazało ze w drugim jest chyba juz następne, także kazał mi brac kwas foliowy i po terminie okresu zrobic test, a jak bedzie @ to mam przyjsc i zrobia mi przeswietlenie jajowodów, ale jestem dobrej mysli, jejkuuu żeby sie udalo :)

czekamynaigorka nie panikuj wiem cos o tym, lepiej isc pozniej niz wczesniej :)

Anecia to na kiedy masz termin?

Carloska badz dobrej mysli i sie staraj.napewno wkoncu sie uda.wiem ze to nie jest takie proste bo sama sie staralam rok i 5mies.ale trzeba troche byc na luzie bo psycha ma tu duzy wplyw.powodzenia.
CzekamynaI ciaze zawsze liczy sie od 1dnia miesiaczki.w 5 tyg.niewiem czy cos zobaczy.predzej w 6 tyg.ico idziesz jutro do gina czy czekasz?
Anecia jak tam u ciebie?
Kwiatek jutro idziesz na podgladanko?napisz co i jak po wizycie.trzymam kciuki.

reklama
carloska no to trzymam kciukasy żeby się udało kochana!!!!!!!!!!!!
a termin mam na 30.09 więc w teorii jeszcze ciut mi zostało, ale niby miałam nie donosić a tu niespodzianka hehe

kacha eeee kulam się :-) jutro wybywamy do moich rodziców i wrócimy w sobotę wieczorkiem więc się nie stresujcie że nie piszę, w sobotę wieczorem skrobnę żebyście się nie denerwowały :-) no chyba ze urodze to napiszę do kwiatuszka bo mam numer i Wam przekaże wieści :-D

Do góry