reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Kacha10 mieszkaliśmy razem około roku przed ślubem może ponad rok. Wiesz najpierw mieszkaliśmy u rodziców Michała, potem pół roku sami, potem znowu u rodziców Michała, a teraz mieszkamy u mojego taty. Wiesz teściowa dała mi nieźle w kość, a ja ,,wyżywałam" się na Michale. W końcu tak po porodzie dała nam popalić że podjęliśmy decyzję i się od nich wyprowadziliśmy. Teraz to głównie chodzi o to że Michał mało zajmuje się Martusią. Trzeba mu o wszystkim przypominać.

reklama
Cześć laseczki. Przepraszam, że tak mało się udzielam, ale moja niunia jest tak absorbująca, że mało mam czasu.
U nac nic nowego. Rośniemy, ząbków jeszcze brak. Powoli zaczynamy raczkować i stoimy przez jakieś 2-5 min, trzymając się barierek w łóżeczku.
Wstawiam zdjęcie mojej królewny.
Buziaczki dla was wszsytkich i oczywiście dla małych pociech.
lazurowe_wybrzeże,cieszę się, właśnie ostatnio o tobie myślałam ;-*
Agusia też kiedyś na początku miałam Yasminel, potem Yasminelle, bo ponoć były łagodniejsze. Ale cena powała :szok:

Załączniki

• 10-08-2012 (22).jpg
    10-08-2012 (22).jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 53
  • DSCN3017.jpg
    DSCN3017.jpg
    40,5 KB · Wyświetleń: 44
Agness - ale zdolniacha z Twojej Małej :-) moja jeszcze sama nie stoi i dopiero zaczyna się zbierać do raczkowania, ale za to mamy już 8 zębów ;-) Pozdrowionka :-)

Cześć :)
Jakieś 2 tygodnie temu odstawiłam Novynette, kwas foliowy łykam od ponad miesiąca, tak na wszelki wypadek ;)
Czy którejś z Was lekarz mówił że po anty dzieci mogą mieć wady genetyczne? Zapytałam się babki ile odczekać, no i dlaczego trzeba odczekać, a ona się zmieszała, nie wiedziała co powiedzieć i walnęła z tymi wadami genetycznymi. Zaraz stwierdziła, że czasami bierze się anty żeby szybko po w ciążę zajść, więc chyba lekarkę zmienię bo babka nie potrafiła nic konkretnego powiedzieć...
Chcielibyśmy zacząć się starać o następnego malucha gdzieś w czerwcu 2013, ale jakby wcześniej się udało to nie byłabym załamana :)
Pozdrawiam

Słuchaj mi lekarz nic takiego nie mówił. Ja przez 4 lata brałam Diana35 po niecałym roku od odstawienia zaszłam w ciążę i urodziłam zdrową śliczną córeczkę. Teraz też jestem na anty Yasmin i pewnie przez jakiś czas będę to brać. A potem odstawię i będziemy się starać o rodzeństwo dla Martusi :)

carla mi lekarka mowila ze nie ma przeciwskazan zeby starac sie o dziecko zaraz po odstawieniu anty.owszem mozna odczekac 1 cykl zeby dostac okres bo wtedy latwiej okreslic poczecie.my staralismy sie zaraz po odstwieniu ale zaszlismy dopiero po roku i 5 miesiacach.
agusia ja biore midiane i tez place ok. 40 zl.drogie mamy te tabletki.moj maly od paru dni przechodzi samego siebie.ciagle marudzi, trzeba przy nim siedziec i mu nadskakiwac i pare razy dziennie musze wychodzic na dwor bo tam sie uspokaja.wczoraj szlochal jak miel isc spac a dzis tez go trudno zadowolic. moze to jakis nastepny skok rozwojowy.a co u Was slychac?

ja biore daylette i jeszcze nie dawno płaciłam 2ł za opakowanie a teraz płace 27 ale jestem z nich bardzo zadowolona po ciązy mam dużo boleśniejsze okresy przed tymi tabsami miałam plastry i jeszcze jakiet tabletki nie pamiętak( dla karmiących) i czułam się okropnie a na tych jest ok

kacha to pewnie skok rozwojowy pamiętak ze Gabis koło 4 m-ca też strasznie się zachowywał aż mu badania zrobiłam..
m mój Malutek od tygodnia samodzielnie chodzi mówi mama tata baba da(daj) umie pokazać że chce pić i jeść i ogólnie rozumie to co się do niego mówi sam zasypia u siebie w pokoju w łóżeczku, niestety jeszcze sie czasem obudzi jak mu smoczek wypadnie ale ogólnie jest idealnym dzieckiem:):***

reklama
Do góry