reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Hej, byłam wczoraj u Gina. @ nie ma tak długo bo hormony nadal szaleją po odstawieniu tabletek anty. Lewy jajnik boli jak szalony bo jest w nim aż 12 pęcherzyków (!), do owulacji nie dochodzi bo otoczka jest bardzo twarda i nie pęka (stąd te bóle brzucha), plamienie występuje bo @ chce przyjść a nie może ze względu na rozchwiane hormony. Znów dostałam Luteinę na wywołanie @. Jeśli kolejny cykl będzie trwał ponad 35-40 dni, mam się znów pojawić u lekarza.

Dostałam od niego witaminki Ladee Vit, mam brać to zamiast samego kwasu foliowego bo to zawiera min. jod, który powinieno obniżyć mi wynik tsh. Mój wynik tsh (2,6) niby jest w normie ale jak na ciąże to najlepiej żeby było ok 1.

no to by było na tyle, a co słychać u Was?

Hej dziewczyny :)
Witam Was i ja.Mieszkamy w Katowicach,i wlasnie tydzien temu odstawilam tabletki i zaczynamy produkcje :laugh2:Dodam , ze na stanie juz 8-letnia cora, ktora jest najwiekszym "kibicem"przyszlej siostry (bo nic innego nie bierzemy pod uwage ). Jak to Ola powiedziala - kobiety sa najfajniejsze, a jak sie urodzi chlopczyk, to bede go ubierac w sukienki:laugh2:Pracuje w sluzbie zdrowa, ale ola boga nie wiem czy to pomocne.
We wtorek robilam badania, wszelakie mozliwe, bo 8 lat, z malymi przerwami biore tabletki - najpierw Cilest, potem przeszlam na Rigevidon, ale strasznie zle tolerowany wiec wrocilam do Cilest-u.Jutro wyniki i zobaczymy.Od 2 tygodni biore juz kwas foliowy :)

Wyniki w porzadku, a wiec mamy zielone swiatlo :) Musze tylko wiecej pic, ale to to wiem od dawna :happy2:
Ciesze sie starsznie, wyczytalam gdzies ostatnio ze podobno zaraz po odstawieniu tabletek jest najwieksza szansa na zajscie w ciaze, ale tez duza szansa na coaze mnoga, przy dlugotrwalym braniu tabletek antykoncepcyjnych. hmmm...nie wiem jak sie na to zapatrywac,ale mysle, ze to juz wie sama natura najlepiej :)

Nuśka w moim przypadku to niestety nie była prawda z tym ekspresowym zachodzeniem w ciąże po odstawieniu tabletek. Ja odstawiłam 17 sierpnia do tej pory nie udało mi się zajść w ciąże z powodu nieregularnych cykli, których nie ma owulacji. Brałam tabletki przez 8 lat (z małymi przerwami) i przez ten cały czas jajniki miały wolne dlatego teraz potrzeba czasu aby wróciły do pracy. Ci di ciąży mnogiej to może i to prawdopodobne bo ja np teraz mam 12 (!) pęcherzyków w lewym jajniku ale raczej żaden nie pęknie bo mają zbyt twardą otoczkę. Trzymam kciuki by w Twoim przypadku było inaczej.

Wiecie co, nie wiem jak bedzie teraz, ale szczerze ? Boje sie. Dwa lata temu mialam taka sytuacje, ze krwawienie, ktore po tabletkach powinno wynosic max 7 dni, u mnie trwalo prawie 30 dni.Dostalam leki powstrzymujace, pomoglo, ale niestety zastanawiam sie co bedzie tym razem. Fakt, ze wtedy byl to okres kiedy nie bralam Cilest-u tylko Rigevidon, ktory moj organizm od poczatku zle tolerowal. Na razie jestem tydzien i 2 dni po odstawieniu tabletek. Co dalej? :/
Obawiam sie tez Naszego konfliktu serologicznego. Ja mam grupe krwi AB Rh (-), Łukasz AB Rh (+). Po urodzeniu Oli, podano mi immunoglobuline AntyD, ciaza przebiegla bez wiekszych komplikacji, pomijajac fakt hospitalizacji w 34tc z powodu obnizenia lozyska ( zagrozenie przedwczesnym porodem).Teraz tez juz mam zapowiedziana immuniglobuline AntyD, zapowidziane badanie przeciwcial raz na dwa tygodnie i odczynu Commbs-a.
Ale nie wiem ile dac sobie czasu ? Czy w ogole go dawac , czy probowac od razu ? od trzech tygodni zazywam juz kwas foliowy.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry