reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Witam wszystkie babeczki.ja wlasnie przyszlam z pracy i od jutra zaczynam dlugi weekend.
Agness skoro Cie tak muli to moze cos jest na rzeczy.a kiedy masz termin @?a masz jeszcze jakies inne objawy?mi te 11 miesiecy tez zaczelo sie dluzyc.pierwsze miesiece niby szybko zlecialy bo mialam tez krotsze cykle a teraz mam po 35 dni. czekam na ta owulke i czekam i sie nie cierpliwie.testy owulacyjne mam, mysle ze moze jutro ich uzyje.dzis 14 dc, temp. dalej 36,4.wiec caly czas stoje w miejscu.jajniki moze ciut troche wrazliwsze, no i troche sluziku sie pojawilo.mysle, ze jak dostane owulke to tak pozno jak ostatnio, czyli moze to byc nawet 21 dc.chcialabym zeby wyszlo w ten dlugi weekend bo m tez bedzie w domu, wiec bedziemy miec sile i czas na staranka.
Agness a ile masz lat? ile bralas tabl. anty? jak je odlozylas to od razu sie staraliscie czy zrobiliscie przerwe?
Kwiatuszek ja sie tes zapisalam do dentystki.ide w poniedz.na przeglad, usuwanie kamienia i moze wyjdzie mi jakas dziura.ostatnio bylam w styczniu, pomyslalam ze skoro sie staram o bejbika to sprawdze zeby i jak cos wyjdzie to podlecze.wyszlo mi pelno malych dziurek na styku zebow, bo nie uzywalam nitki dent.ale za to mylam zeby jak swir, no ale tam szczoteczka nie dochodzi za b.wiec od tego czasu codzien szaleje z nitka.jestem ciekawa jak tam moje zeby sie maja.
Ja tez juz sobie obiecuje, ze nie bede ciagle gadac i myslec o ciazy,dziecku, ale nie potrafie.moj m mi ciagle powtarza zebym odpuscila, ze on chce od tego tematu odpoczac, chce sie starac ale nie chce o tym juz gadac,ale ja caly czas robie to samo.smiac mi sie chce, bo po kazdym obiedzie m idzie brac te witaminki, ktore mu kupilam i mowi na nie wiagra.

reklama
Bafinka rozumiemy Twoj strach i bedziemy Cie wspierac.wiem ze to nie wiele moze Ci pomoc ale chociaz troche.a na ile dni musisz isc do tego szpitala?a czujesz sie na okres?ile trwa juz Twoj obecny cykl?
Lilith to fajnie ze zrobicie sobie M po swojemu.ja b. milo wspominam czas kiedy sami malowalismy, wybieralismy meble i dodatki.czlowiek ma pelno pomyslow, jest podkrecony, lata po tych sklepach oszalaly.moze Ci sie udalo w tym cyklu.glowe mialam zaprzatnieta czyms innym a natura lubi takie momenty.

dzis jest 27dc bralam tabsy na wywołanie więc powinna pojawic sie na dniach co jakiś czas poczuje jakiś ból w podbrzuszu ale nie jest zbyt uciążliwy... jak dla mnie to mogłaby już dzis przyjść... co do pobytu w szpitalu to nie mam pojęcia ile tam będe... mam nadzieje ze nie dłużej niż 4 dni przecież ja sie zanudzę... a jeszcze mój m miał wziąc wolne i siedzieć tam ze mną bo oprócz niego pewnie nikt mnie tam nie odwiedzi bo kawał drogi... a okazało sie że cały przyszły tydzień ma szkolenie na ratownika chemicznego i od 7-16 tam będzie więc dopiero wieczorem będzie przyjeżdżał o ile w ogóle przyjedzie...

Bafinka Kochana wszystko będzie dobrze. Myślami jestem z Tobą. Mnie raz boli prawy jajnik, a raz lewy. Mój narzeczony chce codziennie się przytulać, ale ja jakoś bez entuzjazmu do tego podchodzę. W ogóle nie mam humoru, łapie doła i wszystko jest złe i tracę nadzieję. Ostatnio tylko Was czytam. Buziaczki Kochane.

Agusia to fajnie, ze Twoj mezczyzna jest chetny, glowa do gory i korzystaj z tego a moze akurat sie wtrafi.moj M czesto jest zmeczony po pracy i mu sie nie chce.no i niestety musze go mobilizowac.ja mam 14dc , na razie pojawil sie rozciagliwy sluzik, nie jest go duzo, ale jajnik nie daja za b.znac o sobie.a na owulke zawsze mnie bola.a temp. tez stoi w miejscu, wiec na razie czekam.

Bafinko to wręcz niewybaczalne, że nie doczytałaś :sorry::sorry::-):-):-) A tak poważnie to mi się nie udalo, teraz mam przerwunię w starankach kochana. Dasz radę w tym cholernym szpitalu.

Kacha10 dzięki Kochana za wsparcie. Łudzę się nadzieją, bo lekarz daje mi 3 miesiące na zafasolkowanie. A jak nie to kładzie mnie do szpitala :( Skorzystam z Twoje rady i dzisiaj ulegnę narzeczonemu :-). Do owulki zostało w sumie 2 dni:-). U mnie 13 dc.

reklama
Do góry