reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Kacha10 mieszkaliśmy razem około roku przed ślubem może ponad rok. Wiesz najpierw mieszkaliśmy u rodziców Michała, potem pół roku sami, potem znowu u rodziców Michała, a teraz mieszkamy u mojego taty. Wiesz teściowa dała mi nieźle w kość, a ja ,,wyżywałam" się na Michale. W końcu tak po porodzie dała nam popalić że podjęliśmy decyzję i się od nich wyprowadziliśmy. Teraz to głównie chodzi o to że Michał mało zajmuje się Martusią. Trzeba mu o wszystkim przypominać.

reklama
Cześć laseczki. Przepraszam, że tak mało się udzielam, ale moja niunia jest tak absorbująca, że mało mam czasu.
U nac nic nowego. Rośniemy, ząbków jeszcze brak. Powoli zaczynamy raczkować i stoimy przez jakieś 2-5 min, trzymając się barierek w łóżeczku.
Wstawiam zdjęcie mojej królewny.
Buziaczki dla was wszsytkich i oczywiście dla małych pociech.
lazurowe_wybrzeże,cieszę się, właśnie ostatnio o tobie myślałam ;-*
Agusia też kiedyś na początku miałam Yasminel, potem Yasminelle, bo ponoć były łagodniejsze. Ale cena powała :szok:

Załączniki

• 10-08-2012 (22).jpg
    10-08-2012 (22).jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 50
  • DSCN3017.jpg
    DSCN3017.jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 42
Agness - ale zdolniacha z Twojej Małej :-) moja jeszcze sama nie stoi i dopiero zaczyna się zbierać do raczkowania, ale za to mamy już 8 zębów ;-) Pozdrowionka :-)

Cześć :)
Jakieś 2 tygodnie temu odstawiłam Novynette, kwas foliowy łykam od ponad miesiąca, tak na wszelki wypadek ;)
Czy którejś z Was lekarz mówił że po anty dzieci mogą mieć wady genetyczne? Zapytałam się babki ile odczekać, no i dlaczego trzeba odczekać, a ona się zmieszała, nie wiedziała co powiedzieć i walnęła z tymi wadami genetycznymi. Zaraz stwierdziła, że czasami bierze się anty żeby szybko po w ciążę zajść, więc chyba lekarkę zmienię bo babka nie potrafiła nic konkretnego powiedzieć...
Chcielibyśmy zacząć się starać o następnego malucha gdzieś w czerwcu 2013, ale jakby wcześniej się udało to nie byłabym załamana :)
Pozdrawiam

Słuchaj mi lekarz nic takiego nie mówił. Ja przez 4 lata brałam Diana35 po niecałym roku od odstawienia zaszłam w ciążę i urodziłam zdrową śliczną córeczkę. Teraz też jestem na anty Yasmin i pewnie przez jakiś czas będę to brać. A potem odstawię i będziemy się starać o rodzeństwo dla Martusi :)

carla mi lekarka mowila ze nie ma przeciwskazan zeby starac sie o dziecko zaraz po odstawieniu anty.owszem mozna odczekac 1 cykl zeby dostac okres bo wtedy latwiej okreslic poczecie.my staralismy sie zaraz po odstwieniu ale zaszlismy dopiero po roku i 5 miesiacach.
agusia ja biore midiane i tez place ok. 40 zl.drogie mamy te tabletki.moj maly od paru dni przechodzi samego siebie.ciagle marudzi, trzeba przy nim siedziec i mu nadskakiwac i pare razy dziennie musze wychodzic na dwor bo tam sie uspokaja.wczoraj szlochal jak miel isc spac a dzis tez go trudno zadowolic. moze to jakis nastepny skok rozwojowy.a co u Was slychac?

ja biore daylette i jeszcze nie dawno płaciłam 2ł za opakowanie a teraz płace 27 ale jestem z nich bardzo zadowolona po ciązy mam dużo boleśniejsze okresy przed tymi tabsami miałam plastry i jeszcze jakiet tabletki nie pamiętak( dla karmiących) i czułam się okropnie a na tych jest ok

kacha to pewnie skok rozwojowy pamiętak ze Gabis koło 4 m-ca też strasznie się zachowywał aż mu badania zrobiłam..
m mój Malutek od tygodnia samodzielnie chodzi mówi mama tata baba da(daj) umie pokazać że chce pić i jeść i ogólnie rozumie to co się do niego mówi sam zasypia u siebie w pokoju w łóżeczku, niestety jeszcze sie czasem obudzi jak mu smoczek wypadnie ale ogólnie jest idealnym dzieckiem:):***

reklama
Do góry