reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

wczoraj bylismy zbadac nasionka wyniki i wizyta zaraz za jednym razem w srode bedzie
na poczekalni czekalo tez malzenstwo na transfer strasznie sie denerwowali a ja odczulam ze moze ja niedlugo bede tez tak sie denerwowac z tego powodu
a dzis znalazlam 4 koniczynki 4listne ale moj gad zjadl mi 2:)
a u nas ok kasiu chcialabym znalesc prace jeszcze jakas ale nic nie ma skladam setki cv

reklama
jestem i ja!!! :-)

u mnie cykl w cały świat! najpierw niekończące się plamienie potem zapalenie zatok i 2 silne antybiotyki a na koniec skok temperatury w 33 dc :szok:

szkoda tylko, że akurat bylismy pokłóceni z mężem i za bardzo nie było przytulanek przed i w dniu skoku :-(

eeeee nie warto czasu na kłótnie tracić :-D trzeba szaleć ;-) obyście w przyszlym cyklu poszaleli a nie siedzieli nadąsani ;-)

Hej kobietki.
Bafinkaa ja tez jestem jakos ostatnio zalatana i czasem nie wyrabiam.chodze do roboty tej na uniwerku, jak jest pogoda to staram sie byc z malym na dworze non stop.maly ma sie dobrze.lubi b.dzieci,do wszystkich lgnie i sie usmiecha.w wozku nie chce juz prawie diedziec wiec duzo lazi.zebow ma juz z 14.lubi sie przytulkac.
Ja caly czas sxukam roboty i wysylam cv,wiec na to czas tez poswiecam.a jak u ciebie w robocie? Jak gabis?kiedy chcesz sie starac o drugie?
Anecia jak tam dzidzia?znasz plec?adas zdrowy?cieszysie ze bedzie mial rodzenstwo?
Kwiatek kiedy idziedxie do tej kliniki??nie moge sie doczekac twojej ciazy.a co u ciebie tak wogle?

w pon idę do gina i na usg połowkowe więc myślę ze poznam płeć (ostatnio już bym poznała ale uparte maleństwo na pupci siedziało hehe ze skrzyżowanymi nogami)...
a Adasio zdrowy na szczęście i cieszy się poki co, no i chce siostrzyczkę i sam tak mówi i nawet imię wybrane przez niego tzn on zadecydował.... zobaczymy jak to będzie jak się maleństwo urodzi.... ale jestem dobrej myśli bo on uwielbia wszelkie dzieci :-D

kacha u mnie w pracy nawet ok np w tym m-cu za 97 przepracowanych godz dostałam prawia 1100zł bo premie wyrobiłam.. także jestem zadowolona choć zdaje sobie sprawe że nie mogę tu zostać za długo bo powinnam szukać czegoś po kierunku.. co do dzidzi to bardzo już bym chciała ale jestem zbyt racjonalna.. czekam na umowe o prace chce żeby minął ten kryzys w polsce... Gabiś jest takim pieszczochem że mam na kogo nadmiar uczuć przelewać:) ogólnie jest przesłodki wszystko już rozumie we wszystkim chce pomagać czy to w myciu podłogi czy wywieszaniu prania czy przy wkładaniu naczyń do zmywarki... wszędzie go pełno jest bardzo otwarty do obcych ludzi wyciąa rękę i mówi cze:) także na nude nie narzekam:)

pozdrawiam wszystkie i życze miłego dnia:)

no to super ze Gabiś taki wesoly i otwarty chłopak... da sobie radę w zyciu :-)

wczoraj bylismy zbadac nasionka wyniki i wizyta zaraz za jednym razem w srode bedzie
na poczekalni czekalo tez malzenstwo na transfer strasznie sie denerwowali a ja odczulam ze moze ja niedlugo bede tez tak sie denerwowac z tego powodu
a dzis znalazlam 4 koniczynki 4listne ale moj gad zjadl mi 2:)
a u nas ok kasiu chcialabym znalesc prace jeszcze jakas ale nic nie ma skladam setki cv

no to czekam z niecierpliwością na środę!!!!!! i trzymam kciuki za jak najlepsze wyniki!
ooooo a te koniczynki to może jakiś znak....

nie będzie mnie laseczki do wtorku bo jutro jade z młodym do rodziców, M idzie na fuchę, a w pon idę z rana do mojego gina, na 19.15 na usg połowkowe 3D do innego gina a na 20 do zakaźnika więc dzionek zleci, a we wtorek do pracy oczywiście

więc trzymajcie się i miłej niedzieli!

Witam. Od września zażywałam tabletki anty i miesiąc temu odstawiłam, zaczęłam staranka ale ten cykl się nie powiódł. Zmieniłam ginekologa i z tego powodu mój aktualny gin jeszcze nie wie że odstawiłam. W którym cyklu najlepiej starać się o maleństwo ?

myśłę, że to sprawa indywidualna. Lekarz mi mówił, ze zaraz po odstawieniu najłatwiej zajść w ciążę, u mnie się to sprawdziło bo zaszłam w drugim cyklu.

Lekarz mi mówił, ze zaraz po odstawieniu najłatwiej zajść w ciążę, u mnie się to sprawdziło bo zaszłam w drugim cyklu.

u mnie to nie było prawdą, odstawiłam tabletki i już prawie 9 miesięcy staramy się i nie mogę zajść w ciążę, cykle w cały świat, dopiero od 3 miesięcy mam owulację (tak mi się wydaje, skok temperatury jest, testy owulacyjne, pozytywne, faza wyższych temperatur też jest) ale co drugi cykl. Czyli nadal jest coś nie tak.

dziś mam np 44 dc, najpierw przez dwa tygodnie plamiłam a potem miałam skok temperatury w 33 dc! :szok:

karuzela, istna karuzela! :baffled:

Każdy organizm jest inny i dlatego reaguje inaczej, ale wydaje mi się ze nie powinnam miec problemów, bo brałam we wrzesniu potem do stycznia odstawiłam ( uważaliśmy ) i teraz od stycznia do kwietnia brałam.

reklama
Suwaczek założyłam z dniami ciąży a te dni są liczone od dnia ostatniej miesiączki która była 16 Maja. Wiec wyszło ze jestem w 5 dniu . Dziwnie tu liczą bo prawidłowo to mi się dzisiaj @ skończyła:-)

Do góry