reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Kacha i nam i lekarzowi zależy. On ma taką zasadę jeżeli się da to trzeba to wykorzystać:-). Mi się też wydaje że jak u mnie @ się wyreguluje to że zajdę, to moje największe marzenie:-)

reklama
Czy to mozliwe dziewczyny zebym czula swoja owulacje podczas brania tabletek:confused:?
Boli mnie wtedy prawy jajnik piersi mam nabrzmiale , i mam delikatne syfki:zawstydzona/y:noi sluz...az plywam?:sorry:

A jak wyglada sprawa z ta temp? jak to sprawdzac ? bo czytam Wasze wyniki ale zbytnio nie potrafie wychwycic o co kaman? kiedy nizsza kiedy wyzsza? wiem ze sie obserwuje organizm wlasnie temp z rana w lozku??
Mierzy sie normalnym elektronicznym ??:confused::zawstydzona/y:wstyd ale w tym temacie nie wiem o co kaman dlatego nie potrafie sie wdrazac:eek::zawstydzona/y::-(

Mamusia ja też jestem w tym nowa:-). Co do temki to: mierzymy rano w łóżku, termometrem elektronicznym z 2 miejscami po przecinku, codziennie o tej samej godzinie. Jak dobrze pamiętam to skok jest na owulkę. Powiem tak że ja dawno nie miałam @ więc już zapomniałam jak to jest z owulką:-(.

mamusia przy tabsach anty nie ma owulki może twój organizm się o nią doprasza ale jeśli bierzesz regularnie tabsy to owulki nie ma..
co do temp to mierzysz ją przed wstaniem z łóżka co dziennie o tej samej godz po @ jest ok 36.5 potem przed owulką spada( przewarznie na 3 dni) i po tem rośnie do ok 36.9 przy ciazy jest po nad 37 stopni oczywiście są indywidualne odchylenia ale to jest i tak w przybliżeniiu..
kacha ja ci już pisalam szkoda czasu czekac na tą doktor bo co o na może wymyśleć?? badabia hormonalne a one są i tak płatne a jak będzie trzeba zrobić monitoring cyklu to tez nie zrobić monitoring to też nie zrobi bo to 2 dni się chodzi na wizytę a na kase chorych nie ma takiej opcji... wiem że szkoda kasy ale może problem szybko da się rozwiązać i nie będziesz musiała długo chodzić.. a jeśli chodzi o badania to zrób sobie tsh prolaktynę po @ i progesteron po owulce

Mamusia powiem szczerze, że jak chodziłam na kursie do poradni to bylo wsio gadane o tym, mam materialy ale nic z tego nie wiem i pewnie jakbym chciala jechać wg kalendarzyka to bym miała gromadkę koło siebie :-D:-D:-D no ale dobrze byłoby się na tym znać przy planowaniu dziecka ;]

Agusia of course, że Ci powiem :-):-):-)
A więc już z góry współczuję :-D:-D:-D My na kurs co niedzielę chodziliśmy - 8 spotkań po godzinie każde... :sorry2::sorry2::sorry2: plus do tego poradnia czyli tam było jakieś 3 czy 4 wizyty również po godzinie każde spotkanie i przerabianie kalendarzyków, metody itp. Nic z tego nie wiem...:-D:-D:-D Nudno jak nie wiem i tylko się patrzyło, żeby to jakoś zlecialo. Masakra jakaś. Dobrze, że to już mamy za sobą :-):-) W ogóle babka z poradni to nawiedzona - ma gromadkę dzieci i twierdzi, że wszystkie "zaplanowane z metody kalendarzykowej" :-D:-D:-D

Pysia888- Dziekuje za odpowiedz a gdzie te nauki odbywalas w przychodni ? w Pl? mieszkasz??:confused:
Agusia - Dziekuje za odp:tak::tak::tak:
Bafinka -Dziekuje za inf.:tak::tak::tak:
Tak myslalam ale skad te objawy?:eek::eek::eek:

A Ja tak na chwilke podziekowac bo mam coreczke chora od rana wymiotowala :-(i ma temp, ma jakiegos wirusa:-(. noi zyczcie mi spokojnej nocy bo ostatnia nie nalezala do przyjemnych:no::no:
Pozdrowionka

reklama
Agusia no to ładnie ale skoro wszyscy to jakoś przeżyli to i Ty dasz radę :-):-) choć jak mialam iść na ktorekolwiek spotkanie z kursu czy poradni to już miałam dość na samą myśl :-D:-D
Mamusia ja to mialam w poradni. Tak w Pl mieszkam. Dostałam książkę z ćwiczeniami co i jak z tym mierzeniem tempki... i w ogóle...

Do góry