reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
hej dziewczyny! przepraszam że mnie tak mało ale nie mam sił i ochoty siedziec na necie

jedynie co napisze z wizyty to że mam toksoplazmoze, za 3 tyg powtórne badania i awidność toksoplazmozy - wtedy dowiem się czy to stare zakażenie czy "ciażowe" ... i za 4 tyg wizyta przed samymi świetami i wtedy zapadnie decyzjaco dalej... o leczeniu u zakaźnego, antybiotyk do końca ciąży regularnie brany co 8 godzin ... no i błaganie Boga żeby dziecko urodziło się zdrowe ... jak Wam się chce to sobie poczytajcie o tokso w ciazuy bo ja już mam dość i przepraszam ale wiecj nie napisze
tylko jeszcz póki co musze w ogóle donosić to malenstwo mój ginekolog powiedział że jak dp 12 tyg (obecnie jest 10 tydz) nic sie nie stanie to już póxniej powinnam donosić bez problemu ale powikładnia dla dziecka mogą być rożne... dla mnie nicznym to nie grozi

kwiatuszek maly od Ciebie juz ucalowany.powieka juz dobrze wyglada.dobrze ze to sie tylko tak skonczylo.a jak tam u Ciebie z tymi staraniami o in vitro?przez co musisz przejsc zeby je miec?
Anecia wspolczuje Ci toksoplazmozy.musisz na siebie uwazac.a przy pierszej ciazy mialas ja wykryta?moze juz kiedys sie nia zalatwilas.ja jak sie zdecyduje na drugie dziecko to z kolei bede sie bala konfliktu serologicznego. ja mam gr. krwi Rh -, moj m ma Rh + a maly odziedziczyl krew po nim.
a mialas robione usg?
Carloska bardzo mi przykro ze Cie to spotkalo.mysle ze nastepnym razem bedzie juz wszystko w porzadku.a jak sie dzis czujesz?

hej kochane widze ze ten luty dla wszystkich nas był pechowy...:( ale już marzec i musi być lepiej:)

kacha ucałuj maluszka jest bardzo dzielny:)

anecia bądź dobrej myśli najważniejsze jest nastawienie..ściskam i trzymam kciuki żeby wszystko było ok:)

a ja mam do was pyt czy organizm może nie zareagować na wywoływanie @ luteiną? brałam ją 10 dni 2 razy dziennie odstawiłam w niedziele i @ jeszcze nie przylazła...

bafinka mysle ze to mozliwe. mialam kiedys kolezanke w liceum, ktora przez pewien czas mialam problemy z dostaniem okresu.brala luteine na wywolanie i czasem nie dostawala okresu. a jak tak sie dzialo to potem dawali jej jakies zastrzyki na wywolanie okresu.moze zadzwon lub udaj sie do swego ginekologa i spytaj sie co dalej.

cześć dziewczyny!

będzie mnie więcej po weekedzie

pozdrawiam

PS. czuję się dobrze, mdłości minęły, teraz codziennie boli mnie brzuch... ale myślę że ze stresu...

Hej dziewczyny. Zrobiłam cztery testy, każdy z wynikiem pozytywnym II :)))) W przyszłym tygodniu idę do gina potwierdzić wynik, ale wg mnie to tylko formalność. Mam nadzieję, że ta marcowa nowina pociągnie za sobą kolejne, na was też pora ;)

Anecia, bardzo mocno Ci współczuję... Patrząc na rozwój dzisiejszej medycyny, wierzę, że wszystko zakończy się pozytywnie. Mocno trzymam kciuki!!!! A z sierściuchami precz! Nigdy ich nie lubiłam.

reklama
Aniecia musi byc dobrze
Kasiu szczerze to na dzis nie chce mi sie nic zalatwiac ale niebawem zaczynamy najpierw badanie nasionek i wizyta w klinice na pierwsza wizyte tez musze zrobic kilka hormonow mysle ze za 2tyg tak pojedziemy
a co do toxoplazmozy nia predzej idzie sie zarazic przez mieso

Do góry