reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Hej, byłam wczoraj u Gina. @ nie ma tak długo bo hormony nadal szaleją po odstawieniu tabletek anty. Lewy jajnik boli jak szalony bo jest w nim aż 12 pęcherzyków (!), do owulacji nie dochodzi bo otoczka jest bardzo twarda i nie pęka (stąd te bóle brzucha), plamienie występuje bo @ chce przyjść a nie może ze względu na rozchwiane hormony. Znów dostałam Luteinę na wywołanie @. Jeśli kolejny cykl będzie trwał ponad 35-40 dni, mam się znów pojawić u lekarza.

Dostałam od niego witaminki Ladee Vit, mam brać to zamiast samego kwasu foliowego bo to zawiera min. jod, który powinieno obniżyć mi wynik tsh. Mój wynik tsh (2,6) niby jest w normie ale jak na ciąże to najlepiej żeby było ok 1.

no to by było na tyle, a co słychać u Was?

Hej dziewczyny :)
Witam Was i ja.Mieszkamy w Katowicach,i wlasnie tydzien temu odstawilam tabletki i zaczynamy produkcje :laugh2:Dodam , ze na stanie juz 8-letnia cora, ktora jest najwiekszym "kibicem"przyszlej siostry (bo nic innego nie bierzemy pod uwage ). Jak to Ola powiedziala - kobiety sa najfajniejsze, a jak sie urodzi chlopczyk, to bede go ubierac w sukienki:laugh2:Pracuje w sluzbie zdrowa, ale ola boga nie wiem czy to pomocne.
We wtorek robilam badania, wszelakie mozliwe, bo 8 lat, z malymi przerwami biore tabletki - najpierw Cilest, potem przeszlam na Rigevidon, ale strasznie zle tolerowany wiec wrocilam do Cilest-u.Jutro wyniki i zobaczymy.Od 2 tygodni biore juz kwas foliowy :)

Wyniki w porzadku, a wiec mamy zielone swiatlo :) Musze tylko wiecej pic, ale to to wiem od dawna :happy2:
Ciesze sie starsznie, wyczytalam gdzies ostatnio ze podobno zaraz po odstawieniu tabletek jest najwieksza szansa na zajscie w ciaze, ale tez duza szansa na coaze mnoga, przy dlugotrwalym braniu tabletek antykoncepcyjnych. hmmm...nie wiem jak sie na to zapatrywac,ale mysle, ze to juz wie sama natura najlepiej :)

Nuśka w moim przypadku to niestety nie była prawda z tym ekspresowym zachodzeniem w ciąże po odstawieniu tabletek. Ja odstawiłam 17 sierpnia do tej pory nie udało mi się zajść w ciąże z powodu nieregularnych cykli, których nie ma owulacji. Brałam tabletki przez 8 lat (z małymi przerwami) i przez ten cały czas jajniki miały wolne dlatego teraz potrzeba czasu aby wróciły do pracy. Ci di ciąży mnogiej to może i to prawdopodobne bo ja np teraz mam 12 (!) pęcherzyków w lewym jajniku ale raczej żaden nie pęknie bo mają zbyt twardą otoczkę. Trzymam kciuki by w Twoim przypadku było inaczej.

Wiecie co, nie wiem jak bedzie teraz, ale szczerze ? Boje sie. Dwa lata temu mialam taka sytuacje, ze krwawienie, ktore po tabletkach powinno wynosic max 7 dni, u mnie trwalo prawie 30 dni.Dostalam leki powstrzymujace, pomoglo, ale niestety zastanawiam sie co bedzie tym razem. Fakt, ze wtedy byl to okres kiedy nie bralam Cilest-u tylko Rigevidon, ktory moj organizm od poczatku zle tolerowal. Na razie jestem tydzien i 2 dni po odstawieniu tabletek. Co dalej? :/
Obawiam sie tez Naszego konfliktu serologicznego. Ja mam grupe krwi AB Rh (-), Łukasz AB Rh (+). Po urodzeniu Oli, podano mi immunoglobuline AntyD, ciaza przebiegla bez wiekszych komplikacji, pomijajac fakt hospitalizacji w 34tc z powodu obnizenia lozyska ( zagrozenie przedwczesnym porodem).Teraz tez juz mam zapowiedziana immuniglobuline AntyD, zapowidziane badanie przeciwcial raz na dwa tygodnie i odczynu Commbs-a.
Ale nie wiem ile dac sobie czasu ? Czy w ogole go dawac , czy probowac od razu ? od trzech tygodni zazywam juz kwas foliowy.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry