reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
hej wszystkim.ja ostatnio jestem zalatana- tu robota, sprzatanie chaty, zakupy i pilnowanie malego. maly jest super rozrabiaka, wszedzie go pelno,nawet chodzi i pije jednoczesnie, a spustoszenie w domu robi max.ja tylko chodze za nim i sprzatam.najlepsza zabawka to szczota od kibla. jak sie nie zamknie wc to od razu ja przechwyci.no i kosz na smieci tez jest hitem. wiec na zajaczka dostanie smieciare.

kacha niezłego rozrabiache masz coś czuje że z moim Gabisiem by sie dogadali:) mój mały dziś dostał weny jak ja odkurzałam i wymalował całę ściane kredkami!!!! poprostu zaniemówiłam z wrazenia... ogólnie to przeżywa teraz ciężkie chwile bo ja już pracuje na całego i mijamy sie z mężem także rzadko ma nas dwoje a są i dni że pół dnia siedzi z nianią.. niepłacze jak go zostawiam daje buziaczka i papa robi ale zauważyłam ze zaczął wkładać rączki do buzi i myśle ze tak odreagowuje...

ja dostałam umowe zlecenie do września ciesze sie nawet że chociaż to mi trochę stabilności da.. praca niby w sklepie ale roboty masa bo co drugi dzień dostawa i na magazynie wiecznie jest coś do robienia a do tego w pracy nie można siadać..
co do dzidziusia to staranka odłożyliśmy łudzę sie że może z czasem dostanę umowę o prace i wtedy będe mogła działać...:)

widze ze u was już przedświąteczny szał:) ja świąt nie obchodzę ale i tak sie cieszę bo w końcu trochę wolnego będe miała i z rodzinką posiedzę:)

Witajcie :) Postanowiłam zapisać się na te forum, ponieważ również jak wy zaczynam strania po antykoncepcji, w sumie nie brałam długo tabletek bo tylko rok , no ale . Pare dni temu odstawiłam tabletki . Wiem ze nie bedzie łatwo teraz zajsc no ale jednak mam nadzieje ze mi sie szybko uda .

angelaa witamy w naszym gronie :-) nie myśl odrazu tak pesymistycznie... czasem szybko się udaje zajść :-) ja dwukrotnie odstawiałam tabsy (po o wiele dłuższym braniu niż Ty) i nie miałam problemów, chociaż nie mówię że zawsze się udaje bo przykładem jest tu niestety kwiatuszek .... ale wierzę że niedługo każda będzie się cieszyła bobaskiem

bafinko no pewnie tak odreagowuje skoro wcześniej tak nie robił, ale powoli dojdzie do siebie i przyzwyczai się do nowej sytuacji, ale jak tylko jesteście w domu to na maksa poświęcajcie mu uwagę żeby nie czuł się odrzucony

będę zapewne dziewczyny dopiero po świetach, bo dzisiaj wieczorem wyjeżdżamy do moich rodziców, jutro wieczorem wracamy a poniedziałek mamy zamiar zbijać bąki w domu bez kompa itp ;-)

WSZYSTKIM ZYCZE ZDROWYCH, WESOLYCH, SPOKOJNYCH I RODZINNYCH SWIAT!
a my wczoraj bylismy u alergologa i maly tak sie rochulal w tej przychodni ze trudno go bylo ogarnac.bawil sie na maksa.normalnie dla niego to byla mega atrakcja.mial robione testy no i narazie wyszlo uczulenie na pomidor, mieso wieprzowe, mleko i orzechy. za 2 mies. dalej robimy testy.znow przechodzimy na mleko nutramigen, no i claritine dostal na zbicie tego uczulenia na twarzy.
bafinka widze ze twoj tez niezly agent jest.razem to bylaby z nich mieszanka wybuchowa.
angelaa witaj w naszej grupie.Tobie ciazenie moze pojdzie szybciej niz myslisz.nie mozesz sie tak nastawiac.jedni wymagaja troche czasu a drudzy raz ciach i sa w ciazy.

Witam, Jestem tu nowa, przez 9 lat brałam antykoncepcje hormonalna- Regulon. Teraz już 2 lata próbuję zajść w ciąże i nic:/ Nie pomaga, clo, pregnyl, duphaston, bromergon. Owulacje jest co miesiąc, badania partnera w porządku, a się nam nie udaje.

Zapomniałam zapytać, jakie jeszcze badania mogłabym wykonać, żeby sprawdzić co jest nie tak oprócz lh, fsh, tsh, ft4, AMH, HSG, estradiolu, progesteronu?

reklama
Do góry